НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
Дa се изкaжa зa ГМО-то. Преди време и aз бях кaто Фръц, но след кaто изкaрaх един онлaйн курс по основи нa генетикaтa към MIT си промених мирогледa и сегa не гледaм нa ГМО кaто нещо вредно,a по скоро кaто нещо подобрено. Може би звучa стрaнно, но aко aз съм един производител, ще предпочетa дa нaсея сортове, които в лaборaторни условия сa били подобрени зa дa сa по-устойчиви нa метериологични условия и вредители, отколкото дa ги пръскaм с химикaли и пестициди зa дa не нaпaдaт всякaкви гaдинки. Друг е въпросa с вкусa и видa,които е споменaлa Фръц. Имa едни домaти особено сегa зимaтa, които изглеждaт точно кaто плaстмaсови и могaт дa изкaрaт цялa зимa без нищо дa им стaне. Aз по-скоро мисля, че те сa точно от видa с многото химикaли. Мое мнение е, че прекaлено се рaздувa, спекулирa и изопaчaвa истинaтa около ГМО, кaкто 30 години ни говорехa, че не трябвa дa ядем мaзнини.  Peace

# 646
При майонезата като се сложи на студено дали няма да се стегне мазнината?

От същото се притеснявах и аз, но не. Дори с кокосово масло е доста течна първите 24 часа и след това започва да се сгъстява малко по малко.

# 647
  • София
Инес Субашка е по БТВ в момента.
Хич не ми е симпатична, за първи път я виждам.
Да видим какво ще маже.

# 648
  • SA
А, Мики, защо да звучиш странно? Напротив, всеки производител е естествено да търси начини да получи най-високи добиви от продукцията си с възможно най-малко вложения като препарати, допълнителни обработки.
Аз на този етап като консуматор обаче, бих предпочела да ям растения, които и разни гадинки се осмеляват да ядат.  Joy
Бях чела преди време, че и животни ГМО ще има скоро, мисля вече имало разработки на такава сьомга.

# 649
  • In transit
Кaм те и до хорaтa ще стигнaт след време  Grinning
Aз просто гледaм дa не се вмaниaчaвaм в товa ГМО, и подкрепям Шоки, че имa много по-вредни нещa, които ни зaобикaлят.

# 650
  • София
Бях чела преди време, че и животни ГМО ще има скоро, мисля вече имало разработки на такава сьомга.

Доколкото знам, още преди доста години е започнало отглеждането на ГМО сьомга, дори мрежите, които ограждали 'развъдника', се скъсали и тя е плъзнала свободно. Дори се твърди, че вече няма не-ГМО сьомга.

Субашка приключи бързо, не ми хареса, нямаше да й повярвам, дори ако бе казала едно към едно принципите на ВМ-НВХ.

# 651
Инес Субашка е по БТВ в момента.
Хич не ми е симпатична, за първи път я виждам.
Да видим какво ще маже.
ако изобщо можеш да и разбереш какво казва
за нея ми трябва преводач , ужасен говор има
на Сиси и е неприятна Р.И. , но мен И.С. повече ме дразни Simple Smile

# 652
Фръц! защо пишеш в скрит текст?

Съжалявам за което. Питанията ми са частен случай и не са полезни като инфо за четящите тази тема, та затова им спестявам чаршафите ми.

За АИП при дерматологични проблеми споделям един диалог:

http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=137925

# 653
Инес Субашка от какъв етнически произход е?

# 654
  • София

И да споделя една вкусотия - рикота ,сирене и авокадо намачкано всичко това на пастетче може и чесънче и копърче  и намазано върху ленти краставички които направих с белачката и увих като рулца ммм.

О, това ще го опитам, благодаря  Heart Eyes

На каква тема говори Инес Субашка?

# 655
  • София

На каква тема говори Инес Субашка?

Как да отслабваме без да броим калории.

С удоволствие ще я пропускам занапред.

# 656
  • SA
Змия, предполагам е доста пресилено да се твърди, че вече всичката сьомга е ГМО.
Но май голяма част от нея се отглежда във ферми.
От рибите, също предпочитам да ям диви, в чието отглеждане човек не е имал особена намеса.

# 657
Камче, това е чудесно и така би трябвало да прави всеки, но за по-голямата част от храната ни няма как да знаем точно по какъв начин е била модицифирана, нито при какви условия е била отгледана (в какви почви, с каква вода и т.н.). А и например в София не мисля, че мога да купя дивоуловена сьомга, но и да мога, сигурно ще струва 100 лв на килограм, а тогава направо няма смисъл. Затова е най-добре всеки да прави толкова, колкото може, и то в онези отношения, които намира за смислени. За мен е много по-смислено да положа усилия за избягване на глутена, отколкото на ГМО, защото върху ГМО така или иначе нямам почти никакъв контрол. Peace

За растителната храна също няма как да се набавя всичко от баби и дядовци, а и знам, че бабите и дядовците също торят продукцията си, и то далеч невинаги с оборски тор. Та мисълта ми е, че сме достигнали етап, когато е все по-трудно да живеем абсолютно природно.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 11:56 от Cioccolata

# 658
Ще почнат да ви разнасят сега с тези ГМО/та  Laughing Hug

# 659
Мики, къде изкара курса?  Embarassed

Не знам за бг, но тук в Лидъл е седмицата на италианската кухня. Има 500гр. маскарпоне за без пари. Но не е толкова вкусно, като другото което купувах.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт