НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 415
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • SA
Става само с аудио-версията, благодаря ти, Дана! Не бях видяла тази опция.
А утре ще има лекция с Гари Тобс.  Heart Eyes

# 196
Темата на Темата ли се е сменила или аз съм назад с новините?! Заприличала е на всяка средностатистическа тема за отслабване.. минуси, плюсове, луни, чистене....междудругото водата е режимна, не се притеснявайте да я пиете.

Joy Joy

Значи с това русото все извинения си намирате. Да взема и аз да стана блонди, то така или иначе по душа съм, та барем не заблуждавам хората.
Сис, напълно те разбирам. И аз качвам от въздуха. В близкото минало минавах за кльощава, но после за едно лято се оформих в спортно прасенце и от тогава се боря да сваля поне 5 кг. Не са много, но за сметка на това са по инати и от мен  Crossing Arms

# 197
  • Балчик
leia2015 Hug

# 198
Дана, може ли да пратиш линк, че съм изпуснала, ако сте давали?  Hug

# 199
  • SA
Дилянка, ето тук:
http://fatsummit.com/reg-thank-you/

Иска се само бърза регистрация.

# 200
Ако се разправяте ще ви кача снимка от днес, да видите как изглеждат 57 кила на 160 ръст, да се чете като заплаха:)))
Въведох си дневното меню в май фитнес пал, с лека неточност, защото не намирам никъде колко калории и В има в зеленото манго, излиза ми само зряло и малко се бъркат сметките, но като цяло илиза 12% В, 20% П и останалото мазнини, как ви се струва? Признавам си за прегрешение от един много мъничък сладолед, около 30 грама. Яд ме е, че се подадох на изкушението, ама нейсе...

# 201
Радвам се, Кам! Hug Приятно слушане, и на теб, и на Ули!
Аз повечето имена не съм ги чувала, но подхождам с интерес към всички интервЮта. Както споменах, досега най ме спечели д-р Малхотра от Англия. Много хубаво и разбираемо представи всички статистики. Като кардиолог е голям застъпник на наситените мазнини. Опроверга калорийната теза (и той е поддръжник на Шоки  Wink) като сравни резултата от 4 лъжици зехтин, които се равняват на 500 кал и понижават риска от ССЗ с едно кенче кока кола, което се равнява на "само"150 кал, но увеличава риска от диабет.
Представи хубави факти за статините и опроверга значението на ЛДЛ за определяне на риск от ССЗ. На първо място като риск е инсулиновата резистентност, следвана от хипертония. Съотношението между общия и добрия холестерол е по-определящо от това да се гледа само лошия холестерол.
Хубавото нещо, което каза е, че всички тези рисокови фактори могат да се развият в рамките на години, но биха могли да се неутрализират с правилно (високомазнинно) хранене  за няколко седмици.
Дилс, Кам вече се е отзовала.

# 202
  • Велико Търново
Аз днес нямах възможност да се храня нормално - разбирайте, на 1 кисело мляко съм и два резена кашкавал с малко масло/това, като количество е малко за мен, храня се обикновено повече - в тази връзка да спомена, че личните ми наблюдения сочат, че колкото по-малко и по-рядко се храня, толкова по-трудно отслабвам/, та сега коремът ми е болезнено подут, издут...с две думи - чувствам се зле Confused

# 203
Наистина доста се измести темата на Темата  Laughing, но при условие, че има толкова много нови момичета е ясно, че известно време ще бъде така. Всяко начало е трудно и иска разбиране от другите  Peace

Четох назад, че някой пита за тайната на пухкавите кюфтета и идвам да издам моята  chef
Освен качествената кайма се иска и много месене. Слагам настърган, а не накълцан лук и по време на месенето добавям постепенно ледено студена газирана или обикновена вода. Ако се правят със смляно месо, а не с купешка кайма ще се учудите колко вода се поема при месенето. И е добре да престои поне час -два за да си поеме каймата ароматите и да "си почине".

# 204
  • София
Момичета, нека не бъдем зли и лоши едни към други  Hug

Който го вълнуват минуси и отслабване, нека пише и чете за това.
Който го вълнува здраве и медицинската част на режима - нека пише и чете за това. Но нека не се нападаме, всеки има своят принос в темата, независимо какъв е и на каква тема.

Аз съм от тези, които нямат здравословни проблеми, но с годините четене в тази тема на медицинската инхормация научих доста, което пък помогна на мъжа ми и да няколко мои близки.
Така че, дори и да не сте болни, бихте могли да научите нещо полезно, което в бъдещ момент да ви потрябва.

А за отслабването и това, че старите се дразнят, че темата се превръща в подобие на останалите, ами малко толерантност към новите момичета. Не всеки е длъжен да се интересува от всичко, което се пише тук.

Подкрепям Ули - нека всеки пише това, от което се вълнува, а този, който не го интересува, да прескача.

С най-добри чувства  Hug

# 205
Подкрепям, Вивиан!
Аз съм от новите, доста неща не са ми ясни и би ми било приятно, ако момичета помагате на новите като мен да влезнем в "пътя"!
Аз съм една от тези, които писаха менюта , но цел ако греша някъде да ме поправите!
Все пак нали това е режим с който се опитваме да се храним правилно, а и да смъкнем някое килце без да гладуваме!
Хубава и спокойна вечер на всички! bouquet

# 206
Много съм завеяна....хем знаех за summit-a отпреди 10 дена. Чак днес се регистрирах. Тези от вчера изпуснала ли съм ги вече? Зяпам, бързам, занимават ме и не мога да се ориентирам. Извинявам се, че питам глупави въпроси.

# 207
Без да съм от "старите" намирам началния пост за напълно изчерпателен относно приоритетните храни и принципите на този режим.
Изнервянето се получава при чувството,  че не се чете,  а при всяка въпросителна се поства.

# 208
  • SA
Вери, могат да се гледат интервютата от 1 ден все още. Сега слушам още това с Кресър аз и много ми харесва. А Марк Хаймън наверно се е ориентирал към по-високомазнинно хранене и смята наситените мазнини за полезни. Даже обясняваше, че някои от пациентите му изпадали в шок като им казвал, че за омазнен черен дроб трябва да ядат мазнини, за да се излекуват.  Joy
Дано и Малхотра да имам време да изгледам преди да изтече срока.

# 209
  • In transit
Дилянка, ето тук:
http://fatsummit.com/reg-thank-you/

Иска се само бърза регистрация.

добре де, аз се бях регистрирала преди няколко дни, днес пак ми иска да се регистрирам и искат пари за да гледам лекциите?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт