НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
Бис, в кюфтетата баба ми слагаше 2-3 с.л. кисело мляко (леко изцедено върху филия хляб) разбъркано с 1ч.л. сода.

И аз това щях да препоръчам, аз винаги ги правя със сода, независимо дали и ма или няма хляб в тях, които са за пържене де, за скара - не слагам. Майка така ги прави и от нея го знам.

Аз днес отново имам минус и от началото на 7.01 до сега отчитам -5.9 кг, далеч съм от мисълта да са мазнини, разбира се. КЗ- 5.8. Един + изобщо не ди ме разстроил, нали знам,че ям и отслабвам, все някога ще стане видимо.
Не ми се яде, не че просто не съм гладна, но не ми се яде в буквалния смисъл, не искам храна. Насилих се да хапна в 15 часа обяда. Закуската беше в 7 часа - 2 варени яйца + парченце масло.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 15:38 от Джемма

# 151
  • Велико Търново
Аз понеже съм здрава/пу-пу/ си се тегля всяка сутрин за самочувствие Mr. Green
Истината, обаче е, че лично аз, ако ям НЕпремерено, да не е за месец, но да речем за 2-3 със сигурност ще кача 10 кг, а ако спра и да спортувам може и повече без да имам никаква болест Peace

Днес си купих Бри, Ементал, донесоха ми кашкавал и краве масло и се чувствам подготвена за тази и другата седмица.
Ние у нас си мелим месо за кайма-последно съм направила смес от агнешко и свинско, сега имам и един петел и нещо ще сваря и ще го примеся с нещо.
Една приятелка слага в каймата бира, но вероятно не е режимно Blush
Аз утре ще правя кюфтета на фурна, а през почивните дни ще направя пицата от кайма Simple Smile

# 152
това майтап ли е Thinking
Аз понеже съм здрава/пу-пу/ си се тегля всяка сутрин за самочувствие Mr. Green
Истината, обаче е, че лично аз, ако ям НЕпремерено, да не е за месец, но да речем за 2-3 със сигурност ще кача 10 кг, а ако спра и да спортувам може и повече без да имам никаква болест Peace

съжалявам,но с липсата на хумор при франсетата и аз май не разбирам понякога Embarassed
спрях цигарите преди  Thinkingтрябва да са 22 години,след това специалния период  Wink на пубертета,но обратно  Mr. Greenи съм сигурна ,че това е невъзможно
за предизвикателството,ако е стриктно НВ ВМХ  бройте и мен,но ако е да си намалявам храната Mr. Greenще ви "наблюдавам" Wink

# 153
10 кила за 3 месеца ги качвам като стой та гледай.  Mr. Green Но вероятно ще си докарам ИР.  Mr. Green

# 154
  • Велико Търново
Не разбрах кое да е майтап? Исках да кажа, че не съм избрала режима за да се отърва от някакви болести/защото все на тях се набляга, но пък съм руса и може да не съм разбрала/ Blush
Аз спазвам стриктно начина на хранене и тренирам също така стриктно Peace

# 155
Бис, избирай по- малкото зло - хляб или к.мляко Mr. Green
Дали пък само с малко сода няма да станат както ги искаш

# 156
  • В полите на Пирин планина
Момичета, колко много сте изписали, а аз съм забравила да се впиша в новата тема.

Джемма, чудесни резултати публикуваш, браво. Peace

Аз ползвам само мляно месо, готова кайма не купувам. На кюфтетата слагам яйце, кисело мляко, лук и подправки. Ако сместа е твърде течна добавям малко настърган на ситно кашкавал.

За колко време точно не знам, но за около 3-4 години качих неусетно 10-15 кила и сега съм ги почти преборила, но искам още. Никога през живота си не съм била слаба - все в отбора на пухкавите се вреждах.  Mr. Green

# 157
  • гр.София
За да са по-сочни кюфтетата, белтъка се разбива до пукавост и содата се гаси с лимон или оцет  Grinning

# 158
съжалявам,ако някой се е обидил Embarassed
за мен е просто невъзможно да се качат 10  кг за 3 месеца дори и при бременност
казвам ЗА МЕН ,а съм на +61 години
може би сега времената/хората са други,но аз нямам такива рекорди (от 10 кг) нито след отказване на цигарите,нито по време на менопаузата
май имаше снимки някакви за един младеж,който се хранил известно време като нас и след това,за същото време високо-въглехидратно (и май калориите бяха от порядъка на 5000,макар и аз да смятам калорийната теория за абсолютна безсмислица Laughing)
разликата беше шокираща,но не помня  Embarassedда се казваше за +10 кг
съжалявам  Embarassed,всеки знае за себе си

# 159
Един килограм да качиш за седмица си е напълно постижима цифра. Ако се храни човек... няма да казвам как.

# 160
Темата на Темата ли се е сменила или аз съм назад с новините?! Заприличала е на всяка средностатистическа тема за отслабване.. минуси, плюсове, луни, чистене....междудругото водата е режимна, не се притеснявайте да я пиете.

# 161
  • София
За каймата го споменах предимно за новите момичета  Simple Smile

Кисело мляко не мога да ям (млечни са забранени в АП, а и аз съм алергична), но ще пробвам със сода.

А какво точно означава, че не съм такъв спец:
За да са по-сочни кюфтетата, белтъка се разбива до пухкавост и содата се гаси с лимон или оцет  Grinning
Разбивам белтъка отделно почти до сняг ли? И как се гаси сода: разтварям я в оцет/лимон ли?

А за бута: овалвам го в подправки, не го соля обаче, и малко зехтин, или мас, или каквото ви душа иска, два пръста вода, да не загаря. Покривам го с алуминиево фолио, за да не се препича. При мен фолиото не покрива плътно тавата. Фурната може първоначално на 200 градуса, горен и долен реотан с вентилатор (може и без вентилатор), докато заври водата (понеже аз в една йена го пека и виждам, без да отварям), а после може да я намалите на 180 градуса примерно. Пече се ок. 2-2,5 часа, зависи колко е голямо парчето месо. Мисля че до към 1,7 кг 2 часа са достатъчни. Аз започвам да засичам времето обаче, след като заври водата.
По някое време махам фолиото, да се запече от едната страна и после го обръщам, за да се запече и другата.
Издържа седмица в хладилник. По-дълго време не се е задържал при мен, защото го изяждаме, но предполагам, че ще издържи и повече.

И така, пъхате тавата във фурната, пускате един филм и до края на филма имате печен свински бут  Laughing

# 162
  • SA
Дана, аз днес направих опит да гледам интервюто с Кресър, но май няма да мога да ги следя, заради лошия ни интернет не вървят гладко клиповете. Не разбрах, Марк Хаймън привърженик на някакъв вид палео с растителни храни ли е? ( не знам защо , но са ми малко антипатични изражението и мимиките на този човек  Embarassed).

# 163
  • Балчик
Тогава аз ще си замълча с моите рекорди по качване на килограми, но храненето ми много години беше предимно въглехидратно. Можех да карам така:
з- баница с боза
о- тутманик, козунак
вечеря- кифли, понички

Между храненията - сладки, питки. Можех само това да ям.

Ей затова сега боря КЗ най-вече.

# 164
Сиска, ако наистина качиш 10 кг за месец (а не просто си си го въобразила), значи отдавна се храниш прекалено нискокалорично, а тренираш прекалено много и си си забавила метаболизма. Peace Това не е начин на живот, който може да се поддържа с години.

Джема, браво! Simple Smile

А идеята за сода в кюфтетата ще се пробва. Wink

Общи условия

Активация на акаунт