НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

  • 48 387
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • От Луната
  • Мнения: 6 218
Маслеността наистина се определя от сезона, според това какво ядът животните, какво движение имат и дали имат малки. Напролет млякото е най-много и най-нискомаслено, заради свръхпроизводството на жлезите. Есента става по-маслено заради настъпващата зима и нуждата от повече калории, малкото вече яде и друга храна, но майката го дохранва ... поне баба така ми е обяснявала, тя е гледала кози, предполагам логита е една и съща за всички животни.
Аз имам от къде да вземем мляко, но ме е шубе  Embarassed след всички проблеми в момента залагам на сигурното ... което в магазина не е гаранция, естествено. От млеката харесвам Верея и Пилос. Знам, че не са най-добрите марки, но няма как да издирвам всеки продукт по различните магазини. Ако има как пазарувам в Добрев, но все по-рядко ми се случва ...

# 271
  • Мнения: 1 004
Аз обожавам кисело мляко, но домашно..останалите просто наистина не си заслужават, на Маджаров не е лошо  Peace
За днес: закуската е омлет с авокадо и чери домати, обожаваааам  Heart Eyes

За късмет още са активни публикациите от първия ден на fatsummit, та сега започвам с Дийпак Чопра Peace Супер много го харесвам, чела съм много негови книги. Аз просто обичам такива психологически книги  Peace

# 272
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 289
svidni4ka, съвети всякакви приемам/не съм докачлива/, да имам режим от Румяна, както и от Любо Иванов Peace На мен калориите са ми повече със сигурност от 1 200-1400 PeaceЗнам, че не мога да живея на тези калории, защото все пак ходя на работа, имам две деца, грижа се за къщата и домакинството и тренирам Simple Smile
Аз така или иначе много харесах jabot и сайта й Peace
Румяна никога не съм я харесвала/изнервям се само докато я гледам, а да я слушам е абсурд Blush/обаче в името на здравето и красотата си поръчах режим, Любо си го харесвам.
Така, че всякакви съвети и препоръки приемам и чета с интерес!

# 273
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Здравейте. За млякото - аз си поръчвам домашно прясно мляко и си квася кисело. Поръчвам го от една ферма, която прави доставки по домовете. Млякото е страхотно и изобщо не мирише. А аз по принцип съм много капризна към миризмата на домашното мляко. И е на много прилична цена. Който е от София препоръчвам:
https://www.facebook.com/naturalmilk.bg/
Единственият кусур е, че като градско чедо, невиждало крава, си харесвам повече вкуса на купешкото кисело мляко.  Rolling Eyes Домашното с времето и опита го подобрих значително, вече е абсолютно гладко, няма парцалчета, хубаво е... но не мога да докарам вкуса на купешкото. Най-вероятно поради липсата на боклуци.  Joy
Днешното меню:
Скрит текст:
з - 3 варени яйца и 100 мл прясно мляко в кафето.
о- салата и свинско със зеле
сз (евентуално) - капучино
в - салата и нещо пилешко, ама още не съм го измислила.

Успешен ден на всички!

# 274
  • Мнения: 5 435
Merelenda, благодаря за корекцията. Ще го имам предвид, вечер мога да си варя яйца за сутринта.  Peace Малко по малко ще се нагодя към този вид хранене. Да не говоря, че освен плод нищо друго не съм закусвала от години.  Blush

# 275
  • Мнения: 233
Да дам мнение относно менюто на zveti81, добронамерено, без повече майтапи, както се разбрахме. Simple Smile
Закуската ти е ок, но все пак сметаната винаги трябва да е компромисен вариант, а не първи, поради причини, че в БГ нямаме добра сметана, която да не е хомогенизирана или без карагенан. Така че по-добре си свари 20 яйца в началото на седмицата и си яж по 2-3 всяка сутрин или намажи масло върху парче кашкавал, гарнирай с някакъв зеленчук, маслини, шарена сол и т.н. Варианти има много, но нека сметаната бъде последен.
Обядът ти също няма да бъде особено качествен, защото в заведенията за бързо хранене, а и в тези за по-бавно, месото винаги е сухо. Ако е пържено е било в олио, ако е на скара пък и малкото мазнина, която е имало по него е изтекла...
Вечерята: пилешко и аз ям понякога, но обикновено добавям я масло, я настърган кашкавал, или пък го готвя с течна сметана, защото освен кожичката друго мазно по него няма. Марулите сега също не са препоръчителни за консумация, освен ако не ги киснеш няколко часа предварително. По-добре туршия или си направи яйчна салата, нарежи си половин авокадо, направи си домашна майонеза и добави 2-3 лъжици към обикновена салата зеле и моркови.
Ако махнем сметаната, днешното ти меню клони към Дюкан, не към Аткинс.

# 276
  • Мнения: 1 526
jabot.j, къде мога да разгледам сайта ти?

# 277
  • Мнения: 5 435
Jabot.j. , благодаря за съветите. Hug
Грешката е в главата ми, която не проумява че трябва да се храня обилно. Ще се коригирам.  Peace

# 278
  • Мнения: 233
Скрит текст:
jabot.j, къде мога да разгледам сайта ти?
www.joyfitnessbg.com - има категория хранене, където събирам статиите по темата.

# 279
  • София
  • Мнения: 12 345
Днес си направих салата от 1 червена и 1 зелена чушка, два домата сорт рома, няколко листа маруля, 2 варени яйца и консерва риба тон. Рибата бе в олио, затова не съм добавяла зехтин. Това е за закуска.
Обядът ще е парче пица с блат от кайма.
За вечеря ще е свинско контрафиле + гъби в масло и салата, която не съм измислила каква ще е.


Какво е карагенан?

# 280
  • Мнения: 233
Какво е карагенан? - Е 407, вид стабилизатор, който е добавен в много продукти от хранителни до козметични. Има доказано негативен ефект върху храносмилателната система, когато се консумира редовно. Води до възпаления в тялото.

# 281
  • Мнения: 5 714
Извлича се от водорасли.
Но си мисля, че в заквасената сметана не се или по-малко се среща.
Често е в течните, дори и животински.
Използва се за сгъстяване/желиране като желатин и агар-агар (друго водорасло).

# 282
  • Мнения: 233
Вери, аз не съм попадала на заквасена сметана, в която да няма.

# 283
  • Мнения: 1 526
Скрит текст:
jabot.j, къде мога да разгледам сайта ти?
www.joyfitnessbg.com - има категория хранене, където събирам статиите по темата.
Благодаря!  bouquet

# 284
  • In transit
  • Мнения: 14 330
Извлича се от водорасли.
Но си мисля, че в заквасената сметана не се или по-малко се среща.
Често е в течните, дори и животински.
Използва се за сгъстяване/желиране като желатин и агар-агар (друго водорасло).
Точно тaкa.  Peace

В млякото от 4.5% имa добaвенa сметaнa зa дa му се вдигне мaсленосттa, но му слaгaт и "млечни протеини', което мисля,че е сухо мляко. Същото вaжи и зa млекaтa с мaркa Пилос. A онзи ден едно хлaпе ми зaостри внимaнието в Лидл,че имa "кисело мляко" и "крaве кисело мляко". Не рaзбрaх добре кaквa е рaзликaтa,но тaкa или инaче тия млекa не сa добри зa мен зaщото коремa ми веднaгa реaгирa нa сухо мляко с гaзове,  Simple Smile
л

Общи условия

Активация на акаунт