НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Вери интересна ми е твоята история, също  Hug
Ти не се ли хранеше със сурова храна? Как намери режима, как се нави да пробваш?
Ако се не лъжа ти имаш и доста популярен сайт с рецепти за веган и сурови храни, нали?
Ако се бъркам се извинявам  Hug
Джемма поздравления  bouquet
Преди няколко теми Umma беше споделила, че й е изготвен ВМ НВХ режим от Руми Илиева, може да видите по назад в темите, ако иска и да сподели как вървят нещата и дали е доволна  Grinning
Скрит текст:
Аз също съм имала режим от нея, беше много стриктен и при мен за съжаление не подобри нещата, но за тренировките съм й благодарна  Wink

Аз почвам деня си с омлет с 2/3 яйца, масло и домат. Мога да откарам така до вечерта  Rolling Eyes
Сметана тук заквасена не съм виждала, добавям си филаделфия или рикота ако ми се дояде нещо по/мазно.
Между другото цеденото на кисело мляко е доста лесно и е много вкусно, ако си го направите от млека, които обичате, няма нищо общо с вкуса на "продуктите за салата".  Peace

Скрит текст:
Чували ли сте за див ям?
Чудя се дали наистина е толкова полезен, попаднах на видео на Надя Петрова и там тя обяснява, че дивият ям е най-добрият източник на естествен прогестерон  Rolling Eyes
Статия и видео

# 301
jabot.j,
Скрит текст:
на брат ми, след като лежа в болница му изписаха тоя месец статини, на база общ холестерол 5,38. Имаше показания и на добрия и лошия, и на триглицеридите, но не ги помня като цифра. Бегъл спомен имам, че добрият холестерол беше малко под 1,3 (а май се препоръчва да е над 1,3), но за лошия и триглицеридите не помня стойности.
Кръвна захар при прием в болницата нормална, а след това малко завишена (предположиха от стрес). Сам реши, че няма да пие статините. По принцип работата му целогодишно е динамична, но има месец, два в годината, когато не работи, храни се предимно вечер, но последните месец, два е в пауза и понапълня.
Задух и стягания и той имаше (а и аз понякога), и повишено кръвно дори, но заключението след изследвания различни е, че е на нервна основа и с насоки към невролог.

# 302
  • гр.София
Да се изкажа за киселото мляко, аз взимам само от тези:
Скрит текст:

# 303
  • Пловдив

Сиска ако ми позволиш един съвет...позволявам си да коментирам, защото чета отдавна в темата с тренировките и "познавам" задочно доста от момичетата. Та оттам си спомням, че ти имаше режим от Руми Илиева. Нейните режими са базирани на сериозен калориен дефицит, дори и да имаш ВМ-НВХ такъв пак това ще е принципът, на който ще е създаден. А оттова мяма смисъл. Довери се на тялото си и яж. Тренираща жена не може да живее на 1200-1400ккал, дори и да идват само от мазнини.
 И да, и аз имах режим от нея и знам за какво става въпрос, не говоря на изуст  Peace Определено организмът гладува, доста по-добри резултати имах като просто спрях да мисля за количества и просто ядях до засищане.

Аз също имам режим от нея,който е ВМ-НВХ и съм съгласна с това,което си написала,но аз лично само така успях да сваля килограми.Бях си сметнала едно произволно меню и излезе около 1550кал.Преди когато се хранех режимно и до засищане не свалях нито кг.,нито см..Сега обаче като се замисля освен режима на Румяна мисля,че при мен има ефект и от цикличното хранене,на което преминах някак от самосебеси.

Скрит текст:
Чували ли сте за див ям?
Чудя се дали наистина е толкова полезен, попаднах на видео на Надя Петрова и там тя обяснява, че дивият ям е най-добрият източник на естествен прогестерон  Rolling Eyes
Статия и видео

Аз съм чувала,даже съм и пила.
Скрит текст:
Преди време ми ставаха много чувствителни гърдите преди цикъл,чак болезнени,имах също и съсиреци.Четох,четох и си го самопредписах,определено ми помогна.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 11:48 от Жижи

# 304
  • София
Ех, тия статини...  Twisted Evil Аз не мога да накарам баща ми да ги спре. Пие ги вече 1 година след като прекара инфаркт и му сложиха 4 байпаса. Обяснявам, обяснявам...  ooooh! Не можело така изведнъж да ги спре, била казала лекарката. Не мога да изляза на глава с майка ми и баща ми, че всъщност тестото и захарта им вредят повече, отколкото холестеролът  Sad Много ми е тъжно

# 305
ИнтервЮто с Крис Кресър го гледах повторно, за да затвърдя.  Mr. Green
Гари Табс също ми хареса и разбира се Дейвид Лудвиг. Вани Хари нямах търпението да изгледам до край, казвайте ако съм изпуснала нещо интересно. Мислех си за колко хора би било полезно да чуят тези лекции и че напълняването не се дължи на калориен дисбаланс, а на хормонален. Не мога да не отбележа, че до тук всички специалисти са със здравословен външен вид, на фона на д-р Емилова, Байкова и сие.

Малхотра също спомена за статините и някакви изследвания, че при хора без риск увеличават продължителността на живота с 3 дни, а при тези с претърпян ССЗ инцидент - с 6 дни. Реагира дори емоционално, че тази информация трябва да се казва на пациента, за да има информиран избор. Не знам дали бъркам, но спомена някакви 40% от приемащите статини жени, който имат оплакване от намалена енергия и мускулна сила. Изследването е на Беатрис Голомб.

Баща ми спря статините точно заради мускулна слабост в краката. След смяна на лична лекарка и повторни изследвания (само на общ холестерол и триглицериди  ooooh!), рецептата му отново беше за статини, които той отказа.

Ямс не е ли разновидност на сладкия картоф?

# 306
  • SA
Пак за статините от интервюто с Кресър, разсмях се като обясняваха, че процентът на страничните ефекти, макар и висок, в момента е силно подценен, защото голяма част от тези странични действия не се съобщават от лекарите на службите, занимаващи се с тази статистика. Както Кресър се изрази - отиде пациента при лекаря си и се оплаква от мускулни болки, умора, намалено либидо... и лекарят - Еее, какво толкова, то всички ги имаме тези неща.  Joy

# 307
  • София
Да се изкажа за киселото мляко, аз взимам само от тези:
Скрит текст:

Тези и аз купувам, и на Лазарова в голямата кофа. Е, когато не съм заквасила домашно де.

Мащерка, и аз съм пила Див ям, преди около 14-15 години, когато не можех да забременея. Самопредписах си го разбира се, четейки чужди сайтове, тогава нямаше почти нищо в БГ пространството. Една приятелка ми го прати от Канада ...
Като продукт тук не съм виждала, по магазините. Не знам и как се яде.

# 308
  • Пловдив
Има го като добавка от nature's way.

# 309
  • Sofia
Вивиан, от тях съм вземала  сирене, кюфтета и пиле по веднъж. И трите бяха хубави. Пилето особено беше разкошно. Първо беше огромно (не като анорексичните гълъбчета по магазините) - от едно пиле, сготвих 3 манджи, а и беше много вкусно. За пръв път от години като варих пиле, ми замириса на пиле, а не на антибиотик.  Sick Лошото е, че за разлика от млякото и яйцата, пилето е двойно по-скъпо от купешкото.

Забравих да кажа, че вчера си направих труда да си сметна менюто (на хартия, така и не открих свестен калкулатор на български) и установих следното - 10% Б, 10%ВХ и 80% мазнини. Но вчера доста прекалих с млечните. Ще ги намаля и ще увелича месото.

# 310
Аз харесвам киселото мляко от 2% на Домлян, но мляко използвам почти само за готвене.
Моите наблюдения за пилетата по магазините са точно обратните-изкуствено напомпани и надути с вода и разни разтвори.

# 311
  • София
desivalko, Вив, откъде в София ги купувате тези кисели млека?

Аз лично дълго време предпочитах киселото мляко на Бор Чвор 4,5%. Но май някой в темичката ни преди време постна едно домашно клипче, качено в ютюб. Нали си спомняте как в училище капехме йод върху картоф, той ставаше лилав и това доказваше, че съдържа нишесте. Та в това клипче жената си беше направил труда да купи няколко марки кис. млека и да ги "тества" с йод. Само това на Бор Чвор 4,5% стана лилаво и спрях да го купувам.
Оттогава взимам на Маджаров, но все се каня да си купя йод и да го тествам, но все забравям.

# 312
  • гр.София
desivalko, Вив, откъде в София ги купувате тези кисели млека?

Жълтушата от кварталната ни мандра а Родопчанката я има в Кауфланд и в едно магазинче до нас  Grinning

# 313
  • Sofia
Леми, надути са докато са сурови, но като ги изпечеш стават наполовина.  ooooh!
За млеката - имах един познат, който работеше в лаборатория за изследване на храни. Та той твърдеше, че са правили някакво проучване и са установили, че от всички кисели млека на пазара само ЕлБи и Елена съдържат достатъчно количество живи бактерии. Беше преди 5-6 години. Не знам дали е актуално. Но в интерес на истината Елената най-добре ми подквасва прясното мляко.

Сметнах си и днешното меню и го коригирах леко, че не беше съвсем добре. Сега е 33%Б, 55%М и 12%ВХ, 1800 ккал. Така добре ли е?  newsm78

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 15:34 от savina_33

# 314
  • София
desivalkoHug

Общи условия

Активация на акаунт