НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 383
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Вивиан, радвам се, че съм била полезна. Сподели после дали са ти харесали.  Hug
По-гадно пиле, от това което ядох преди малко.  Sick Миришеше на химикали. Отвратително беше.  #Cussing out

# 331
Танче, не го мисли, започваш на чисто. Hug

А аз попаднах на ето това много хубаво обяснение в групата за нула въглехидрати във ФБ:

We say that your body will take as long as it takes to heal you to the degree that your underlying medical history and prior metabolic damage allows it to do so. It WILL do the very best to rebalance your hormones and from this rebalancing you will lose the weight that your body is able to lose.

Most people will lose weight. A few may take longer to do so due to prior issues or ongoing medical conditions. A few may not lose as much as they would like. They WILL however obtain the best health they can.

Това според мен е основната идея и не трябва никога да се забравя, че кой колко и дали ще отслабне, ще зависи от много неща, но важното е, че най-напред ще се постигне подобрение на здравето - това е голямото предимство на този начин на хранене. А вече наистина при повечето се получава и поне някакво отслабване, макар и невинаги точно толкова, колкото хората първоначално са искали.

# 332
Не че не мога и с лъжицата да го изям...  Mr. Green
И ние така го ядем, свършва за отрицателно време  Mr. Green

По-гадно пиле, от това което ядох преди малко.  Sick Миришеше на химикали. Отвратително беше.  #Cussing out
И аз вечерях едни адски безвкусни пилешки пържоли, точно се чудя от къде ги купих, да не повтарям тази грешка  Rolling Eyes

# 333
не го мисля вече,а и май...пак бих го направила Laughing
обстановката/отношенията окола тази традиция си заслужава (и вкуса също Wink)

за пилетата в БГ Thinkingняма ли И от трите вида:в клетки,в хангари на земя,но изкуствена светлина и на вън/на свобода
и съответно яйца три вида
все си мисля за някакви европейски норми ooooh!май имаше някакви
съответно и цената е с разлика от 1 до 3 пъти
също така течната/квасен сметана има И без подобрения,но е с по-кратка трайност
иначе евтина и некачествена храна има и тук,но пише:соев протеин (в кайма),млечен протеин и други

# 334
  • София
Мики, аз много отдавна съм го пила, беше около 2002 година и честно казано не помня вече  Embarassed

Савина
, ще споделя задърлжително  Hug Предполагам, че няма да дойде утре, въпреки че поръчах за утре, но не са видели съобщението във Фейслук.

# 335
  • Sofia
Таня, не знам какви са. Аз ги купувам от магазина и на етикетите не пише. Не че и да пише знам каква е разликата.  newsm78
Вивиан, предполагам че по-късно ще ти потвърдят.
Винаги са мното точни  с доставките.
Понеже днес си говорихме за мляко ето едно четиво за историята на млякото в Бг, на който му е интересно
 http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=46143

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 22:06 от savina_33

# 336
  • SA
Савина, много ми беше интересно да прочета статията за млякото. Отлично си спомням млякото в стыклените буркани и алуминиеви капачки, наистина беше доста различно от сега продаваното, с различна консистенция и след 3 дни в хладилник ставаше кисело като оцет.

# 337
  • Велико Търново
Савина, много ми беше интересно да прочета статията за млякото. Отлично си спомням млякото в стыклените буркани и алуминиеви капачки, наистина беше доста различно от сега продаваното, с различна консистенция и след 3 дни в хладилник ставаше кисело като оцет.

Добро утро и от мен! Аз след малко ще прочета статията за млякото, но вчера мъжа мие купил биволско мляко от Добревски/така или иначе вчера не се сетих от къде пазарува/ и на него пише:пълномаслено биволско мляко, закваска.
На децата в училище дават Домлян 2%

Сега пак ще ви занимая с "моя кантар", но не мога да не споделя. Вечерям принципно до 18.30, но снощи докато едното беше на плуване, аз на фитнес, другото дете на гимнастика и докато се приберем стана 20.00 часа и аз вечерях едно парче кашкавал намазано с краве масло и мъжа ми беше нарязал някакъв биволски деликатес/порядъчно/ солен и от него хапнах 3-4 парчета и тази сутрин минус, знам, че не е важно и показателно, но във всичко други случаи като хранене, щеше да има задължителен плюс Blush Та смело и отговорно казвам, че това е моя начин на хранене Heart Eyes

# 338
Дочитам статията за млякото, много ми харесва. И в тоя ред на мисли, бързам да питам две неща, докато не съм забравила.

1. Някой запознат ли е как трябва да изглежда и "да се държи" истинското сирене? Наясно съм, че и при него нещата варират според сезона и храната на животното. За това питам по-конкретно на какво се дължи втечняването на сиренето при загряване? На съдържание на нишесте и желатин ли? Защото пък баща ми твърди, че истинското сирене така трябвало да се втечни.  Rolling Eyes Rolling Eyes

2. Идеи за пилешки кожи и да ги купувам ли изобщо? Вчера видях да ги продават за стотинки.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 09:22 от REAL_WOMAN

# 339
REAL_WOMAN по заведения ги дават пържени в масло като топло предястие. Стават невероятно хрупкави. Слагат им на някои места чесън, копър. И 250 гр. продават за 6 лв. Къде ги гледа за стотинки? И един въпрос към всички - откъде да си взема патешки изрезки  Sad В Кауфланд нямаше.

Искам да се похваля с първи нормален цикъл след аборта. Убедена съм, че режимът има пръст в това. При други продължителни диети цикълът ми прескача по месец, а сега даже дойде на време.

Утре става седмица от началото на предизвикателството, но мисля да се меря след цикъла. Така де, кантарът няма да избяга  Peace

# 340
Блек, аз мисля печени на тава дали няма да станат. Нещо не ми се пържат. Намерих ги тука на един местен магазин, голям. 80 стотинки килото.  Shocked

Патешки изрезки май имало на Метро.

Желая ти от все сърце да нямаш повече проблеми и скоро да нямаш цикъл за поне 9 месеца поради най-хубавата причина.  Praynig Praynig  Hug

# 341
  • В полите на Пирин планина
И в Лидл има патешко месо, някакво, но не съм вземала до сега. Освен да се поправя.  newsm78

# 342
  • here, there, everywhere
Добро утро,

Вчера отидох до една ферма да си купя прясно мляко. Понеже взех повечко литра момичето ме помоли да изчакам да издои от кравата Simple Smile. Купих си и масло от тях. Идеята ми е да замразя млякото и да си квася. Истинското мляко няма нищо общо с това от магазина. Не знам сега магазинското от сухо мляко ли го правят, но съм опитвала да го пресека за извара и не става и не става. Все прясно си стои.

Последните два дни не бях по режима, но от днес се поправям. Явно имам пристрастеност към захарта, която трябва да боря сериозно.

# 343
Риъл, аз съм пекла кожи в тава, слагаш им подправки, соев сос и ги мяташ във фурната. Може да изливаш мазнината, ако пуснат повечко. Как вървят с винце после..... Sunglasses

# 344
Риъл, аз съм пекла кожи в тава, слагаш им подправки и ги маташ във фурната, може ималко соев сос. Може да изливаш мазнината от тавата, ако пуснат повечко. Как вървят с винце после..... Sunglasses
Едвам ме нави.  Laughing Отивам и довечера ще ги изпека, утре ще пиша отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт