НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 432
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Засега няма да ползвам елда, амарант и киноа за десерти. Ще видя какво ще се случи след 1 месец на режима. Въпреки че се храня режимно, без никакви залитания и си докарвам до около 1800-2000 калории на ден не виждам видим резултат. Нали спрях и да се тегля и съвсем нямам наблюдения. Точно това неведение, като не се тегля, ме кара да мисля, че не действа. А и на вид не си личи да има разлика.
След два дни ще разбера има ли развитие или не.
При половинката ми има развитие от 2кг и задържане вече 10 дни, а има да сваля поне 20кг. Нали уж хората, които имат да свалят повече ги свалят по - бързо. Аз не свалям бързо, защото нямам почти от къде. С 18% мазнини, какво да имам?! Суета е моето, признавам. Но за него ми е чудно защо не сваля, а също тренира.   newsm78
Аткинс го зарязах да чета.

Пп: претеглих се сега и съм си в начална позиция. 56,5..... Две седмици старание и нищо! Това определено действа демотивиращо.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 08:48 от leia2015

# 511
  • Велико Търново
Добро утро! Cioccolata, благодаря за споделеното за Аткинс, както винаги полезна и интересна информация Simple Smile
 Змия, ще ми е интересно дали си устояла Heart Eyes

Аз категорично за мен разбрах, че въглехидратите са ми "бъркали" работата Blush Твърдо и решително без тях или в минимални количества Peace

За Румяна Илиева и нейните "кулинарни режими" мога много бързо да закръгля килограмите около 80 Mr. Green п.п.много рядко има хора, които ме дразнят безумно и тя е една от тях, нямам обяснение защо

Хубав ден от мен!

# 512
  • Sofia
Нервакова, много добре те разбирам. И аз имам същия проблем. Толкова дълго ми е набивано в главата, че животинските мазнини са вредни и опасни за сърцето, че ще ми трябва време да си пречупя мисленето. Все се стискам като добавям масло или бекон или нещо подобно към храната. Липсата на ВХ не ме плаши изобщо, обаче многото мазнини определено ме плашат все още. След 3 мес (ако изкарам 3 мес. на това хранене) ще си пусна изследвания и ако триглицеридите и лошия холестерол са ми в норма ще ми е по-лесно да се убедя, че са безопасни. Трябва време човек да си промени генерално мисленето.

# 513
Абсолютно Савина време явно ще ни трябва и като видим добри резултати надявам се ще променим и чипа в главите си.
Аз все още крия че съм на този режим от близки и познати ,защото съм убедена че всеки ще скочи , а не ми се изпада в обяснителен режим и най-вече
факта че ще трябва да ги убеждавам в нещо , за което и половин живот няма да ми стигне .
Шоки може да е права ,че имената които цитирах не са ерудити и им се дава излишно време и внимание да се изявяват ,но всеки тях слуша и когато си невеж в тази област им вярваш. Както и да е , ще пробваме,четем отслабваме и нещата ще си дойдат на мястото надявам се .
Аз все още при мисълта да закусвам яйца или мръвка се ужасявам хич не ги обичам , та добре че са млечните засега ме спасяват, не мога да кажа дали отслабвам с тях или не защото със здравословните ми проблеми загубих апетит и наистина ям много малко ,нетипично за мен.
Не искам да отслабвам бързо , останаха ми 8кг. до целта и по 1-1.5 кг. на месец са ми достатъчни да свалям.

Кондензирано мляко ок ли е сутрин с кафето.

# 514
  • в колонките
Здравейте,момичета! Hug
Чета Аткинс и той има глава ,посветена на кандидата и лечението й чрез режима.Има ли такива,които са опитали и са се отървали от тази досада?
И нещо още от него:
"Кетозата е един от чудесните дарове на живота. Тя е прелестна като секса и слънчевата светлина, при това крие по-малко опасности от тях."
Слънчев ден ви желая!

Ето кой чете в момента Аткинс,  Peace. Дано се включи и каже къде е намерила книгата. Аз я имам, но е на гръцки , издание от 2003г.
    Относно смъртта му съм съгласна с Шоки,   Peace. А мазните сирена ги разрешава до 30 грама/дневно. Киселото мляко ме подува жестоко, почти съм го спряла, прясно не употребявам, кафе и чай  пия винаги чисти , без никакви добавки. Добрите сирена ( които имат до 1% В.) ги понасям, даже свалям от тях,  Peace . С други думи- по-малко въглехидрати в храната = по-малко болести и по-слаби ( казва д-р Аткинс),  Peace

# 515
Савина, 3 месеца са много кратък период - ако направиш изследванията тогава, е напълно възможно да не са добри именно заради промените, които са започнали да настъпват в организма. В книгата си д-р Дейвис (той все пак е кардиолог) препоръчва да се изчака с изследванията на триглицериди, холестерол и т.н. чак до завършване на отслабването и стабилизиране на теглото - тогава, поне месец по-късно, има смисъл да се правят изследвания. При част от хората, макар и не всички, активното отслабване предизвиква влошаване на показателите - повишение на триглицеридите, понижение на ХДЛ, може дори да се получи повишение на кръвната захар и на кръвното, но това са преходни неща и са предизвикани от процеса на мобилизиране на мазнините и използването им за енергия, т.е. от активирането на отслабването.

Да, и Аткинс има право за млечните - поне при много хора се получава точно казаното от него: сирената с висока масленост са ОК, но киселото мляко, а често и сметаната - не. Дори хората да нямат храносмилателни оплаквания от тях, често пречат за отслабването. Но пак казвам - това не важи за всички.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 09:11 от Cioccolata

# 516
Нервакова, да знаеш, че кортикостероидите може да забавят нещата при теб. 
Но какво да се прави, понякога са необходимото зло  Mr. Green сега е важно да оправиш проблема с щитовидната.  Peace

# 517
  • в колонките

Аткинс го зарязах да чета...
    И защо заряза Аткинс? Заради въглехидратите, които ограничава в началото ли?  Laughing

# 518
  • SA
4etirilinka, радвам се, че се чувстваш добре! Ще увеличаваш ли още йода?
За Аткинс, аз имам в електронен вариант една от книгите му на английски( мисля че от 2003г. издание) и ще я кача после, ако някой иска да я чете.
Той не забранява всички млечни продукти, а само млякото, заради по-високото съдържание на въглехидрати. За 2 фаза от неговата диета например са разрешени по 100 гр. пълномаслено сирене ( от типа на гауда, рокфор, моцарела и др.), а също и масло, сметана.
През следващите фази дори разрешава и по-големи количества.
Трябва да се има предвид също, че той е разработвал диетата си за своите паиенти, които са били сърдечно болни и често с голямо наднормено тегло и дабет. Преполагам и затова са по-строгите мерки, с които започва диетата, той е целял влизане в кетоза в първите две седмици от започването.
Другата особеност, както и Шоки е обяснила, е че диетата му излиза в трудни времена, когато е подложен на унищожителни критики за вредността на храненето, което предлага. Според мен това има много общо с някои от препоръките му, като да се използват и растителни мазнини, даже слънчогледово олио, в една от по-късните си книги въвежда един коефициент на Аткинс, който отчита съотношение между полезни вещества/ въглехидрати във въглехидратните храни от растителен произход и съветва да се подбират тези с по-висок коефициент.

# 519
  • Велико Търново
Добро утро и от мен bouquet
Много ми е интересно да ви чета, по-малко пиша, защото при мен ежедневното хранене е почти едно и също - кисело мляко/на мен не ми пречи ни най-малко - нито ме подува, нито качвам - перфектно ми се отразява/, яйца, кашкавал, сирене/ Сисе, купих си песто-то от оня магазин, много е вкусно Simple Smile/, месо - пилешко или свинско, зеленчуци/ в ограничени количества/.
Това, което ме притеснява е, че също не ми достигат мазнините Confused за справка - източникът им през повечето време на деня е краве масло върху кашкавал и яйце/жълтъка/; не всеки ден приготвям месо. Същевременно, не ми се иска да влизам в броене на В, М и Б, както и калории...какво още да добавям?

# 520
В "библиотеката" ни има и книгата на Аткинс, и тази на Ерик Уестман ("Новият Аткинс"), но са на английски. Аз разбрах, че питането беше за българското издание и търсих него преди малко, но не го намерих. В книжарниците със сигурност се намира втората книга, а може би и първата.

# 521
  • Велико Търново
/ Сисе, купих си песто-то от оня магазин, много е вкусно Simple Smile/, месо - пилешко или свинско, зеленчуци/ в ограничени количества/.

Аз пък си купих 3 пакета кокосови стърготини за палачинки и да слагам в млякото Heart Eyes

# 522
Аз за 3 дни свалих 1,600. И вече съм отново 50 200. Мерките също са намалели. Покрай проблемите със зъба си редуцирах храната. Не ям КМ, А го карам предимно на пастет от яйца и риба с дом. майонеза. Това е единственото, което ме засища, а се оказа и ефективно да отслабна. Но така ми се яде месце... в хладилника има филенца тип "Елена", които много ми се похапват. Не знам как ще продължа поне още седмица, но си6урно пак това ще хапвам, може да  пробвам кюфтенца да направя и хапна.

# 523
  • Sofia
Cioccolata, благодаря! Ще чакам значи.

Да питам - замразеният зелен фасул (този тъничкият, тъмнозелен, който почти няма бобчета вътре) неутрален зеленчук ли се води или бобово? С други думи позволен ли е?  newsm78

# 524

Аткинс го зарязах да чета...
    И защо заряза Аткинс? Заради въглехидратите, които ограничава в началото ли?  Laughing

Въглехидратите са ми най- малкия проблем. Издържала съм месеци без тях. Сега за 14 дни никакво развитие. Отначало имахме, но като включихме млечни и гледай как върхахме всичко свалено.
А цял живот на месо и яйца да караш, писва. Млечните явно са голям проблем.

Зарязах Аткинс, защото ми е много сложен за разбиране с всички тези термини.

Общи условия

Активация на акаунт