От кога давахте на детото си изцеден сок от уред?

• 5 716
  • 12
  •   1
Отговори
От кога започнахте да давате пресни сокчета между храненията на децата от уред? По специално цитрусови плодове?На следващата консултация мисля да питам лекарката ни като ще сме вече на годинка? Как въведохте тези храни при децата си? И какви други храни въведохте след годинката?

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 16:36 от Ани Иванова_429091

# 1
Плодовете се казват "цитрУсови".
След 1 година бебето може да яде всичко без най-рисковите алергени и без цели ядки, които носят опасност от задавяне.

# 2
Прясно изцеден сок не съм давала никога. Давам плодовете направо. За мен така е по-полезно.

# 3
като навършите годинка може спокойно да давате цитруси на плод така и изцедени сокчета,разни здравословни смутита.само следите за алергии.ние нямаме 8 месец ама съм давала ананас,малина,боровинка но са от купешките преработени пюрета  Simple Smile

# 4
  • Sofia
На 1,8 г.

# 5
  • на пясъка при черупките от миди
Само сок не давам и нямам намерение да давам. Това е само захар, реално при цеденето полезните вещества не попадат в сока  Peace

# 6
А пресни ягоди някой давал ли е на година и нещо или по късно след 2 г ? Знам ,че ягодите са силен алерген ,но не съм сигурна?

# 7
  • София
Даже след 3 години, ако питаш мен, особено при склонност към алергии.

# 8
  • София
И аз по принцип давам пресни плодове (за щастие той яде всякакви и много обича), но напоследък пие и фреш от портокал (пред мен го правят). Цитруси му дадох когато беше на 1г. и 2м., ягоди на същата пролет, т.е. е бил на 1г. и 5-6 месеца. В семейството нямаме алергии към ягоди, като цяло и към храни, и понеже аз самата много обичам нямаше как да ям и да не давам и на него. Първо му дадох една ягодка, нямаше реакция за 24 часа и така си ги прояде. До ден днешен умира за ягоди и череши. Но имай предвид, че яогодите на пазара в момента са доста нитратни и по - добре изчакай с тях докато дойде сезона.  Peace

# 9
И аз по принцип давам пресни плодове (за щастие той яде всякакви и много обича), но напоследък пие и фреш от портокал (пред мен го правят). Цитруси му дадох когато беше на 1г. и 2м., ягоди на същата пролет, т.е. е бил на 1г. и 5-6 месеца. В семейството нямаме алергии към ягоди, като цяло и към храни, и понеже аз самата много обичам нямаше как да ям и да не давам и на него. Първо му дадох една ягодка, нямаше реакция за 24 часа и така си ги прояде. До ден днешен умира за ягоди и череши. Но имай предвид, че яогодите на пазара в момента са доста нитратни и по - добре изчакай с тях докато дойде сезона.  Peace
и аз много обичам фрешове и вчера в калфланд имаше много хубави ягоди милото като ги видя голям рев да ги вземе,но не посмях да и дам още един месец имаме до годинката ,ще поизчам до сезона ,но ми е гузно,че ние ядем такива неща ,а на тях не давам ( близнаци ),а като видят в магазина и искат .

# 10
  • София
Ами в случая тогава е редно да изчакаш поне годинката... в крайна сметка е за тяхно добро. Още малко, тъкмо когато започнат да излизат хубавите пролетни и летни плодове ще могат с удовослтвие да си хапват. Относно фрешовете от големите хипермаркети - аз не купувам от тях, защото масово се изцеждат през нощта и преседяват много време така. Най - добре е да намериш някой хубав плод - зеленчук, в който има хубава цитрус преса (за цитруси) и отделно фреш машина. Така сока се прави пред теб, виждаш какви плодове се слагат и сока е прясно изцеден.  Peace

# 11
Ами в случая тогава е редно да изчакаш поне годинката... в крайна сметка е за тяхно добро. Още малко, тъкмо когато започнат да излизат хубавите пролетни и летни плодове ще могат с удовослтвие да си хапват. Относно фрешовете от големите хипермаркети - аз не купувам от тях, защото масово се изцеждат през нощта и преседяват много време така. Най - добре е да намериш някой хубав плод - зеленчук, в който има хубава цитрус преса (за цитруси) и отделно фреш машина. Така сока се прави пред теб, виждаш какви плодове се слагат и сока е прясно изцеден.  Peace
. Ще изчакам още малко и тогава ,аз сокове правя единствено и само вкъщи.Благодаря.

# 12
Аз на година и шест месеца дадох сок от мандарина, защото тогава дойде сезона  Mr. Green Иначе знам, че след годината може да се дават цитруси   Peace

Общи условия

Активация на акаунт