Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 714
  • 651
  •   1
Отговори
# 105
В много от големите градове в чужбина ходят с маски на лицата. И това може да дойде тука. Който иска да се пази може да започне.

# 106
  • София
"Мит с кренвирш" е толкова специфично пловдивско нещо, че нарочно го споменах, да видя някой знае ли какво е това. Общо взето е кренвиршка, но тук търговското наименование е "мит". Има и мит с кашкавал. Имам една приятелка, дето преживяла огромен културен сблъсък- отива в софийска баничарница, казва- моля мит с кренвирш и отсреща дават заето.

Аз съм родом от Пловдив, пролича си откога не живея в него Embarassed Rolling Eyes...

# 107
Аз не пия кафе от термос , оливам се  Mr. Green пила съм в автобуса от картонена чаша , поне 2 пъти в месеца ми се случва.не ми пречи да пият напитки , но се дразня да ядат нещо, особено ако е дюнери и всичко мирише на чесън  ooooh!

# 108
В наредбата има и за сополивите Laughing

Чл. 13. В превозните средства на обществения транспорт не се допускат за превоз:
1. Лица, които представляват опасност за сигурността на пътниците или реда в превозното средство;
2. Лица, които са под влияние на алкохол или друго упойващо вещество;
3. Лица в нехигиеничен вид и/или заразно болни;
4. Вещи, които могат да повредят или замърсят превозното средство;
5. Запалителни, избухливи, отровни вещества и други вещи и предмети, представляващи опасност за пътниците и персонала;
6. Предмети, превозът на които е забранен със закон;
7. Предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците.
8. (изм. с Решение № 147 по Протокол № 12 от 22.03.2012) Живи животни и птици. Изключение се прави за полицейски кучета, кучета-водачи на незрящи хора, кучета, обучавани за водачи на незрящи хора, и кучета-домашни любимци.

Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
1. Да стоят на стъпалата на превозните средства и да пречат на затварянето на вратите;
2. Да разговарят с водача или да отвличат вниманието му по друг начин по време на движение;
3. Да нарушават реда и спокойствието на останалите пътници;
4. Да замърсяват и повреждат превозните средства и апаратите за таксуване;
5. С действията си да застрашават безопасността на движението и сигурността на останалите пътници;
6. Да извършват търговска, рекламна и религиозна дейност;
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;
8. Да преотстъпват превозния си документ на други лица.

# 109
  • София
В много от големите градове в чужбина ходят с маски на лицата. И това може да дойде тука. Който иска да се пази може да започне.
В София отдавна е дошло. И в момента има.

# 110
Имам бегли наблюдения върху софийското метро, т.е. почти нямам. Но баща ми преживя хигиенен шок в лондонското метро.
Не знам за Лондонското, но софийското е лукс в сравнение с Парижкото. В парижкото метро пикаят почти на всяко кьоше. А на някои спирки е тълкова тъмно, че може да не излезеш никога да видиш бял ден.... Mr. Green
Не е за Трещи ....

В Рим съм виждала бездомници да спят в метрото. Няма да описвам вонята, която се стелеше там.... Sick
Софийското метро е стерилно чисто и спретнато. В сравнение с поне десет европейски метра, които съм виждала. Лондонското дори е ОК. Има къде-къде по-зле.
А хората какви неща правят - лелеле! Всяка софиянка направо ще се гътне от гнус! Режат си ноктите! Пилят ги! Сменят памперси на бебета! Качват си краката на седалките! Това с пишкането да ме прощава Гери, но във влакчетатата не го правят! Клевета е това - само по спирките!  Naughty
Но прави сте - кафе в термос да пият не съм видяла всъщност.

# 111
Наредбата просто си е написана и оставена на добрата воля на возещите се да се спазва

# 112
В София транспорта не е само метро, всичко описано дотук го има и по трамваи и по тролеи и по автобуси.
Прилични са новите, старите не ми се коментират

# 113
В София отдавна е дошло. И в момента има.

Предполагам, че целогодишно, целодневно и масово не са тръгнали, отдавна не съм била в София. Иначе щеше да има тема - 'Тия с маските за какви се мислят?'  Simple Smile  И това си е мода.

# 114

Софийското метро е стерилно чисто и спретнато. В сравнение с поне десет европейски метра, които съм виждала. Лондонското дори е ОК. Има къде-къде по-зле.
А хората какви неща правят - лелеле! Всяка софиянка направо ще се гътне от гнус! Режат си ноктите! Пилят ги! Сменят памперси на бебета! Качват си краката на седалките! Това с пишкането да ме прощава Гери, но във влакчетатата не го правят! Клевета е това - само по спирките!  Naughty

Ти както описа обстановката, не е чудно, че на никой не му се пие.

# 115

А хората какви неща правят - лелеле! Всяка софиянка направо ще се гътне от гнус! Режат си ноктите! Пилят ги! Сменят памперси на бебета! Качват си краката на седалките! Това с пишкането да ме прощава Гери, но във влакчетатата не го правят! Клевета е това - само по спирките!  Naughty

Не съм казала, че пикаят във влаковете! Защо не четете? Пикаят по ъглите на спирките. И то толкова дълго време е пикано, че вонята е страховита. Не става да пиеш кафе на такова място наистина...
Виж в нашето метро е лукс и чистота. Българите са много по-чисти и спретнати от французите и много по-учтиви от това, което съм виждала на запад. В парижкото метро ме избутаха зверски на входа, за да влязат с моята карта, а тук като съм с дете ми правят и път и ми се усмихват.

# 116
Iris04, ако човек реши да цапа ще го прави и без храна и напитка в ръка.
Я ще си хвърли салфетката или мократа кърпичка, я ще си лепне дъвката някъде, я ще си смачка и хвърли билетчето на земята ...

Аз, както каза, градски транспорт не ползвам, но извънградския ми е редовен. В автобусите, които ползвам в джобчето на всяка облегалка има чисто черно чувалче, в което човек да си остави боклука. А забрана за внасянето на храна или напитки под формата на стикер или надпис никога не е имало. За мен това означава, че е позволено. А какво пише в закона не е моя работа да знам - щом не е изрично споменато на видимо място в превозното средство, то грешката е тяхна, а не моя.
А, според мен, много по-големи мизерии правят хората, които в тоя сняг се качват в автобуса без да си изтръскат обувките на стъпалото, примерно. Локви, кал, мръсотия, пък недай си Боже някой да е повлякъл и нещо миризливо със снега ...  Whistling

# 117
Е, вие пък как започнахте да ги изреждате гадните метра.. Има държави, в които обществения транспорт ползват само най-бедните. Нали не се борим за такъв статус?

# 118
  • Mediterraneo
Къде точно наредбата забранява пиенето на кафе в превозните средства? Кой член?

# 119
Е, вие пък как започнахте да ги изреждате гадните метра.. Има държави, в които обществения транспорт ползват само най-бедните. Нали не се борим за такъв статус?
Тук също бедните ползват градския транспорт.
Кой ще се набута по желание в час пик в транспорта ако може да си кара колата?
Богатите и тук са с коли.
Да ме прощаваш, но в София такива мизерници с претенции, каквито видях в парижкото метро, просто не съществуват.

Общи условия

Активация на акаунт