Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 817
  • 651
  •   1
Отговори
# 150
Да бе, то в България само български марки се продават и до една в черно и сиво само произвеждат. Добре че е интернет наистина, че в мола само Даная и Българска роза.  Flutter
Че то не е нужно да са български, за да са в тъмни цветове.
Последното яркоцветно яке, което си купих от магазин в София, беше
1. Скиорско, не градско
2. От детската колекция, размер 16 г.
3. Доста скъпо.
За възрастни никога не съм виждала подобна разцветка, камо ли пък в ценовата категория, от която се обличат бабите (основният контингент в черно и сиво).

# 151
  • София
Ставането рано сутрин ми е проблем от детската градина. Излизам от нас към 7, 7:30 и още спя, пия кафе вкъщи, но често го взимам и в термочаша, а най-обичам да забърша едно от Старбъкс, но рядко имам тази възможност сутрин.
За храненето: преди две седмици едни китайки си хапваха китайска храна в метрото. 3, седящи една до друга и размятаха храта от три пластмасови купи, миришеше ужасно. Аз влизам винаги с телефона в ръка или книга, рядко виждам какво става наоколо, но след една спирма ми мирише, мирише...надигнах глава и ги видях. Преместих се в другия вагон, не искам да мириша сутрин на китайско  Tired , но те продължиха да си хапват до бизнес парка.  Laughing вътре беше пълно с хора, но те нямаха никакво притеснение. Дори не поглеждаха хората, аз това не бих си позволила въобще. Такова хранене в метрото съм виждала в Лондон.
Та така...след тези китайки баничка ще ми се види безпроблемна. Laughing

# 152
Мдааа, само бедняците ползват ГТ  Grinning

Не съм шофьор и се движа основно с таксита. В момента, обаче, ми е много по-удобно с метро - живея на половин минута от метростанция и офисът ми е до такава - прекарвам в метрото около 5 минути, докато с такси пътувам около 20-30 - изборът е повече от ясен  Peace

В ГТ е добре хората все пак да се съобразяват, че не са сами  Peace

# 153
Тогава комбинираш и използваш метрото за кратки разстояния и обикновено в центъра. Не висиш по крайните спирки.

Ами, може да има и в София от други населени места. Пътуват примерно до първия квартал и скачат на метрото, защото за него задръствания няма. Редовно колежката ми от Долна Австрия си пътуваше така. Само в крайните квартали не ти искат нищо за паркиране. Тук дори словаци ежедневно идват да бачкат във Виена.
Това още предстои при нас. Засега повечето хора продължават да правят геройски усилия да паркират до масата в ресторанта или до стаята на портиера в офиса.

Това за широк център София не е вярно, до стаята на портиера обикновено се плащат един два служебни абонамента за колите на шефовете и това е, другото синя и зелена зона с право на престой до 2 часа, пробвай да паркираш така и веднага ще те налазят охраните на учрежденията

# 154
На мен лично ми е много кеф да си пийвам кафе и да си мисля мои работи,въобще и не забелзвам хората наоколо.Мисля какво имам да свърша и какво да купя после на връщане да сготвя за вечеря.

# 155
Да бе, то в България само български марки се продават и до една в черно и сиво само произвеждат. Добре че е интернет наистина, че в мола само Даная и Българска роза.  Flutter
Че то не е нужно да са български, за да са в тъмни цветове.
Последното яркоцветно яке, което си купих от магазин в София, беше
1. Скиорско, не градско
2. От детската колекция, размер 16 г.
3. Доста скъпо.
За възрастни никога не съм виждала подобна разцветка, камо ли пък в ценовата категория, от която се обличат бабите (основният контингент в черно и сиво).

Чужбинските марки казваш и те в черно и сиво само предлагат за зимата, но в интернет са цветните марки.

# 156
Само първия пост прочетох. Изумявам се какви неща искрено вълнуват хората в наши дни. Защо си пият кафето и чая в градския транспорт. Ама защо!!? Важно ми е , искам да знам ЗАЩО!

ooooh! ooooh! ooooh!

хехе не казват защо Simple SmileВълнуват ме и разни други неща, които са трудни за осмисляне-далеч от това как да си платя тока, смяна на работата или ремонт на колата и разни други битовизми.

# 157
Чак пък да искат да показват/демонстрират нещо с термо чаши  ooooh!
Бих пила кафето си в такава чаша и не защото не мога да отделя 10 минути сутрин, а защото не обичам да пия кафето си за време.

A колко дълго пътувате?
Аз си правя кафето и си сядам на бюрото, не гоня норматив за пиене, просто го отлагам във времето, като това време не е непосилно дълго. Кафето се числи към храни и напитки, защото някой питаше къде е забранено-ами в наредбата си пише, че е.
Пътуването ми е 20 мин. в най-добрия случай и 45-50 в най-лошия.
Дори и да го отложа във времето трябва да го пия вечер, като се прибера, защото не харесвам кафетата от кафе машините, Нескафетата по лафките дори не са кафета, а наблизо няма нон-стоп, в който да ми направят нормално кафе.

# 158
В кафе-автоматите водата за кафето е в едни гаци отзад,според мен е мръсна и преседяла.Откак веднъж преди години ме боля стомах и ме изкара на разстройство след едно такова кафе не припарвам до кафе-автомати.

# 159
Тогава комбинираш и използваш метрото за кратки разстояния и обикновено в центъра. Не висиш по крайните спирки.

Ами, може да има и в София от други населени места. Пътуват примерно до първия квартал и скачат на метрото, защото за него задръствания няма. Редовно колежката ми от Долна Австрия си пътуваше така. Само в крайните квартали не ти искат нищо за паркиране. Тук дори словаци ежедневно идват да бачкат във Виена.
Това още предстои при нас. Засега повечето хора продължават да правят геройски усилия да паркират до масата в ресторанта или до стаята на портиера в офиса.

Това за широк център София не е вярно, до стаята на портиера обикновено се плащат един два служебни абонамента за колите на шефовете и това е, другото синя и зелена зона с право на престой до 2 часа, пробвай да паркираш така и веднага ще те налазят охраните на учрежденията
Опитите продължават! Ако не е до стаята на портиера, то ще е някъде след 5-10 минути, я напреки на тротоара, я в тревната площ. Навсякъде прелива от ламарини - и в широк, и в тесен център.

# 160
Чек плийс,
не те задължавам да си съгласна с моето мнение, нито пък да пазаруваш от същите магазини.

# 161
Чак пък да искат да показват/демонстрират нещо с термо чаши  ooooh!
Бих пила кафето си в такава чаша и не защото не мога да отделя 10 минути сутрин, а защото не обичам да пия кафето си за време.

A колко дълго пътувате?
Аз си правя кафето и си сядам на бюрото, не гоня норматив за пиене, просто го отлагам във времето, като това време не е непосилно дълго. Кафето се числи към храни и напитки, защото някой питаше къде е забранено-ами в наредбата си пише, че е.
Пътуването ми е 20 мин. в най-добрия случай и 45-50 в най-лошия.
Дори и да го отложа във времето трябва да го пия вечер, като се прибера, защото не харесвам кафетата от кафе машините, Нескафетата по лафките дори не са кафета, а наблизо няма нон-стоп, в който да ми направят нормално кафе.

Извинявам се, допуснах, че разполагате с кафе-машина. На повечето работни места има оборудвана кухня или кът. Ние имаме нормална кафе-машина, такава, като вкъщи, чистена и поддържана и се поръчва кафе всякакъв тип, според вкусовете на служителите така, че да са задоволени и да им е приятно.

# 162
 Хората си купуват тъмни цветове горна дреха масово, защото често това им е единствената горна дреха за сезона. И искат да я съчетават с всичките си дрехи. Съвсем просто обяснение Laughing

Аз сега като съм си купила едно яке на цветя, да видиш как нямам с какво да го нося... Иначе има и се намират и по магазините и в интернет палта и в други разцветки - винено, тъмнозелено,  гълъбовосиво, наскоро гледах на Пиротска в един магазин и то български.

# 163
Разбирам ги хората - тъмното търпи на мърсотия. Ето аз сега съм с бяло скиорско яке и ... си нося последствията.  Wink

# 164

Опитите продължават! Ако не е до стаята на портиера, то ще е някъде след 5-10 минути, я напреки на тротоара, я в тревната площ. Навсякъде прелива от ламарини - и в широк, и в тесен център.

Обърни се към кмета на общината, щото тия абонаменти струват не малко пари- работя в центъра и ходя пеш, смятам че тия неща не важат за тази част на града, по простата причина, че е фраш и от охрани и от служители на паркинги и гаражи и всякакви глобяващи, които веднага те налазват.
, а откакто ограничиха времето за паркиране до 2 часа вече се намира място, а трошки  ипрочие изоставени няма, щото всяко местенце е обозначено и апарата щрака левчета

Общи условия

Активация на акаунт