Любители на котки – Тема 102

• 56 604
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
А за фурминатора какво ще ми кажете? Струва ли си да купувам такъв или може и друга четка? Каква по-евтина?
Преди фурминатора сресвах с обикновен гребен за сресване. В сравнение с фурминатора, гребенът нищо не обира. Обаче обикновенният фурминатор ми идва леко малък като размер, ако решиш да купуваш, вземай по-големия. Другият минус е, че много наелектризира космите и от фурминатора се връщат отново върху котето Laughing но това може да е само при нас де.

# 646
Морска вълничка, много ти благодаря, че специално се включи! А ти каква система използва и още дали се продава? Има някаква, която струва 70 лв. А гледам някои си правят сами приспособление за приучаеане. Мисля да започна от следващата събота. Дотогава ще реша какво да използвам Simple Smile

# 647
Аз лично не ползвам оригинален фурминатор - взех някакво копие за 20-30 лв от един зоомагазин. Но пак ми върши супер работа.
Гледам да не прекалявам с него, че да не оредее козината на Негово Величество.

Редувам ги - един път с телената четка, един път с фурминатора. Иначе фурминатора го ползвам най-ексклузивно, когато има заплитания. Интересното е, че Морисът почти не получава заплитания сега през зимата. Лятото повече ги получаваше - не знам дали има някаква логична взаимовръзка заплитането на козината със сезона, или само си въобразявам... newsm78

# 648
А за фурминатора какво ще ми кажете? Струва ли си да купувам такъв или може и друга четка? Каква по-евтина?
От моя опит - обикновените гребени и четки въобще не може да се сравняват с фурминатора. Не съжалявам за покупката му.
Помня обаче, че когато го поръчвах, по същото време в Лидл бяха пуснали имитация на фурминатор на много ниска цена. Имаше момичета от темата, които си купиха и дано се включат с отзиви. Ако не бях поръчала, със сигурност щях да пробвам първо този от Лидл.

# 649
Здравейте, аз купих такъв фурминатор от Лидл и го дадох на майка ми за нейната котка. Майка е много доволна. Сега следя дали пак ще пуснат в Лидл, за да взема и за нашата котка.

# 650
Дано да пуснат, и аз бих купила, за да го пробвам.

# 651
И аз съм много доволна от Лидълският "фурминатор".
Всички котанчовци и котанки са просто невероятни. Като ги видя и ми се оправя денят. Маги изглежда много хитричка. А Леополд е направо ..... само да го нацелуваш.

# 652
Siete ,
Аз купувах подобна приставка от пазара "Красно село", ако си от София ще ти обясня подробно. Струваше около 30 лева.

# 653
  • София
И аз съм много доволна от Лидълският "фурминатор".
А Леополд е направо ..... само да го нацелуваш.

Аз също съм с Лидълски фурминатор, оказа се страхотен и особено сега, в края на зимата, много действено помага! Чела съм обаче, че ония фурминатори, по 50 лв., са различни размери, пък за дългокосмести, пък и за късокосмести котки. Нека съфорумките, ползващи подобни, да изкажат мнение. Този от Лидъл е един рамер, за всякаквокосмести Joy котки. Въпросът ми е, дали наистина различните варианти на фурминаторите имат смисъл, или са рекламна пушилка, за привличане на клиенти? И кво, ако срешим една късокосместа котка с фурминатор за дългокосместа, и обратно?

А Леополд, с тая благоговейна физиономийка, си е направо за нахапване!  ЦАлИването ми идва недостатъчно Joy Hug

# 654
Фурминаторът има ли някакъв ефект върху късокосместа котка?  Thinking

# 655
Момичета, заинтригувахте ме с този фурминатор, макар, че най-вероятно принцеса Бела няма да го хареса и ще бъда бита... В този ред на мисли ми се ще да инвестирам по-малка сума.
Този става ли:
http://karasto-pets.com/index.php?route=product/product&product_id=1039

# 656
  • София
Нашият е за малки късокосмести котенца. Фурминаторите за малки котета (под 4,5 кг) са по-малки и са по-евтини. Обхващат различна площ, но аз реших, че не ми е проблем да минавам по два пъти вместо по веднъж. Wink Обаче остриетата за дълги и къси косми са различни. Няма как да срешеш дългокосместа котка с плиткото острие. Ще се реше само повърхността. Бях дала нашия уред на приятелка, за да пробва и не беше успяла да среше персийка. Обратният вариант едва ли е проблем.

Със сигурност фурминаторите са най-добрият вид четка. По-интересно е някой, който е имал истински и фалшив уред да направи сравнение. Аз не бих могла. От друга страна, не виждам да има нещо толкова сложно в изработката, че китайците да не могат да се справят с имитацията. Може да е малко по-груба изработка или металното острие да не е неръждаемо, но би трябвало да върши еднаква работа.  newsm78

Ice Queen, да, смъква много косми и при късокосмести. Ако открия снимката на първата му употреба у нас, ще я добавя след малко.

Намерих снимката. Това е само от 3-4 "погалвания". После се усети и наби порядъчно фурминатора.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 14:02 от Тaня67

# 657
Според мен е рекламен трик. Всичките ми се виждат еднакви. Само дето с фурминатора за късокосмести ще бъде невъзможно да се среши дългокосместа - много му са малки зъбците. Аз взех този - за дългокосмести котки до 4,5 кг. и пак ми се виждат малки зъбчетата.
Алечка, според мен ще става, достатъчно нагъсто са разположени зъбците. Преди фурминатора имах такъв гребен, почти никаква работа не върши, защото зъбчетата са много нарядко разположени и не хващат нежните косми на котките...сигурно е кучешки гребен, но навремето такова сме взели Laughing

# 658
  • Пловдив
Аз също имам фурминатор, от фалшивите. За 20 лв от един зоомагазин. Преди 1 месец видях в Магазин Немски център в Пловдив - Тракия фурминатор за 4-5 лв. Направо не можах да повярвам за тази цена. Пък и малко ме достраша да не е от ония тримери дето подстригват, ама пишеше, че е гребен. Беше само един. Но вече си имам. Много съм доволна, макар, че сега зимата не пада много козина, затова я реша с телена четка да не изгубим тренинг, а пролетта и лятото ще я почна с фурминатора.
И да питам решете ли опашките, такава ни е хубава - да не вземе да се проскуби.

Ето я Бела как ме инспектира как приготвям пилешките сърца, да не объркам рецептата.  Grinning

# 659
Бела наистина е много bella. Каква осанка само, и каква специална опашка Heart Eyes

А този Наско... май и аз се влюбих в изумрудения му поглед Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт