Любители на котки – Тема 102

• 56 589
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Покрай опашката на Бела се сетих за една снимка, която видях днес във Фейсбук:

Grinning

Под снимката има коментар, че е кръстоска с паун.  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 14:38 от Тaня67

# 661
Леле, каква опашка, вярно е котко-паун това Joy

Иначе на Лъки нещо му се сплъстяват бузите и вчера с ножицата го офъках малко, иначе фурминаторът много го харесвам, уж имам тоя розовия за дългокосмести, ама пак трябва сериозно ресане, а там, дето е най-космат на слабините и корема, не дава, а се бие Joy

# 662
Скрит текст:
Нашият е за малки късокосмести котенца. Фурминаторите за малки котета (под 4,5 кг) са по-малки и са по-евтини. Обхващат различна площ, но аз реших, че не ми е проблем да минавам по два пъти вместо по веднъж. Wink Обаче остриетата за дълги и къси косми са различни. Няма как да срешеш дългокосместа котка с плиткото острие. Ще се реше само повърхността. Бях дала нашия уред на приятелка, за да пробва и не беше успяла да среше персийка. Обратният вариант едва ли е проблем.

Със сигурност фурминаторите са най-добрият вид четка. По-интересно е някой, който е имал истински и фалшив уред да направи сравнение. Аз не бих могла. От друга страна, не виждам да има нещо толкова сложно в изработката, че китайците да не могат да се справят с имитацията. Може да е малко по-груба изработка или металното острие да не е неръждаемо, но би трябвало да върши еднаква работа.  newsm78

Ice Queen, да, смъква много косми и при късокосмести. Ако открия снимката на първата му употреба у нас, ще я добавя след малко.

Намерих снимката. Това е само от 3-4 "погалвания". После се усети и наби порядъчно фурминатора.  Mr. Green

Ихаа, ще взема да инвестирам в един. Кити ръси косъмчета, не много, но ги има.  Simple Smile

# 663
  • Пловдив

Grinning

Уау, това дали не е някакъв мотаж или фотошоп. Много е неестествено това.

# 664
  • София

Grinning

Уау, това дали не е някакъв мотаж или фотошоп. Много е неестествено това.

Нито е фотомонтаж, нито фотошоп. Писаната е красавица, спор няма, но тоя ефект на ''паунова'' опашка е постигнат, като е снимана в близък ракурс откъм опашлята. При снимане в такъв ракурс обектите, разположени най-близо до обектива, излизат необикновено големи в сравнение с останалите. накарайте някой да ви снима и протегнете показалец към обектива, ще излезе, че пръстът ви е по-голям от главата hahaha Както и да е, снимката на писаната с царствената опашля е разкошна.

За фурминатора питам, понеже Лидълският е един размер и за моето дългокосместо коточедо пасва идеално. Но пък, от друга страна, сигурно ''късокосмест'' фурминатор може и да не се справи с персийска козинка.

# 665
Ето така се рабoти в екип. Косматият чен на екипа е малко нагличък, но, стига да не ми стъпва по клавиатурата, е безценен кадър!

# 666
Ще следя и аз за тази машинка, Леополд до скоро не пускаше косми, но почнаха да попрехвърчат тук-там, а и детето доста често го лови и прегръща. Момичета, друго съм се сетила да ви питам. Голямото ни бебе си смуче крайчеца на опашката като биберон. Четох, че не е опасно, така котето се успокоявалало и тн, обаче то тази опашка почти суха не остава, та вече почвам да си мисля да не значи дефицит на нещо, забравих да попитам вчера ветеринаря...Фантастични опашки и котачковци показвате! Вчера видях една улична с грамадна, като на катерица, така че не се съмнявам в авентичността на тази от снимката - ракурс, разчесване и тн Simple Smile

# 667
  • София
Ще следя и аз за тази машинка, Леополд до скоро не пускаше косми, но почнаха да попрехвърчат тук-там, а и детето доста често го лови и прегръща. Момичета, друго съм се сетила да ви питам. Голямото ни бебе си смуче крайчеца на опашката като биберон. Четох, че не е опасно, така котето се успокоявалало и тн, обаче то тази опашка почти суха не остава, та вече почвам да си мисля да не значи дефицит на нещо, забравих да попитам вчера ветеринаря...Фантастични опашки и котачковци показвате! Вчера видях една улична с грамадна, като на катерица, така че не се съмнявам в авентичността на тази от снимката - ракурс, разчесване и тн Simple Smile

Леле, каква глупост написах преди малко. Добре, че има редактиране Joy Незнайно защо реших, че пишеш за бебе, а не за коте бебе hahaha

Нем исля, че има проблем. Освен че ще си изпокъса космите и връхчето на опашлята ще стане като на плъхче Peace Но пък като порасне, ще спре да се самосмуче и нещата ще се нормализират Hug

Слушай, вземи да го нацелуваш по гушката тоя любвеобилник Леополд от мен, толкова ми досладя, като го видях! Обещаваш ли?

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 19:10 от detelistna.4etirilinka

# 668
Ами то опашката е все като фитил, представям си ако беше с по-пищна растителност.  И като споменах бебе, на 6 месеца е, докога да му взимам Джуниър храна? Детелинке, нагушкан, нацелуван и настрастиран е! Днес отново е в пълна бойна готовност, мина му като на коте! Grinning
Ето го  с бибата. Опака работа, хем тръгна да се ергенее, хем още си е пикльо и половина.

# 669
  • София
Прочетох написаното от Четирилинка, че крайчето на опашка все се влачи по земята. Доскоро и аз си мислех така, макар че Мъро и Мацо винаги държаха така опашките се, че да са успоредни на земята, но не и да я опират.  Laughing Какво беше учудването ни като взехме Наско! На опашката не ѝ достигаха поне 4-5 см, за да стига земята.  Mr. Green Толкова къса опашка май не бях виждала досега. Обаче заедно с Наско и тя порасна малко. Ако се подръпне, може и да опре до земята.  hahaha Ще видим докъде ще я докараме с "охранването" на момчето.  Mr. Green Видимо пораства.

А онази снимка с красивата опашка е от тук - http://www.lapichki.com/pets/statii_p.php?id=11049  Не ми прилича на фотошоп.  Wink

Ето и един опашкоблизец като Лео:  Laughing

">#t=31[/video]

# 670
Хахаха, много са сладки тези опашки Simple Smile За положението им ме накарахте да се замисля, защото Амур ходи винаги с вдигната нагоре опашка, винаги.

Айде, мисля, че платихме данъци и за следващия месец и почваме да стаеаме досадни :$

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 20:12 от Siete

# 671
Същичкият, даже същото безумно изражение го докарва! Joy

# 672
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, а защо не я кастрираш?
Защото новодомката много бързо се замоми и откакто се разгони не иска да спира.  Sad Кога ли и Наско ще ни изненада?  Mr. Green С госпожицата са наборчета както по предполагаемо раждане, така и по задомяване.

ааа, за Наско сме готови веднага да се сродим.  Hug
Нооо, вече е решено. Отива на кастрация.
Понеже е много дива и щерката ме уговаря да не я режем, защото само когато е любовна е гальовна.
Днес й мина, слава богу. Не мож' я хвана, погали и т.н. Бяс до спукване.
И стана голям каприз с храната. Отказва мократа...

# 673
Благодаря на всички за отговорите. А лидълският пак фурминатор ли се казва или по друг начин?
Мисля да звънна на хотлайна да ги питам ще има ли пак.

# 674
  • София
Мацки, нямам предвид, че опашлята се влачи по земята. Напротив, винаги в правостоящо полжение тя е акуратно вдигната нагоре, или небрежно извита, но никога не се влачи. Това, което имам предвид, е, че като седнат, те просто опъват опашлята назад, или я увиват около себе си. Така или иначе, тя обира микробите по земята.

Siete, красавецът Амур е още малък, нали? Изглежда ми като да е с тенденция да става дългокосмест. Ама направо ги обожавам в тая сива гама, и Наско е такъв сивеещ. Много им е очарователно, дето муцунката постепенно изсветлява, докато стане бяла, а лапите постепенно потъмняват, докато накрая стават черни. И очичките с молив подчертани Joy  Красоти!

Абе изобщо има ли котка грозна?

Julia_21, а на мен пратени ли са ми целувки в отговор?

Общи условия

Активация на акаунт