Любители на котки – Тема 102

• 56 571
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мацки, нямам предвид, че опашлята се влачи по земята. Напротив, винаги в правостоящо полжение тя е акуратно вдигната нагоре, или небрежно извита, но никога не се влачи.
Разбрах те, но на Наско просто нямаше начин да му се влачи. Стигаше му до средата на бедрото при напълно опънато надолу положение.  Mr. Green Нали го беше страх и изобщо не виреше опашка. Но вече е добре на дължина. Порасна с няколко см откакто е у нас.

Иначе и с лапите е наопаки. На Мъро лапите надолу ставаха тъмно сиви, а неговите са светли.  Laughing С други думи - дефектен отвсякъде. Ще го връщам.  Wink

защото Амур ходи винаги с вдигната нагоре опашка, винаги.
Това е признак, че му е хубаво.  Grinning

Благодаря на всички за отговорите. А лидълският пак фурминатор ли се казва или по друг начин?
Мисля да звънна на хотлайна да ги питам ще има ли пак.
Не. Фурминатор всъщност е марка (както Памперс за гащички за еднократна употреба). Лидл го бяха нарекли гребен/четка за ресане на домашни любимци. Ако ще питаш, най-добре питай кога ще има котешки/кучешки аксесоари. Винаги има и такива гребени сред аксесоарите.

Шани, ако записваш час, непременно кажи кога е бил последният ден на видимата част от разгонването. Чувала съм, че има и "невидим" период след това, в който също не смеят да оперират. И се моли да няма трето разгонване.  Sad

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 00:28 от Тaня67

# 676
detelistna.4etirilinka, да малък е още Амур ( на 4 месеца)  и наистина ще стане дългокосмест. Може би не кой знае колко много - забелязала съм, че котенцата от тази порода, които са с тази окраска имат маааалко по-къса козинка. Но си е пухче от сега. А изборът порода и окраска и т.н. са все на мм - от любов към друго такова коте. Обаче съм аз тази, която вися по форуми и поствам снимки като замяна Simple Smile
Таня, да сигурно защото му е хубаво си я държи нагоре, а може би, защото е много дълга, не знам Simple Smile

# 677
  • София
detelistna.4etirilinka, да малък е още Амур ( на 4 месеца)  и наистина ще стане дългокосмест. Може би не кой знае колко много - забелязала съм, че котенцата от тази порода, които са с тази окраска имат маааалко по-къса козинка. Но си е пухче от сега. А изборът порода и окраска и т.н. са все на мм - от любов към друго такова коте. Обаче съм аз тази, която вися по форуми и поствам снимки като замяна Simple Smile
Таня, да сигурно защото му е хубаво си я държи нагоре, а може би, защото е много дълга, не знам Simple Smile

Какъвто и да стане, сигурна  съм в едно: ще продължава да бъде изключителен сладкиш! Много е красив. И съм сигурна, че опашлята показва щастливо състояние Grinning Grinning Grinning И ще му изпапкам косматите ушаци! Непременно му предай много цАлИвки от мен!

# 678
Еххх, този Амур много красив бе. И каква могъща физиономия вади, само за целувки! Heart Eyes

# 679
  • София
Eзикът на опашката:

На Наско опашката поне 3 седмици казваше "притеснен" съм. Сега е или хоризонтална като проучва, или вирната.  Grinning

# 680
# 681
Когато иска да яде, е 'луд съм по теб', а когато я галим - 'скоро ще се ядосам'...и после удря лапата и захапва, малкото ми зверче Heart Eyes

# 682
Здравейте, мили дами! Не съм писала отдавна, но пък редовно ви следя. Не знам дали тук е точното място да си изкажа някои мисли, които ме занимават напоследък.

Някои от вас знаят, други - не, че преди месец и 11 дни загубих котката си. Пуснахме обяви и постове навсякъде, където е възможно. Всеки ден преглеждам всички възможни групи, свързани с животни с надеждата да я видя на някоя снимка, че е открита някъде или пък някой да е отговорил на обявите ни... И се нагледах в интернет пространството на бедстващи и/или тормозени бездомни душици и в мен постепенно се зароди желанието да помагам с малки суми пари за лечение или за храна. Точно разсъждавах за това колко истински и колко загрижени са наистина хората за животинките, за които молят за помощ и се натъкнах на пост, че има такива, които едва ли не търсят по улиците окаяно животинче, снимат го и молят за средства.

И така мисля и разсъждавам как бих могла да съм полезна най-добре, мога ли да се доверя на хората, че наистина ще използват парите за животинките? Приемам съвети и мнения.

# 683
  • София
Специално в София често се водят такива животинки в "Добро хрумване" и дава сметката на клиниката, като в описание се пише името на животното. Мисля, че това е добър вариант да се направи и в други клиники, така човек е сигурен, че не е измама.

Гал_ка, сподели и тук отново информацията със снимка.

# 684
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мисля, че в ЦВК също може да се "спонсорира" спасяването на конкретно животно.
Анимал хелп, Анимал рескю, Летс адопт и ... сигурно има и други, които не се сещам в момента, се занимават с действителни случаи, като стриктно публикуват постоянно информация и снимки за провежданото в момента лечение на пострадалото и спасявано животно. Дават се данни за стойността и се посочват сметки, по които може да се превеждат доброволно средства.
Има и много аматьорски акции, като няма как, освен проверка лично на място, да знае човек лъжат ли, или наистина помагат от сърце, но не им достигат средства. В този смисъл може би е по-добре да се контактува с ветеринарите провеждащи леченията. Peace

# 685
Дано се намери изгубеното котенце. Това с помощите за бедстващи животни е чудесна идея.
Много сладки котачета има в този форум. Много искам и аз да си взема фурминатор, но как да разбера дали ще върши работа на нашият дългокосмест цар-господар на къщата. А ето и негово величество.

Муцан
И пак

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 17:47 от 4eri.

# 686
  • Варна
Абе изобщо има ли котка грозна?
  Flutter
Магито беше грозновато бебче, обаче като наля кълките и изглади косъма, се разхубави.  Mr. Green
Все едно д-р Енчев се е погрижил. Mr. Green

Не видях "опашката на Мила"-сърп.  Mr. Green
Скрит текст:

# 687
4eri, вземи си тогава някой неоригинален, но според мен няма как да не върши работа. Само с 1 дръпване колко нещо пада не е истина.

Все едно д-р Енчев се е погрижил. Mr. Green
Joy

# 688
Така и ще стане,  addicted2U. Чакам да ги пуснат в Лидл.

# 689
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, ако записваш час, непременно кажи кога е бил последният ден на видимата част от разгонването. Чувала съм, че има и "невидим" период след това, в който също не смеят да оперират. И се моли да няма трето разгонване.  Sad

да, да.
Първо сме на ваксина, иначе няма да я срежат. Казаха ми го като условие.
Така, че има време да действам.

Обичам рошави котаци... Но моята прелест е късокосместа... И все пак взе да пуска косми. Ще купувам и аз "гребена".

Що не иска да яде мокра храна? Какво ли не й предлагах? Мина й разгонването... И е видимо гладна, но търси само суха храна.

Общи условия

Активация на акаунт