Любители на котки – Тема 102

• 56 658
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Някой знае ли дали в София правят кастрация на женска котка с лазер?

# 451
Искам второ мнение за котьо. Може ли да ми препоръчате ветеринар в Пловдив. Чудя се къде да го заведа. При Карагьозов сме. Благодаря.  Tired

# 452
  • София
Искам второ мнение за котьо. Може ли да ми препоръчате ветеринар в Пловдив. Чудя се къде да го заведа. При Карагьозов сме. Благодаря.  Tired

Пробвай при д-р Коко на ул. "Славееви гори". Брат ми отскоро е при него (след Карагьозов) и засега е доволен. Научих за него от форумите и инициативите му по отношение на бездомните животинки.

# 453
Благодаря и аз съм чувала за него. Ще го заведа, нищо не губя.

# 454
Д-р Коко и д-р Слави ( кв. Кичук Париж, ул. "Славееви гори" 18, тел. 032 69 35 78). При тях ходим от 3 год., винаги сме оставали доволни. Минус е, че нямат най-модерната апаратура.

д-р Камен Шишков - не сме ходили при него, но приятелка е много доволна. Двама доктори са, в сайта не го пише, но дават дежурства и в събота.

# 455
Благодаря. Наистина искам второ мнение. Оказва се, че малчо има автоимунно заболяване и затова му се подува устичката. Дефакто имунната му система атакува здравата тъкан. 10 дена да му давам хапче и след това на преглед. Цял живот трябва да си изкара на тия хапчета, нямало лечение. И по-зле можело да стане. Реве ми се и ми е много мъчно.  Tired Трудно го приемам, той е още бебе..... Cry

# 456
Здравейте ! Имам нужда от съветите ви , защото положението в което се намираме е отвратително . Бременна съм в девети месец и тази седмица влизам да раждам . Реве ми се , бясна съм - знаете как може да се чувства една жена в такова състояние . И сега за нашия проблем . Да не забравя да кажа , че съм elpidaelpida  с трите котки Бела , Таря и Меги , но не съм влизала отдавна .  Ще се постарая да бъда максимално кратка . На 25-ти юни миналата година намирам две треперещи котенца , мъжкарчета  , завързани в найлонова торба до контейнера около девет часа вечерта . Прибирам ги , но в друг апартамент - карантина заради моите три котки . На следващия ден преглед при вет тук във Враца за обезпаразитяване - вътрешно и външно . Не можело да се обезпаразитяват външно защото били на около 20 - 25 дни . Това го отрече следващия вет , който не можеше да повярва какво е чул . А котетата вече бяха пълни с бълхи . При първия вет забелязах някакво петънце на главичката на едното котенце и го питам какво е . Било котешка екзема . И толкова . ПИтам го заразно ли е за бременни , а той измънка нещо под носа си , но аз вече бях решила да ги пипам само с ръкавици . Две седмици гледах котетата бебоци и знаете как става - хранене на 3- 4 часа със спринцовка , топли бутилки с вода вечер , въпреки че беше лято , почистване на кашончето . Пипах ги с ръкавици и не смеех да ги гушна .  За две седмици обаче петната  с липсваща козинка на котенцата се увеличиха и обхванаха телцата им .  Тогава стигнахме до втория вет , който реши , че се дължи на силното опаразитяване с бълхи . Изкъпа ги с вет. шампоан , напръска ги май беше с Ефипро и приключихме с бълхите . Аз вече бях прочела това онова  и си мислех за по - сериозна диагноза като МИкроспория .  Не било това .  Но петната продължиха да се разпростират , мустаците на котенцата бяха като подрязани с ножица . ПОнеже следях бременността си в София , посетихме една вет. клиника и ни препоръчха къпане с Имаверол . И от 8-ми август до средата на септемвсри беше едно къшане , минаване с доместос , изпиране на постелки разни и минаване с ютия . Направо купон  !  А аз бременна ! Уж позатихнаха нещата , започнах да гушкам котенцата и пляс - микроспорията хвана и  мен , като петната се появиха по двете ми ръце . Бях пред истерия , докато науча че не е опасна за плода .  Не трябваше да се мокря , да мажа " Ламизил " две седмици . През това време обаче моят мъж намери още малко коте . Реших , че онези двете са вече излекувани и можем да го приберем . А реших така , защото петната им се покриха с козинка и аз се канех да ги предложа за осиновяване . Обаче не било писано ! ПОследното коте сякаш за два дена изгуби козинката си по ушите и около очите , което било известно като симптом на очилата при котешка краста . Пак отиваме на вет във Враца - онзи първия с невъзможното външно обезпаразитяване  ( той ни каза за последния симптом ) и ни изписа три лекарства . НИкакъв ефект . Отиваме в София . Там други илачи , но и според тях диагнозата не била краста . Да продължаваме  и къпането с Имаверол . Продължихме с него , но времето се застуди и ме беше страх да не простудя котенцата . Междувременно забелязах по едно петно на ушите на Таря и Меги . На Бела и нямаше нищо . Айде пак в София . не било красата , мажете с Имаверол . А ушите на котенцата пълни с кафяви налепи , ама не било краста ! Поизлекувахме ги и ги дадохме за основяване , а при моите котки нещата затихнаха . Няма да ви разказвам какви проблеми имахме с кандидат - осиновителите и на какви хора попадах . Обаче последното котенце ни го върнаха , защото семейството прихванало гъбички и отказваше да се грижи за него . А уж нещата бяха преминали ! Прибираме го тук и цялата сага се разигра отново , но този път прихвана и БЕла . Хайде пак в София с четири котки този път . Тогава признаха , че е краста и започнахме лечение . Междувременно кастрирахме Меги , защото започна да беснее . И от 17-ти декември досега сменихме сума лекарства , но проблемът не изчезва . Вътрешно ушите ни се изчистват , но се появяват нови струпеи по външната повърхност на ушичките , които като паднат , се оголва кожичка . Ето и на снимката се виждат ушите на мъжкарчето Кейси в какво състояние са . Но днес вече издивях , когато на едното ухо на Меги , която до този момент уж нямаше проблем ,  се появи струпей . От София ни казаха , че е невъзможно при тази ударна терапия да не се излекуват досега и да си починем малко . МОже би било нещо в средата . НИе ще си почиваме , ама паразитът си работи и живее на воля . Няма да коментирам и какви пари ни струваше , но поне да имаше ефект . А сега бебето идва и аз съм в шахова ситуация , ако не и матова вече ! От София ми се възхищават на упорството , защото ако бил някой друг досега на моето място ... Е , мерси ! Най - лесно ми е да ги пусна на улицата , но като твърдя , че обичам животните , това е ТАКА . МОля ви , помагайте Sad

# 457
Представям си как се чувстваш... A вземахте ли проба от ушичките и от тъканта с липсваща козинка или докторите прецениха само с поглед?

# 458
Да , изготвиха препарат и го гледаха под микроскоп Sad Опитвам се да кача снимки , но може би са големи като размер и затова не се получава . Софийската докторка преди това упорито твърдеше , че за , цитирам : 15 - годишната си практика не е виждала котешка краста " . За да постави същата диагноза малко по - късно Sad Вече съм започнала зверско пране на каквото ми падне и което е било в контакт с котенцата ми , после следва минаване с Доместос . ПОследни приготовления преди идването на бебето . А после ? ! Като капак Кейси ще се разгонва скоро , но не знам кога ще можем да го кастрираме . Във Враца не искам поради стотици причини и затова ще трябва да прибегнем до резервен вариант . Бела и Таря са при баба ми и се моля , ама много горещо  , поне те да са излекувани , защото ако не са и паразитът докопа двете котки на баба ми ...

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 14:24 от Бяламаргаритка

# 459
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Връщам те мноооого назад в темите - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588898.msg19032750;topicseen#msg19032750 както и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=879657.msg31929727;topicseen#msg31929727 че има снимки на омокрени котачета, защото се сещам, че може да помогне сребърна вода. Не е скъпо, безвредно е и май действа. Здравите котки могат да се омокрят профилактично без опасност за тях или за този, който ги мокри. За съжаление не мога да дам повече насоки поради липса на практически опит. Но Тина, ако се появи, може да каже повече. Peace

# 460
Записвам се, макар и чак на 30-та страница, с един Морис:

Скрит текст:

Морис е разкошен огромен мъжкар, на година и половина, около 5 килограма - персиец. Агресивното или нахално поведение не е типично за него, има много благ нрав, гушкаме го, мачкаме го, много рядко се е случвало да посегне, особено ако не е бил предизвикан. Все пак е доста независим и своеволен, и когато не иска да се гушка, не можеш да го накараш. Не прави мизерии из къщи, не пишка и не ака извън предназначеното си място. Единствената му беля е, че като беше малък, вървейки по барплота, бутна една керамична саксия. Иначе е голям хитрец, но и чаровник. Много обича да целува по лицето и брадичката като го гушнеш, макар че последната му целувка винаги е... зъбата Simple Smile

Морис е все още некастриран - знам, че съм закъсняла с това. Засилила съм се тази или следващата седмица да го нося за кастрация.

Вписвайки се в тази тема, имам няколко въпроса, които ме тормозят, и ще съм много благодарна някой от по-опитните собственици на мъжка котка, да ми сподели опита си:

1. Някой може ли да ми каже какъв е рискът при такава леко закъсняла кастрация (той вече е на година и половина)? Също така, ако го кастрираме сега, и му бием ваксина през март - дали няма да му дойде много стрес за телцето?

2. Преди време Морис имаше следният проблем - появи му се голямо мазно сплъстяване по горната част на опашката. Предполагам, че не е нещо опасно или ненормално, тъй като четох из нета, че такава изобилна мастна секреция по опашката се появява сравнително често при силни и подрастващи мъжкари (некастрирани). Не можахме да я изчистим с нищо, и затова го занесохме да му обръснат голяма част от опашката. Сега, няколко месеца по-късно, забелязвам, че горната част пак е тръгнала да се омазнява и доста от козинката е поопадала. Отдолу има нова, растяща козина, която боцка като обръсната, а кожата в този участък е все така мазна.

От обръсването досега минаха около 3-4 месеца. Оттогава не сме го къпали, тъй като дойде студеният сезон...

Моля ви, посъветвайте ме с какво мога да почистя това чудо, защото мастният секрет е много гъст и по спомен от предното "преживяване", знам, че не се повлиява от шампоани... Cry

Преди да ме погнете на тема хигиена: летния сезон го къпехме веднъж-дваж месечно (хем за да е чистичък, хем за да го разхлаждаме) и имаше не по-малко омазняване на същото място, което и без това не можеше да се отмие.

3. Напоследък е започнал ужасно пронизително да мяучи по цяла нощ и да ни дращи и удря по вратите. Очевидно е, че просто си търси внимание, и че през нощта му настъпват активните часове. Нас по цял ден ни няма и той спи и летаргизира, нормално е вечер да му се скача и дивее... Като го пусна, влиза при мен, ляга някъде и се отпуска, но... държи така 15-20 минути и после пък мяучи от вътрешната страна на вратата - иска да го пусна да излезе. Дали това поведение не се дължи на предстоящо или случващо се разгонване? И ако това е така - дали с кастрирането ще намали тоя нощен вой? Не е било винаги така, тези изяви се появиха преди около 2-3 месеца. Не можем да спим от него, а за капак вече съсипа гумените уплътнения на всичките ни врати в опит да ги отваря през нощта - с НОКТИ. Не го пускаме да спи в нашите стаи още откакто сме го взели, така че сегашното статукво не е някаква нова "изолация", с която да не е свикнал. За него има отворени огромен хол, коридор и тоалетна. В тях не е студено, дори съм забелязала, че самият той си избира най-хладните места. Има храна и вода за през нощта, тоалетната му е чиста също. Убедена съм, че не от физическа нужда се държи така.

Все още живея с родителите си и въпреки че ужасно много го обичат и му се радват, напоследък са толкова недоспали и нещастни от поведението, че започнаха все по-често да споменават, че трябва да потърсим на кого да го дадем, който да може да му обръща повече внимание и/или да има други котки в къщата, за да се забавляват заедно. Аз обаче много си го обичам, свикнах с него и не мога да си представя да се разделим с домашния си любимец само заради мяученето...

4. Наскоро попадах на някакви статии в интернет за зъбния камък при котките и кучетата. Може ли да ми кажете на колко време е хубаво да му се преглеждат зъбките и да се почистват? Или е малък за това, все още?

5. Макар че му е подстригано коремчето на едната снимка и не си личи колко ВСЪЩНОСТ е пухкав, Морис е дългокосмест... Давам му в добавка към храната едни гранулки, съдържащи малцова паста в центъра си. Това дали е достатъчно за превенция на космени топки? Иначе веднъж на два-три месеца спира да иска да яде за почти цял ден, и после повръща - в повечето случаи повърнатото съдържа и някакви косми. Разговаряла съм и с други собственици на котки и споделят същата тенденция.

Предварително ви благодаря за отговорите!!! bouquet

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 18:41 от BeeJuis

# 461
  • Варна
Прекрасно изглежда Морис! Красавец!  Heart Eyes

Преди нощния ви сън се постарай да го умориш-играйте, докато изплези език.  Mr. Green Карай го да тича след топче, мишка, да гони светлинката на лазерче(може и слънчево зайче с огледало). Едната ми котка е по-нервна от другите-веднъж броих и издържах 11 пъти да отаварям и затварям балконската врата.  Mr. GreenМила излиза на терасата, прави обиколка и веднага "мяяяяяяя"-да влиза. После обратно.
Кастрацията ще го успокои, също. Млад, здрав мъжкар-бъка от хормони. И аз да съм, и аз ще съм неспокойна.
Сресвай го често-с четка, с фурминатор-ще намалиш значително космите, които поглъща, докато се почиства.
За зъбният камък-пак същата ми котка, Мила, има предразположеност към проблеми с венците. Досега не се забелязваше зъбен камък, но последният път ни посъветваха след няколко месеца да се почисти, защото има леко натрупване. Прави се с упойка и по-добре да се вземат мерки предварително-да гризе крехки кокалчета от крилца, примерно.

Ох,  Joy за гумените уплътнения на вратите също имам какво да кажа. Едната ми котка(Мила  Mr. Green), редовно се опитва да докопа омразната за нея трета котка у дома, която живее в отделна стая, от съображение за сигурност. И понеже вратата даже е заключена, че отваря врати, кълве гумата.

# 462
Скрит текст:
Прекрасно изглежда Морис! Красавец!  Heart Eyes

Преди нощния ви сън се постарай да го умориш-играйте, докато изплези език.  Mr. Green Карай го да тича след топче, мишка, да гони светлинката на лазерче(може и слънчево зайче с огледало). Едната ми котка е по-нервна от другите-веднъж броих и издържах 11 пъти да отаварям и затварям балконската врата.  Mr. GreenМила излиза на терасата, прави обиколка и веднага "мяяяяяяя"-да влиза. После обратно.
Кастрацията ще го успокои, също. Млад, здрав мъжкар-бъка от хормони. И аз да съм, и аз ще съм неспокойна.
Сресвай го често-с четка, с фурминатор-ще намалиш значително космите, които поглъща, докато се почиства.
За зъбният камък-пак същата ми котка, Мила, има предразположеност към проблеми с венците. Досега не се забелязваше зъбен камък, но последният път ни посъветваха след няколко месеца да се почисти, защото има леко натрупване. Прави се с упойка и по-добре да се вземат мерки предварително-да гризе крехки кокалчета от крилца, примерно.

Ох,  Joy за гумените уплътнения на вратите също имам какво да кажа. Едната ми котка(Мила  Mr. Green), редовно се опитва да докопа омразната за нея трета котка у дома, която живее в отделна стая, от съображение за сигурност. И понеже вратата даже е заключена, че отваря врати, кълве гумата.

Здравей, Стейси bouquet Благодаря ти за отговора!

Реша го както с четка с бодлички (от тези железните), така и с фурминатор. Отгоре на това му давам и тези гранулки. Значи няма от какво да се притеснявам по въпроса с космите. Освен, че всичките ни дрехи и целият ни дом е покрит с тях, ама какво да се прави Mr. Green

Ще се радвам някой да каже и за кастрирането и мазньоча по опашката, че ме притесняват, и особено второто newsm78 Confused

# 463
Да допълня към казаното от Стейси: не сте закъсняли чак толкова с кастрацията Wink риск няма. Има малък процент котараци, които продължават да маркират след късна кастрация. Когато мъжкарите се разгонят, тестисите се увеличават, притискат пикочния канал, задържа се урина и се образуват камъчета. Така че кастрацията има само ползи. А да не би да е разгонен и затова да мяука пронизително?
А ветовете какво казват за мастното сплъстяване? Щом козинката му пада, значи има нещо  Thinking

# 464
  • Варна
За кастрацията не бих се тревожила от възрастта 1,5 г.
Важното е котката да е здрава към момента на кастрирането.

Ако някой има притеснения за здравето на котката преди кастрация, може да пусне първо изследвания, да направят снимка на бял дроб(задължително, ако котката е прежиявал някаква травма преди това). Абе както се действа преди операция на човек.
Преди да кастрират Женка и Мила им взеха кръв, всичко беше наред и оперираха. За Мила знаех предварително от рентг. снимка, че няма примерно диафрагмална херния.

Общи условия

Активация на акаунт