Съвместно съжителство или брак

• 38 866
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
За пред хората. Все пак понякога е по-комфортно да знаеш с каква ситуация си имаш работа. Ако има налична двойка без деца, смазката на социалното общуване изисква да знаеш точно каква е ситуацията и да си калибрираш поведението. Примерно ако са нестабилен елемент, ще се позамислиш къде и как да ги каниш, колко да сте близки, та после да няма драми, ако нещата се счупят. Различно е, ако има брак.

Примерно ако тя или той ти е приятелка, трябва да прецениш колко близки да сте с половинката. Ако има риск от разпад на връзката, ще си поограничиш близостта, щото после може да доведе следващата/следващия доста по-лесно.

Та така, хубаво е да знаем връзката ковалентна ли е, молекулата поляризирана ли е, с какво реагира...

# 541
  • Бургас
Сигурно сега ще се включи да ми обяснява как й завиждам за сватбата.
Признай си, че й завидя заради ръчно и красиво изписаните 300 покани от страна на мъжа й.  Mr. Green
Естествено. То романтика, то чудо. А най-много й завидях, че мама и татко са й платили "вълшебния, неповторим ден в бална зала", за който простосмъртните като мен могат само да мечтаят.  Crazy Laughing

Егати ква съм проста. Трябваше по-рано да родя. Да се чудиш как моя мъж се чувства "задържан" при мен вече 13 - та година без деца. 

# 542
Сирен, аз чудесно разбирам и въпросите ми рядко са истинско  Laughing

никога не бих определяла по подобен начин приятелите си - според връзката им и възможността да се разпадне някога си

# 543
Но да съм в двойка с мъж, без да имам деца, ще ми е некомфортно.

Явно и Миглена Ангелова, и Кали мислят като теб. Mr. Green

# 544
Сирен, аз чудесно разбирам и въпросите ми рядко са истинско  Laughing

никога не бих определяла по подобен начин приятелите си - според връзката им и възможността да се разпадне някога си

Аз пък предпочитам да ги определям и да си имам едно наум. Но зависи и колко са "приятели" де, по принцип понякога уж са приятели, но връзките са достатъчно слаби, че да не ти пука за много подробности.

Но ако отношенията са задълбочени и раздялата би имала сериозен ефект, хубаво е да се знае кой какъв е и колко ще се задържи.

Дара, моето не е като на Миглена Ангелова, просто ако не искам повече деца, няма да търся и мъж. Хубаво е да има татко, но по отношение на живот и забавления- сама мога да се оправя доста по-добре, мъжете са трудно нещо, понякога дразнещо.

# 545
Егати ква съм проста. Трябваше по-рано да родя. Да се чудиш как моя мъж се чувства "задържан" при мен вече 13 - та година без деца. 
13 години връзка без брак и дете... не знам, но според форума твойта връзка си е пред разпад от много години насам Simple Smile

# 546
Нали ти казах- не споря, че има връзки тип "държава за двама", просто тоя тип връзки не е за мен, щото мога да съм абсолютно саможива. Дори има дейности, за които наличието на мъж би ми пречил- те харесват различни храни, различни температури и дейности и понякога уморяват.

Или трябва да е наистина някаква творческа двойка и да имат "невидими деца", ако сме нещо като Кристо и Жан-Клод, може, ама ако е просто обикновен мъж- ще ми лази по нервичките.

# 547
Настъпи ли момент за раздяла не се мисли много за децата.Бракът гарантира до някъде интересите на децата при евентуален развод.Много често след раздяла единият родител лишава детето от другия само защото са се разделили.

# 548
  • Бургас
13 години връзка без брак и дете... не знам, но според форума твойта връзка си е пред разпад от много години насам Simple Smile
Да, нормално, половината форум още живее с порядките на комунизЪма и спи спокойно нощем с брачното свидетелство под възглавницата.

Герда, не бракът, а законът защитава децата при раздяла. Законът не прави разлика между деца, родени в брак и извънбрачните.

# 549
Никой не може да упражни контрол върху единия родител, за това че след раздяла не позволява на другия да бъде част от живота на детето.Докато след разтрогване на брак, законът е този, който съблюдава по някакъв начин да не се ощетяват интереситена детето, заради егоизма на родителите.

# 550
Аз съм приятелката на Тони, която си тръгна от мъжа си. И не е до брак, а до отношение на родителите. Дъщеря ми всеки ден прекарва по два часа с баща си. Един от почивните дни също прекарва по няколко часа с него. Няма драма.

# 551
Никой не може да упражни контрол върху единия родител, за това че след раздяла не позволява на другия да бъде част от живота на детето.Докато след разтрогване на брак, законът е този, който съблюдава по някакъв начин да не се ощетяват интереситена детето, заради егоизма на родителите.

Напротив, може. Стига да има заведено дело за родителски права и режим на контакти.  Peace

# 552
В повечето случаи ситуацията на сигма е трудно достижима.

# 553
Всичко зависи от възпитанието на родителите. Толкова много случаи има на деца, умишлено отчуждени от другия си родител, че на тях нито закон, нито глоби могат да помогнат. Реши ли единият родител да наказва другия чрез детето и да му прави мизерии, няма значение в брак ли са били или не. На достатъчно случаи съм се нагледала в работата си.

# 554
Е, като си родител първо мислиш за детето, а после за собственото си его.

Общи условия

Активация на акаунт