Отговори
# 645
Здравейте, мами! И ние бяхме на консултация, моят Пух е качил 1.300 кг  #Crazy тежи 9.900 кг, 72 см. Сега ще му ограничавам порциона  Mr. Green Биха му трети пентаксим, от другия месец започва другите ваксини, че нищо не му е правено. Няма никакви реакции, весел и игрив е.
Сибил, Поспаланчо и аз не мога да мръдна без него, и бабите не иска, съдира се от рев ако не ме види.
Бърбори вече доста, негови си работи. Изправя се от месец, мъчи се да върви по мебелите, а преди дни ни ококори с мм. Изправен и си пусна ръцете, постоя около минута и тупна на дупе.
Ержебет, добре дошла у дома  bouquet Еее, дано и други момичета се завърнат!
Отивам да разглеждам снимки в албумчето и да кача наши, че тук не можах.
Лелеее, колко са ни сладки бебенцата в албумчето, разкошни  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 14:57 от Ni4onka

# 646
Вода и аз не успявам да дам. Пробвам с чаша направо, че биберонът се отказва, но ефектът е почти никакъв - всичко се изплюва  Rolling Eyes
Иначе драмите като го оставя на повече от метър от мен при нас са от няколко месеца. Мислех, че е временно, но уви. Все пак още имам някаква надежда...  Simple Smile

# 647
  • София
И аз давам вода от чаша.Най-много обичам докато я къпя да й давам да пие - да се олива, колкото си ще  Mr. Green

Аз питам за водата дали я преварявате или давате изворна?

А до колко неща могат да се сложат в едно пюре?  И по колко грама е нормално да ядат за едно изместено хранене?

Ержебет  Hug

# 648
Бела, аз преварявам, но приятелките ми купуват бутилирана - Бебелан или Девин розова. За пюрето правя бъркочи всякакви. Днес примерно правих картофи, морков и зелен боб и жълтъка естествено. За количеството - казват, че на колкото месеца е такава трябва да е цифрата в средата т.е. 7 месеца 170 гр., 8 месеца 180 гр. и т.н. Но май всяко бебе яде колкото иска и може.

# 649
  • до едно тепе
Вода преварявам чешмяна. Да заври и изключвам котлона. НЕ оставям повече от 2-3 мин, защото заради твърдостта става като с пясък вътре. Девин розова давах на баткото след годинката и при едни изследвания в урината му излязоха кристали пикочна киселина и оксалати. Тогава ЛЛ каза,че е от водата и реално не се знае изобщо какво е бутилирано, защото контрола не е особено голям. Сега бутилирана вода му давам само, ако иска навън да пие Whistling НА бебето ще си преварявам до годинката, а за след това мисля да си купим филтрираща кана Peace
 И тя почти не пие вода. Я изпие 20-30мл я не. Вече и след пюрето и кашата не суче. Малко се притеснявах, но напоследък забелязах,че памперса след пюрето е много напишкан. Явно си усвоява и от храната каквото и е необходимо.
Днес бърках сл. картоф, морков,сл. царевица и тиквичка. Сложих и 1/4 жълтък. Стана около 170гр може би. Успях да и го дам всичкото с много стискане на устата и държане вътре за около половин час. Явно е решила да ме кали откъм търпение. Blush Кашата с намачкан банан вътре я изяде за 10 мин Crazy

# 650
Преварена вода давам, но и на девин съм взимала.
Ние сме яли по 4,5 зеленчука смес ( купено пюре)
Количеството е колкото иска бебето. Ако се наяде с малко количество от 120гр защо да го тъпчеш повече? Аз вече съм казвала ние ядем между 150 и 200 гр днес даже от зеленчуковото изяде 70 гр и не съм я насилвала за повече. Имам опит от каката. Нея я тъпчех да изяде цяло бурканче и резултата беше да повърне после всичко и стана злояда. Сега съжалявам и то много, но не мога да върна времето.  Не се вглеждаите толкова много в грамажа.

# 651
  • София
При нас въпроса не е в тъпченето и че изяжда малко,а че иска още и още да яде.Обядва със 200-220 гр пюре,което не знам дали не е много и за това питам.Аз за нищо не я насилвам.Да не кажа,че тя ме насилва,защото такива скандали са като й забавя лъжицата...  ooooh!

Аз също мисля да си преварявам вода още известно време и после кана.

Благодаря за отговорите,момичета  Hug Hug

# 652
Бела, такива деца обичам  Mr. Green

Вода ще преварявам до годинката, после изворна, имаме си доста чешмички.

Ние ядяхме по 170-180г, но като видях, че е отслабнал увеличих на 200 hahaha резултата е, че ака по два пъти на ден вече, не по веднъж Laughing

Стефи, до дете е, и аз съм насилвала баткото и сега е чуден, яде всичко, само ако има тв е проблем, че се отплесва.

И да кажа ИМАМЕ СИ ЗЪБ, най накрая Heart Eyes

# 653
  • София
Ленинка,честит ви зъб  Heart Eyes Ние нямаме още  Sad

А това ми е другият въпрос -  акането!  Sick По колко пъти акат вашите бебчовци? Моята маймуна ака по 3-4-5 пъти.Понякога обилно,понякога по-малко... Суче много,на 3 часа си търси цица,не пропуска! Само ако си е хапнала хубаво на обяд може да откара 4ч,но се е случвало и 1ч след обяда да иска да цоцка.И сме в един омагьосан кръг на ядене,сменяне и миене и пак ядене .Тамън я измия,сменя и облека за излизане и докато се оправя и хайде пак свършила работата и давай пак на ново. ooooh! А "резултата" е нормален,няма разтройство или нещо такова. Явно просто бърз метаболизъм  Mr. Green

# 654
  • до едно тепе
При нас зависи колко и какво е яла. Обикновено е поне по 2 пъти. Онзи ден не ака и вчера си навакса с 4 пъти Laughing Любимо ми е да я преоблека и да я сложа в кошницата, да чака да се облечем с батко и и вече напълно готови и баткото обут, да я надуша,че я е свършила. Айде обратно миене, обличане, а през това време големия звяр обикаля половината апартамент с обувките Tired
Стефи, ако не я натискам изобщо няма да яде. А, ако иска може да изяде 190гр пюре. Или трябва да я държа да огладнее много и тя след 10 лъжици стиска пак устата, или трябва да е нещо, което много харесва, а за момента това са единствено бананите Tired Ми не може да кара само на кърма до първи клас. Само на кърма не качва.  Спирам, ако я забележа,че се дави. Тогава си е стигнала лимита на стомахчето Whistling
Хах синковеца проговори руски. Гледа едно детско и почна да повтаря  hahaha

# 655
Здравейте, мами Simple Smile

Ние сме добре, времето просто лети. Скоро моята принцеса става на девет месеца и определено не усетих кога отлетяха. Добре че нямам планове за връщане на работа и мога още да се наслаждавам на времето си с нея Wink
Много ми е сладка и много усмихната като цяло, но ми създава големи проблеми навън като й се доспи. Нещо не може да заспива в количката и такъв рев настава, че се чудя къде да се крия в парка Simple Smile Голяма излагация Simple Smile
Нощем също не спи спокойно. За най-лесно й давам да суче и тя бързо заспива, но после пак се буди и така през два-три часа. Как мислите, дали кърмата не я засища достатъчно? Приятелка ми предложи да пробвам да й давам вечер адаптирано мляко примерно с бисквита, за да държи цяла нощ чувството на ситост. На мен обаче не ми се иска да иска да започваме с адаптирано мляко при положение, че имам кърма. Ще ми е интересно да чуя вашите коментари Simple Smile
Иначе се опитва да пълзи, сяда сама, опитва се да се изправя, издава сладки звуци и маха за "чао". Мога да се похваля и с успехи на гърнето. Слагам я често през деня и почти винаги нещо прави на него. Много съм доволна от успеха. Иначе ака веднъж на ден, а понякога и веднъж на два дни.
Със захранването не се движим бързо, защото аз се мотая. Но мисля да въвеждам вече попара въпреки че четох коментари, които до голяма степен я отричат.
Горе долу е това Simple Smile като ви чета мислено се включвам в темите, но нещо не се организирам да се включа с писане Simple Smile

Хубав ден Simple Smile

# 656
Бела , твоята сладурка си хапва много хубаво и не й е много. Други бебета на нашата възраст също хапват по 200,220гр.
Поспаланчо, аз по скоро имах предвид ако видимо се е нахранила примерно със 120,140гр да не се насилва до 190гр.

Ленинка, явно наистина си е до дете. Тази седмица я пуснах на ДГ и казва че всичко си изяжда дано е така.А , и честито ви зъбче  Hug

Аз май не ви се похвалих. Ходихме на снимка на крачето. Зараснало е напълно и няма и следа че е било счупено.

nlк радвам се че писа.  Hug

# 657
Еее, Стефи, много се радвам. Ще става да прохожда вече Wink
Аз пък не разбирам хората против попарата Thinking не мога само плод да дам, все пак това е най важното хранене. Кой както реши де, всеки сам тегли после.
Лошата новина при нас е, че има ново шаркаво дете, айде и този месец вкъщи, а така се бях настроила Tired

# 658
stefyyyy, браво на детето! newsm10 Чудесна новина!  Hug
Аз ще използвам попарата, като вариант за сутрешна закуска понеже не ми хрумват много идеи, а и с плод детето няма да е сито.
При нас новото е, че се опитвам да разнообразя обяда, който ни е 50% на основата на картоф с основа ориз. Правя нещо като варена манджичка ориз със зеленчуци, понякога с кубче месо/жълтък, слагам и мазнина.
Не ни се получава това спане по корем и това е. Събужда се през половин час, и денем и нощем, реве, и си играем на обръщанки. В момента спи на рамото ми, защото се събуди при опита си по очи и го взех за второ продължение, иначе е кисел. Simple Smile

# 659
Приятелка ми предложи да пробвам да й давам вечер адаптирано мляко примерно с бисквита, за да държи цяла нощ чувството на ситост.
С извинение, но приятелката ти да си гледа работата. Wink
Почти всички кърмени деца (не само бебета) се будят нощем. Ако дадеш АМ или ще спи цяла нощ натъпкана, или пак ще се буди да се гушкате. Кърмата се усвоява за 1,5-2ч и затова оградняват често. Нормално е да се буди, с моят момък се кърмим поне 3-4 пъти нощем май откакто се е родил.
Както си решиш, но аз не бих давала химии при наличие на кърмичка Wink Хайде спокойни бебета на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт