Отговори
# 660
Това със ситостта не е вярно. Аз кърмя в 21 и после чак 5-6 сутринта. Преди не се будеше, сега се буди по1-2 заради зъбите, но давам бибата и заспива. До дете си е, този е поспалив, батко му беше ужжжжжас Wink

# 661
  • Варна, кв. Аспарухово
Това със ситостта не е вярно.
+1 и аз като си го кърмех спеше по цяла нощ. А като преяде се будеше поне половин час по-рано. И поне моят момък, когато е гладен си реве докато не се наяде, а не да сближава хранения  newsm78
За водата преварявам чешмяна, но съм му давала и изворна и от кана като навърши 6 м. Не знам докога ще преварявам - поне до годинката сигурно.
За пюретата и аз съм давала много разнообразни с до 4-5 зеленчука, стига да имам.
Която мама взима ДК, как разпределяте манджите? Знам че пише само за обед, но едва ли някой го прави. Аз му давам основното за обяд (11:30), половината супа със сухар в 14:30 (така и не падна това ядене) и десерта в 17.

# 662
При нас София сучеше по веднъж на нощ. Откакто тръгнаха зъбите обаче се буди често. Два пъти суче, но я виждам че не е гладна, а го прави за успокоение.
Ох, момичета помагайте! Не иска каши никакви. Нито сухи, нито готови в бурканчета. Дадох и с намачкан банан като Поспаланчо, но не ще. Не знам какво да правя.Как да заместя следобедното хранене, като не иска нищо...

# 663
За ДК аз давам няколко лъжички супа и с новното, но не цялото със сухар и евентуално малко плод,но не винаги.Десерта давам следобед, а с останалата супа приготвям попарата+сирене на сутринта.Да се похвалим и ние със зъбчета вече Laughing

# 664
  • до едно тепе
Моята от новородена си има режим на сукане нощем. В момента заспива около 9-9,30. Събужда се да суче около 11-12, после към 1 и нататък не знам как се кърмим. Мисля, че повечето нощи спи поне до 5-6, но не съм сигурна, защото нямам часовник в стаята да засека кога и как се буди. Подавам гърдата и двете заспиваме. Често след 6 започва да се врътка-дръпне 5-6 пъти, обърне се, дремне 10-15 мин и пак дойде да си дръпне и така докато се събуди окончателно- напоследък след 8, но понякога е и около 7-7,30.
Баткото беше така и дълго време след като го отбих и си лягаше стабилно нахранен с твърда храна вечер, си ставаше поне по 3-4 пъти. Идваше си между мен и баща му да се гушка. Всичко си е до дете. Някои си спят  по цели нощи от новородени, а други се мятат и събуждат до 3-4 год. възраст. За мен това си е тип нервна система. Едните са по-впечатлителни и нощем си изживяват наново изминалия ден и се събуждат често.
Дидиана пробва ли с кисел или пшеничен грис с плод. newsm78 Синковеца каша не искаше и да помирише. Колкото кутии купих всичките заминаха в коша. Кисел и грис обаче много обичаше Laughing

# 665
  • София
Стефи,много се радвам за Габи  Hug Hug

Никога не бих давала АМ,щом имам кърма и то за да заситя детето уж...

Моята щерка няма никакво намерение да си премахне нощните хранения,които са няколко на брой.Даже напоследък съм пълен сомнамбул  и нямам никаква представа какво става,колко суче,какво прави  Tired

Ако на закуска давам зърнена,мога ли и на обяд да добавя малко?
Примерно- закуска оризова каша с 1/2 намачкан банан и ябълка и за обяд зеленчуци с елда?

# 666
  • София
Цоп и аз тука за храненето. Днес тотален провал.
Не иска и не иска да яде. Много ми е тъпо, защото по едно време бяхме заместили обеда, а днес едвам набутах 3 лъжици и рев, докато не взе да се дави.
Нощни хранения си имаме - 2-3-4 и т.н. ММ ме обвинява, че заради това не ядяла през деня.
И педиатърката така била казала и бла-бла. Знам, че не е така, но предосещам как ще има скандали за това и притискане да спирам да кърмя. Много е трудно да се бориш на два фронта сам.

От утре съм решила, че минава на ЗВБ. Нощо няма да пасирам. Тупвам й ги така сварени и чакам. За закуска съм направила детски безглутенови бисквити без захар. Ще ги ръфа, докато закусвам. Някой друг практикува ли ЗВБ?

Вода и аз преварявам чешмяна. След 1 г. с кана.

nlk19 не бих давала АМ. Освен това вечер не е добре да се товари стомаха с трудно смилаема храна, че да държи ситост. Кърмата се усвоява много бързо, но не това е причината да се будят.  Ето една мн. хубава статия по този повод: https://xedra.wordpress.com/2013/03/05/night-feeding/

айде лягам, че пак укъснях, а тепърва ще се къпя
отиде ми гладенето
няма да се проверявам за правописни грешки, ще ме извините (може утре) Simple Smile
Лека!

# 667
Стефи, мн се радвам, че вс при вас е наред вече.
АМ и аз не бих дала щом имам кърма, явно суче по-малко количество и затова така.
Да се отчета от ДК: 73 см(+2) и 9600 (+-150 гр). Само че имам гол проблем с храненето. Вече ще вкарвам плодове, месо, каши, ама с педиатъра се чудим как да ги наместим. Тя ми каза плодовите пюрета следобед, е да ама той като яде в 14 ч. после се налага да го събуждам в18-18:30 да яде пак, че иначемще имаме само3 хранения на ден. Направо нз къде и как да го направя. Каза ми,че плодовите пюрвта били по-специфични и да купувам готови, ама аз нещо не искам така. Има ли някоя от вас, която си ги приготвя вкъщи да ме светне кое му е толкова сложното. Party И колко време мога да държа пюрето в хладилника, че то не е работа вс ден да готвиш и миеш 100 часа за 50 гр пюре.
Отивам да лягам, че утре пак тежък ден се очертава

# 668
  • София
Аз си правя плодовите пюрета. За кратко сварявам плода и пасирам или рендя направо в готовата още гореща каша. ... И после си ги ям. baby_neutral
Не съхранявам в хладилник. Сливи само съм купувала на Хип понеже не са в сезон.

# 669
Стефи,радвам се за крачето   Hug
Плодпви правя сама от начало още,не виждам кое му е специфичното.Вариш малко,много бързо омекват.Пасираш и готово.В хладилник слагам само до др. ден,но правя по-голямо количество и замразявам във форма за лед-после в чисто пликче.Всеки ден вадя ледчета сутринта и до яденето се размръзват.Всели ден разнообразие,без да готвя посроянно.То с моето диване и да исках няма кога да готвя Tired

# 670
За плодовите пюрета сигурно са ти казали кучешки защото в момента нищо не е в сезон освен бананите. Има ябълки и круши по пазара , но аз не смея мн мн да и давам от тях. Всичко е внос. Дори и био да са аз не вярвам че са био. Няма как да имат толкова перфектен вид по това време на годината все едно туко що да откъснати от дървото.
Много мразя края на зимата. Ако си имал нещо домашно то е свършило а купешкото е с вкус на трева. В момента трябва да има български продукти като , коприва, марули, може би спанак, пресен лук.

# 671
Мишоко ми вие сте колото нaс хи хи,нa нaс ни кaзaхa сaмо плодови и зеленчукови пюретa и всеки ден месо и следобед жълтък, никaкви кaши.Едрички вървим aмa не дебели.
Относно пюретaтa съм спец вече, никогa не съм му вaрялa плод, не виждaм смисъл, кaкво полезно остaвa в него след топлиннa обрaботкa?Пюре плодово прaвя от aвокaдо,бaнaн,ябълки и круши съм мaмерилa бългaрски(то си им личи по външния вид),и тиквa,зеленчукови всякaкви прaвя.Вкaрaлa съм пиле и пуешко, не бързaм дa изреждaм месaтa, некa свиквa с вкусa.Доки не дaвa никaкви зърнени и кaши, зaрaди килaтa нa бебо.Нощните кърмения продължaвaт от кaкто се е родил, явно тaкa ще си я кaрaме,не ги броя но 2-3 имa със сигурност.
Дa се похвaля, моя Борко ме изненaдa зa 8ми Мaрт с 2 пробили зъбчетa,голям подaрък ми нaпрaви, вече освен че се виждaт и боцкaт.Мaлко се успокои откaкто пробихa, че беше ужaс.

# 672
  • срещу двата комина :)))
аз също си правя плодовите пюрета, нищо сложно няма  Peace

аз вече съвсем ще се побъркам с тия горни зъби и това неспане  #Crazy заспива към 9,30, после се буди да яде около 12- 1 и се почва през два часа въртене и будене. То и яденето му не е толкова от глад, колкото от нерви. Вече няколко нощи ми се буди около 2 с рев и не може да се успокои сума ти време ... чудя се какво да го правя. Една позната ми каза за едни хомеопатични капки, нещо Камомила ли беше  newsm78 май ще ги пробвам и тях ...

О, збаравих да се похваля. От зъбите са почнали сополи, които обаче си стоят отзад и започна да кашля  Tired Ходихме при ЛЛ и тя даде някакви капки за нос, които се приготвят и сега трябва да търся аптека, както и Проспан ... А едно време си мислех, че коликите са зле  Joy

# 673
  • Стара Загора

Здравейте мамчета!
Да се похваля,вече сме добре играем,смеем се.Всичко беше от гадната ваксина.
katq_82 Благодаря,аз ползвам на мустела шампоан само,че е друг и лосион  за тяло.Но това за крустите ще го пробвам. Simple Smile
А прочетох и за наддаването моята буба е наддала само 200 гр за 2 месеца. Shocked
Казаха,че няма нищо притеснително и външно не изглеждала слаба.7 300 кг.
Но имаме друг проблем сега сме на ДК,но не иска да яде иначе е вкусно.Правим се на маймуни с баща и за да хапне нещо.По лесно и е от шишето. ooooh! Ще видим днес как ще сме. Praynig

# 674
аз също си правя плодовите пюрета, нищо сложно няма  Peace

аз вече съвсем ще се побъркам с тия горни зъби и това неспане  #Crazy заспива към 9,30, после се буди да яде около 12- 1 и се почва през два часа въртене и будене. То и яденето му не е толкова от глад, колкото от нерви. Вече няколко нощи ми се буди около 2 с рев и не може да се успокои сума ти време ... чудя се какво да го правя. Една позната ми каза за едни хомеопатични капки, нещо Камомила ли беше  newsm78 май ще ги пробвам и тях ...

Пробвaх я тaзи хaмомилa, слaбa рaкия е, от 3 денa сме нa Кaмилия нa Боaрон едни течни дозички, тaм е истинaтa, нищо друго ме помaгa, a сме минaли достa вярвaй ми.
Вчерa мъжa ми го гледa мaлкия щaстлив доволен гукa си и ми викa с кво го нaдрусa хaхaхa викaм имaме новa химия, инaче пaк е хомеопaтия и му влияе добре,беше кошмaр явно е и по -темперaментен.Когaто плaче от болкa му дaвaм и Пaнaдол много го боли милия.

Общи условия

Активация на акаунт