Отговори
# 555
новите мами които се вписаха, ако искат да ги добавя на първа страничка нека ми пишат на ЛС. Добре дошли сте всички   Hug

# 556
Здравейте, мами, и да ни е честита Баба Марта, бели и червени, румени, засмени!! Simple Smile
Отчет от нашата К днес- тегло 8,900 (+0,300) кг., ръст 71 (+3) см., всичко е наред, рева изненадващо, но май много му се спеше на мъника, тъкмо се беше наканил да нанка. Simple Smile .
Зъбчета още никакви на хоризонта, а лигите пак започнаха обилно да текат.
Нишестето го ползвам често за сгъстяване- сварявам настърган плод, изцеждам водата до няколко лъжици и слагам една равна с.л. размито царевично нишесте, колкото да сгъсти плода, на гъстота става по-лесно за ядене.
Нашият режим изглежда така: 8:30-АМ 180 мл., 12:45- зел.пюре с месо/1/2 жълтък, 16:45- 2 вида сварен плод със зърнена каша/нишесте/овесени ядки/грис + 1 л.АМ, 20:30-АМ 210 мл., заспиваме около 22:30 ч., като цяло спи неспокойно поради постоянните несполучливи!!! засега опити да спи по лице, събуждания, мрънкания, изплаквания. Simple Smile
Вчера ядохме и двамата свежа коприва, много ми харесва и ще го свикна и него. Вече започват да излизат пресните зеленчуци, нооо и детската кухня наближава.  smile3508
Да ни е честит навършения осми месец, започваме деветия! Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 17:06 от Кристин_

# 557
  • Пазарджик
Здравейте Simple Smile
Най -накрая и ние можем да се похвалим ,че приключихме с ваксини,изследвания и ехография.Всичко ни е наред.Имаме разрешение за месо и жълтък и от днес започнах да давам.Госпожицата изяде само няколко лъжички.В месото ми беше надеждата ,но дано започне на и харесва.
Нашият режим:
7 -180мл АМ
11-зеленчуково пюре
15 -плодово 70-80 мл +100мл АМ
19 -180мл АМ
22.30-00 -180мл АМ.
Док каза да заместя в 19ч вече млякото с вечеря ,но незнам как ще стане.

# 558
  • до едно тепе
Хм странно. Обикновено първо се вкарва закуска, а вечерята е последното заместено хранене  newsm78 При баткото започнах да давам вечеря някъде към годинката. А закуска мисля от 8-9 месечна възраст. Ще видим сега какво ще каже доки, но мисля,че така се движехме. На 8м закуска попара, кус кус или нещо друго със сиренце и масло вътре. И досега му бъркам понякога сутрин царевичен грис,т.е правя нещо като качамак Whistling
Тук ДК е обикновено от 10м, но ми казаха за една ДК, която е от 8м. Обачеее ние не сме въвели доста от храните още та ще задържа малко. Crazy Crazy

# 559
Тъй като доста обсъждаме режима на бебетата и какво хапват може да ви предложа ако някоя от вас желае тази тема
 http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=908884.0

Може и да предложите заглавие за следващата ни тема , че почти я изписахме тази.

# 560
Ето го и моето предложение  Стефи

"С мартенички ЮЛЧЕТО играе, всичко ново иска то да опознае."

Хубава вечер

# 561
  • София
Честит празник на всички българи! bg bg bg bg bg bg bg

# 562
Ние най-после сме с трети прием пневмококова ваксина. Измериха го на 7 мес и половина е 10.21 кг и 74 см. Стачкува от седмица срещу твърдата храна и караше само на кърма. Туй от нас.
 ooooh!

# 563
  • Варна, кв. Аспарухово
"Пролетта настъпва вече, ще проходи ли юлското човече"

Честита Баба Марта и Национален празник Simple Smile
Венци е с 2 зъба напред (купихме си ги в София). Нямаше драми покрай зъбите, но моето бебче вече почна да се срамува от чужди хора и да ми се навира в пазвата  Crazy Возихме го на шейна на остатъците сняг до Алеко и там се разприказва и сега по цял ден слушам разни арии: Бла-бла-бла или Дай-дай-дай или Айде-де-де-те.
Абе за 4ри дни в столицата бая порасна бебо. Оставаше ми се още, но не исках да рискувам и да проходи там и сега пак сме си морски  Flutter

Хубава вечер от мен и дано да е спокойна, че напоследък ми се буди малко.

# 564
  • Стара Загора

"Пролетта настъпва вече, ще проходи ли юлското човече"

Това ми харесва!  Peace

# 565
  • Стара Загора
Честит празник на всички българи! bg bg bg bg bg bg bg

Честит празник!
Днес бяхме на Шипка,чувството е неописуемо  Simple Smile

# 566
Честита Баба Марта и от нас и Честит 3-ти март! Живи и здрави и горди българи Simple Smile
При нас новото е долното ляво зъбче, което почти се е показало. В съчетание с непрекъснатото желание да пълзи и да се изправя честно казано ме побърква. Но като знам, че това ще е занапред гледам да остана спокойна Crazy Друса се здраво в бънджито и въобще вече си е човече, а не бебе.
Вчера хапна доста добре каша следобяда /към 80 мл./ и мисля лека полека да увеличавам, защото иначе ми се напрягат доста гърдите. Плодово пюре не ще. Вие с каква каша го давате - чиста оризова или с друга?

# 567
  • срещу двата комина :)))
момичета, към давалите вече домат - как го приготвяте и от магазинните ли взимате, мисля че е време и аз да дам, ама се чудя как още  newsm78

# 568
Аз съм давала домат в купено пюре. Четох , че проблема при домата не ,че е алерген , а неговата киселинност. Не пишеше в пюрето колко процента е домата, но мисля , че е доста малко. Приема се добре. Не сме имали проблем. Тези на пазара в момента са нитратни. Не ги препоръчвам. След 2м или 3 някъде ще има вече хубави домати.

Плодовото пюре го давам чисто или ако е много рядко го сгъстявам с каша.
Бебка издържа 3часа , че дори и 4 след плодово пюре. Яде 190,200 гр от Плодовото при зеленчуковите яде по малко между 70 и 150 гр.

# 569
  • срещу двата комина :)))
Аз съм давала домат в купено пюре. Четох , че проблема при домата не ,че е алерген , а неговата киселинност. Не пишеше в пюрето колко процента е домата, но мисля , че е доста малко. Приема се добре. Не сме имали проблем. Тези на пазара в момента са нитратни. Не ги препоръчвам. След 2м или 3 някъде ще има вече хубави домати.

да, и аз така си мислех  Hug ще взема от готовите пюрета

Общи условия

Активация на акаунт