ФЕВРУАРСКОТО ЧОВЕЧЕ ПРОЛЕТТА ПОСРЕЩА ВЕЧЕ

• 12 367
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • На небето
Абе вие с момиченцата по рано ще се радвате на бърборани. Моя малак мъж за сега си казва „тати, мама, баба, кака, бау-бау, буууу”, и имитациите на животни, плюс имитация как се смее, как плаче, как киха, как кашля и т.н. Тези думички ги използва по предназначение, иначе не смислени думи няма при него или ще каже нещо смислено или само ще ъка. Види ли някое момиче по улиците и ми го сочи и ми казва кака, ако не знам случайно. А като чуе баща си по телефона също, „тати”, или отива на телефона взима го набира си някакви цифри и вика „тати”. А като иска да ходим на разходка ми носи якето, маратонките и шапката си, и ако се направя на хамава ми носи моето яке. Голям е образ.

# 91
 easter

VESELI PRAZNICI

# 92
  • София
Весели празници мили момичета!

# 93
и от мен и дани  bouquet
да изкарате един чудесен семеен празник с топли козунаци и шарени яйца биячи Mr. Green
ние за съжаление с данито сме си сами в къщи, ники е на работа и днес и утре... ще се забавляваме сами:)
Дани плямпа нон стоп, особено сутрин като се събуди Laughing но си говори на бебешки, казава само мама, тати, баба, дедо, "оле",  което е олег (баща ми) коте (нали си имаме котарак в къщи) ко - което е всичко - въпорс към всичко:) айде:)) И това е хехе ние късно проходихме, едва ли рано и ще проговорим:) ама когато тогава Mr. Green твърде малък е още, айде поне да стане на 2 и нещо Peace иначе по телефона обожава да говори, слага си на ухото телефона и ако решиш да го вземеш - рев Mr. Green
Дани седи на гърне от много време, та мисля да се опитам да махнем дневните памерси... пък ще видим, ако не успеем - догодина.

# 94
Честито Възкресение Христово на всички, които вярват в него Simple Smile

Дано и всички вие да сте останали доволни Simple Smile. Аз не боядисвам яйца, защото са против вярата ми - ритуалите (по-скоро езически) нямат никакво отношение към Бога, но това е дълга тема.
Ние изкарахме прекрасен празник. Събрахме се с родителите ми, брат ми и неговото многодетно семейство и беше много весело. Хапнахме, пийнахме, а утре сме решили цял ден по забавления - София Ленд (Анайс - да, там има подходящи забавления - поне на Румена много й харесва), Зоологическата, парка и пр.... татито има 2 почивни дни от много време насам и ще им се радваме.

А по един отдавна обсъждан въпрос ние май държим първенството - с татито си бяхме сам самички 11 години преди да ни се роди прекрасната дъщеричка, а тази година ще празнуваме 12-годишнина Simple Smile)).

Весело доизкарване на всички ви и до скоро Simple Smile

# 95
  • На небето
Честито Възкресение Христово на всички, които вярват в него Simple Smile

Дано и всички вие да сте останали доволни Simple Smile. Аз не боядисвам яйца, защото са против вярата ми - ритуалите (по-скоро езически) нямат никакво отношение към Бога, но това е дълга тема.

И аз поради същата причина не съм боядисвала яйца, не вярвам в подобни езически ритуали, и не знам това каква връзка има със вярата в живия Бог?  newsm78 Но както и да е, така или иначе нас роднини и комшии ни засипаха с яйца. Чак се чудя какво да ги правя, кога ще ги изяждаме не знам.   ooooh! Добре дошло за мен, че има още 1 почивен ден освен събота и неделя, ще се порадвам още един ден на присъствието на мъжа ми в къщи.  hug

# 96
Честит празник, момичета!  bouquet

От м.02 не съм водила Вики на консултация, но тази седмица отиваме и даже и ваксина трябва да му бият. Някаква дето се биела на 13 месечна възраст.  А, тази ваксина дето му я биха още в родилния не се е появила на ръчичката му. Нали трябва да се появи белег. newsm78
Вики проходи на 14.04.2006.  newsm68Както си говорех по телефона седнала на земята и той се пусна и тръгна към мен. Много се смяхме с него тогава. Сега вече си ходи стабилно из целия апартамент и навън също.
Знае много неща: Като го попитам :"Къде е дистанционното"? и той го намира и ми го носи.
Телефоните също ги търси и ни ги носи като го попитаме:"Къде е телефончето"?. А, той се прави че говори като си ги слага на ухото. Реди в кутията си кубчета- дървени, но не ще да ги реди едно върху друго. Като му кажа да ги събираме и той идва и почва да ги реди в кутията им. Много обича като простирам на балкона да ми взима щипките и да се надига на пръсти все едно да ги закачи и той Wink После взима целия панер с щипки и си го принася на удобно за игра място, където ги изсипва и пак ги прибира. Като му кажа:"Хайде да намерим щипките" и той почва да ги събира и понеже не знае дали няма завряли се щипки, почва да заляга под дивана и фотьойлите и да търси щипки. Това със залягането и търсенето на щипки и други предмети под мебелите го е видял от нас де, както и всичко друго Laughing
Има цял израснал кътник. Иначе си има  2 зъбчета по средата отгоре и 2 по средата отдолу. Започнало е да избива и едно зъбче до предните долни. Всичко израснали изцяло зъбчета-5 бр.
Знае много думи, като му говорим и изпълнява молбите ни като да ни донесе нещо или да ни даде да си хапнем от неговата бисквитка или от др.нещо, което хапва.
Като види опаковка от бисквити, вафли или др. ги взима заклатушква се към остакления балкон, където е кофата за боклук и ги хвърля в нея Crazy  Абе, всичко вижда и копира. Отваря си спокойно малка бутилка от мин.вода. Аз я затварям, а той развърта капачката без проблем и даже така се оля вчера в количката. Аз затворих шишето, а той го държи над себе си и развъртя капачката, докато се обърна и го лисна водата в лицето. Изхленчи, ама сам си беше виновен и не посмя да се глези. Simple Smile
А, говори- дай, така, тока /топка/, тати, мама, баба, бау-бау /куче/, айде /като дава зор/, ало/и сочи телефоните/, тао /чао/.   Рита топка доста добре Laughing
Искам да направим прощъпулника в неделя-30.04.2006.
Можете ли да ми кажете нещо по-специфично по ритуала? Благодаря ви предварително  bouquet 

Последна редакция: пн, 24 апр 2006, 22:33 от Binito

# 97
  • На небето
Тъкмо е връщаме от консултация, станали сме 9650кг. и 80см., малко сме нат дали, но и малко сме пораснали за 3 месеца. Днес цял ден обикаляме улиците с Давид и той естествено цял ден не е спал и няма намерение. Абе мами, вашите деца спят ли през деня, и колко пъти на ден и по колко време спят? Ние спим само 1ч. за цял ден между 11-12ч. и после чак за вечер заспива. Но пък сутрин ми се събужда много рано някъде между 6-7ч. независимо колко си е легнал и 12ч. да си легне сутринта пак ще стане в 6ч. 

# 98
  • Canada
.... Абе мами, вашите деца спят ли през деня, и колко пъти на ден и по колко време спят? Ние спим само 1ч. за цял ден между 11-12ч. и после чак за вечер заспива. .........

Йони спи веднъж на ден малко преди обяд за около 1,2 часа и ве4ер запо4ва да мрънка за спане към 7 часа. Гледам да я слагам да спи към 8 ве4ерта - сутрин винаги се събужда в 6.30, когато ни 4уе, 4е ставаме, бърза със затворени о4и да се изправи в леглото....да не би слу4айно да си пием кафето без нея....

Моми4ета я кажете вашите деца проявяват ли инат, Йоана  запо4на да се тръшка и да ляга на земята , когато не е на нейното. Даже се напъва да реве и ако не и ообърнем внимание, продължавас рева, докато работата стане сериозна и остане без дъх от реване.....
Направо се 4удя какво да я правя newsm78

# 99
Моми4ета я кажете вашите деца проявяват ли инат, Йоана  запо4на да се тръшка и да ляга на земята , когато не е на нейното. Даже се напъва да реве и ако не и ообърнем внимание, продължавас рева, докато работата стане сериозна и остане без дъх от реване.....

Аз пък си мислех, че само Яна е голям инат  newsm53 Така крещи като не стане на нейното, че скоро ще оглушея smile3514 Опитах с "не, не", обяснявах, наказвах, нищо не помага! Явно е етап в развитието на малчовците  newsm12

А спането - 1 час от 12 до 1 и това е! После чак в 8-8.30.

# 100
  • На небето

Аз пък си мислех, че само Яна е голям инат  newsm53 Така крещи като не стане на нейното, че скоро ще оглушея smile3514 Опитах с "не, не", обяснявах, наказвах, нищо не помага! Явно е етап в развитието на малчовците  newsm12

А спането - 1 час от 12 до 1 и това е! После чак в 8-8.30.

Ох значи не само моя е от не спящите.
А за ината, моя син много бързо се разсейва и е много лесно, започне ли да се тръшка (а това не значи, че се тръшка на замята, само крещи най много да тропа с краче) питам го нещо или го разсейвам с нещо друго и той забравя и пак е радостен. Но това е характерно за темперамента му, вечно е весел и усмихнат, рядко ще го видите да плаче, а да е тъжен почти никога не съм го виждала. Много е лъчезарен, но ако ревне много малко му трябва да се ухили и да забрави, само да го погъделичкам или да го разсмея, а това става МНОГО лесно и вече е забравил за какво е плачел. Но такова ми е детето на майка си прилича, мъжа ми все се чуди как го правя това, докато плача мога да се засмея, ако ме разсмеят, а това е най лесното нещо на света. Все се ядосвам, че майка ми и мъжа ми винаги могат да ме разсмеят по всяко време не зависимо от настроението ми.

# 101
Момичета, споделете моля ви за прощъпулника. Къде го направихте? В къщи или на друго място? Абе, някаква и малка информация все е от полза.

Вики спи 2 часа през деня- от 14.00 до 16.00 ч., но от съвсем скоро е така. Преди спеше и от 09.00 до 10.00 ч. сутринта. Намалил си е дажбата за сън. Вечер си ляга в 21.00 ч. и спи до 07.00-07.30 ч. Ама е така от доста отдавна с този режим през нощта. Сам си го "избра".
Станал е капризен и си иска своето, докато не му отвлечем вниманието с друго интересно за него нещо. Като не му дам нещо почва да вика и аз на няколко пъти почвам да го имитирам и да се надвикваме, а той като ревне тъжно и нацупи тези устенца......много обиден, че го имитирам Simple Smile

# 102
  • Canada
Момичета, споделете моля ви за прощъпулника. Къде го направихте? В къщи или на друго място? Абе, някаква и малка информация все е от полза.....

Нашият прощъпулник беше в къщи, не каних други гости, защото брат ми със семейството си бяха пристигнали в Канада и тъй като неможаха да присъстват на Рождения ден на Йони, решихме, 4е ще го направим в тесен семеен кръг.

Направих питка(сладка) по рецепта на Joana, на масата преобладават сладки изделия(за да е сладък живота на детето). Бях избрала 6,7 предмета на които нарекох професии. След което търкулнах питката и пуснах Йонито към предметите да направи избора си - и така три пъти. После даваш всеки си взима от питката, като ска4а колкото се може по- високо ...ами това е общо взето.
Доколкото си спомням gali беше писала, 4е е ти4ала с питката по улицата Laughing- във всеки край на БГ по разли4ен на4ин се развива пазника.... Нека и другите мам4ета да кажат.....

Има ли някой контакт с мамите  от Русе? Как ли  се 4устват?   Дано да пишат скоро Praynig

# 103
daa, niakoi mami ot Ruse veche ste stanat sofianki Simple Smile

# 104
  • София
daa, niakoi mami ot Ruse veche ste stanat sofianki Simple Smile
Ей изпревари ме  Laughing

Ами добре се чувстваме като изключим, че трябва да стегна целия багаж в сакове и кашони....
Иначе има заляти участъци по крайбрежието, но самия град е по-нависоко и центъра си е сух:).
А понеже има нещо като панаир и всички са по люлки и пързалки и няма кой да пише  Joy

Общи условия

Активация на акаунт