Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Калифорния
Познавам три деца, които ходят в little steps в Мусагеница. Там не говорят на английски  Peace . Учат песнички и такива неща, но си говорят на български. На родителите обаче им пращали отчети на английски  Wink

# 211
  • Sofia
Здравейте, да се включа и аз за Little Steps в Мусагеница. На децата им говорят и на БГ и на Английски. Отделно имат часове по английски. Имат и часове с native speaker.

На по-малките в по-голямата част им говорят на БГ като примерно изречението се казва на БГ и после и на Английски. Питат ги въпроса на Английски и ако детето не отговори му се задава и на БГ.

При по-големите се говори предимно на Английски, но там вече си имат и часове които изискват преподаване на БГ. Книжки се четат и на Английски и на БГ. Книжките които дават за вкъщи са на Английски.

Поне в Мусагеница чужденчета няма но има деца от смесени бракове.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 22:55 от 2016

# 212
Мисля, че в нито една градина не се говори на децата изцяло на чужд език, каквото и да обявяват по сайтовете и рекламите си.
Особено пък в лицензираните това няма и как да стане, тъй като по изискванията на МОН си има български език, а има и програма, която трябва да се покрие и за която помагалата са на български.

# 213
  • София
Познавам три деца, които ходят в little steps в Мусагеница. Там не говорят на английски  Peace . Учат песнички и такива неща, но си говорят на български. На родителите обаче им пращали отчети на английски  Wink

Аз съм с точно обратните впечатления. Да не говорим, че тези, които остават в ОУ са доста добре подготвени по англ. език. Peace

Може в яслата да пеят песни, но в градината не е толкова лежерно.

# 214
Аз си правих списъци с градини изцяло на английски и накраря го докарах до тези. Допълвайте, ако има други. Ходила съм в първите три, плюс Азбуките и П.Берон.

International Children’s Creativity Foundation
Брайт
Космос кидс
Тути
Лапину
Литъл Степс (Азбуки)
Уандър уърълд (Св.Георги)
Детската градина на П.Берон

Иначе в Casa dei Bambini нямаха група изцяло на английски, когато племеницата ми ходеше там преди година и половина. Сега не съм проверялавала.
Здравейте, позволете ми да ви поправя с актуална информация, за да сме полезни за търсещите майки. В Лапину обучението не е изцяло на английски език, децата имат всекидневни занимания по езика, но   не  е изцяло на английски. Въпреки това, чудесна градина , един от фаворитите ми. Брайт не е същинска детска градина, някаква алтернатива на чдг , без лиценз от МОН и въпреки, че на сайта им с оскъдна информация е обявено обучение на английски , на практика не е така. Децата имат занимания по езика , но жените , който се грижат през повечето време за децата , говорят на български. Много засилено обучение по английски език има и в Палави крачета и Светлина,  добри детски градини, но пак не са изцяло "английски ". Дано съм била полезна.

Здравейте,

Посетих първите три от списъка преди около 3 седмици. По-актуално не мога да си представя. И на трите места ме увериха, че децата учат и с тях се разговаря предимно на английски с някои малки и разбираеми изключения. И на трите места се говореше на английски с децата (чух ги) освен, ако не смятате, че е само шоу за посетителите. За съжаление никоя от трите градини не разполага с нейтив. Лицензите не ме вълнуват особено.

В Литъл степс в Мусагеница бях декември месец и отново отново уверението беше, че общуват и учат на английски. И имат нейтив спикър, който влиза в специални часове. Детето ми ще бъде на 4,5 години като започне, може би има някаква разлика в групите.

# 215
  • Sofia
 Информацията която писах за Little Steps в Мусагеница е от личен опит....детето ми е там на градина.  Peace

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 14:19 от 2016

# 216
  • Пловдив/София
Сетих се няколко организационни въпроса, знам,че всичко е до градина, но сигурно имате повече представа от мен:

- Бележки за отстъствие или болест нали не искат? Т.е. ако решим да заминем някъде с детето- просто ги предупреждаваме, не сме длъжни да даваме бележки и да броим дните, в държавна май беше до 30 дни по "домашни причини". За боледуване какво се прави- трябват ли бележки?

- Излседванията са стандартни като за държавни градини за лицензираните по МОН. Да,ама ако детето започва август месец, как ще извадим всички документи в срок (някои бяха до седмица преди постъпване, други 3 дни- ами те всички ЛЛ са в отпуска тогава). Може ли директно в лаборатория без направление, сигурно са 20тина лв?

това се сещам засега

# 217
  • София
за изследванията - отивате в някоя лаб и пускате всичко.
Повече от 20лв ще са. На нас ни искаха ПКК+урина и микробиология за паразити.
Разните лаборатории имат пакети.

За бележките - ние съобщаваме кога детето е болно и колко време няма да ходи. Като отиде носим бележка, че е здраво. А когато ходим някъде съобщаваме, че няма да идва (и колко) защото ще ходим на почивка и това е.

# 218
За лицензираните градини изискванията около започване (изследвания) и документация от личен лекар (при болест) са същите като в държавните градини. Друг въпрос е кой колко стрикно държи на документацията.
По другия въпрос - дали детето отсъства по ваше решение - колкото пожелаете:) Така или иначе таксата върви, за тях това е само облекчение. Ако обаче отсъствието е повече от месец, може да се наложи отново да се представят резултати от изследвания.

# 219
Повечето лаборатории предлгат пакет "Детска градина" с всички необходими изследвания. В Рамус долкото си спомням, е най-изгодно. А нашата педиатърка ни беше казала, че до 3 год. възраст по задравна каза не се полагало направление за изследване за ясла и ние си ги платихме. После в лабораторията ни казаха, че няма такова нещо, но някои педиатъри спекулират с това.  #Cussing out
В нашата градина не искат бележки, когато отсъства. 

# 220
  • София
нашия педиатър си ни даде направление, детето беше на 1г и 7м Wink

# 221
Здравейте, мами, някоя може ли да сподели мнение за Еко Дара?

# 222
Моето дете ходи в Еко Дара, писала съм и назад в темата - доволна съм. Ако нещо конкретно ви вълнува - питайте:)

# 223
Здравейте момичета,дали имате мнение за Частни градини в Хаджи Димитър или околноста.Благодаря предварително.

# 224
Здравейте,

знам че въпроса ми е сигурно много смахнат но да попитам. Случайно някой да знае добра детска градина до 350-400 лева в квартал Дружба, Слатина, Гео Милев, Младост ?  newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт