Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Аз си правих списъци с градини изцяло на английски и накраря го докарах до тези. Допълвайте, ако има други. Ходила съм в първите три, плюс Азбуките и П.Берон.

International Children’s Creativity Foundation
Брайт
Космос кидс
Тути
Лапину
Литъл Степс (Азбуки)
Уандър уърълд (Св.Георги)
Детската градина на П.Берон

Иначе в Casa dei Bambini нямаха група изцяло на английски, когато племеницата ми ходеше там преди година и половина. Сега не съм проверялавала.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 21:39 от Jillian

# 196
  • София
Jillian, Чуден свят и Wonder world са едно и също. Преди години имаха 2 градини - едната българска с ежедневно изучаване на английски (Чуден свят) и другата изцяло на английски (Wonder world). Преди 3-4 години ги обединиха

# 197
  • Пловдив/София
Ох, дайте съвет какво да обяснявам на всичките "доброжелатели", които ме съветват "ти си опитай в държавна първо, я колко са близо"? В началото се обяснявах с по-малките групи в ЧДГ, повече внимание за децата, повече разходки, и оскъдицата на места в държавните и отношението тип "щастливец си, че са те приели, така че ще правиш каквото кажем, и без това десетки чакат за твоето място, никакви претенции не може да имаш".

Аз съм си убедена в решението, но толкова хора се изредиха да ми се чудят и да ме убеждават, че се изморявам вече. Ако пък кажа, че не са ни приели в държавна, се започва- аз знам една евтина частна много близо до вас.  И айде наново започвам, ама аз не искам без двор, не искам в апартамент, харесва ми басейнът и ежедевният чужд език...ММ казва, че изобщо не трябва да се обясняваме и решението е наше, но не мога да мълча и да сменям темата, особено при по-близки (например дядо му е силен характер и вече ми препоръча държавна и каза, че може да го учи на английски, като чуе за немския, лошо ще му стане).

И това без дори да е започнал, след това ако има проблеми (а то винаги има) ще се започне: ами ето, като отидохте в частна, друг си е контролът в държавна...Вие имахте ли такива проблеми и как най-безболезнено да се реагира?

# 198
  • София
Ох, дайте съвет какво да обяснявам на всичките "доброжелатели", които ме съветват "ти си опитай в държавна първо, я колко са близо"?
Скрит текст:
В началото се обяснявах с по-малките групи в ЧДГ, повече внимание за децата, повече разходки, и оскъдицата на места в държавните и отношението тип "щастливец си, че са те приели, така че ще правиш каквото кажем, и без това десетки чакат за твоето място, никакви претенции не може да имаш".

Аз съм си убедена в решението, но толкова хора се изредиха да ми се чудят и да ме убеждават, че се изморявам вече. Ако пък кажа, че не са ни приели в държавна, се започва- аз знам една евтина частна много близо до вас.  И айде наново започвам, ама аз не искам без двор, не искам в апартамент, харесва ми басейнът и ежедевният чужд език...ММ казва, че изобщо не трябва да се обясняваме и решението е наше, но не мога да мълча и да сменям темата, особено при по-близки (например дядо му е силен характер и вече ми препоръча държавна и каза, че може да го учи на английски, като чуе за немския, лошо ще му стане).

И това без дори да е започнал, след това ако има проблеми (а то винаги има) ще се започне: ами ето, като отидохте в частна, друг си е контролът в държавна...Вие имахте ли такива проблеми и как най-безболезнено да се реагира?

Нищо. Просто ignore и прави това, което смяташ, че ще е най-добре за твоето дете.

Аз отначало направих грешката да споделя с познати и приятели и започвах да се аргументирам, защото те си имат някакви свои виждания, възможности и т.н. Така се създава напрежение. Излишно е! В един момент млъкнах и си действам по план. Хич не питам за мнения и съвети. Ако ми ги дадат непоискани, просто кимам, усмихвам се и толкова. Peace

Скрит текст:
Имай предвид, че доста хора са скептично настроени по ред причини.

1. Все още живеят в онези времена, когато "всички сме равни";
2. В БГ частното образование навлезе доста късно (в сравнение с останалия свят) и ще ни трябва време, за да свикнем, приемем и оценим;
3. Много хора просто не могат да си го позволят (за съжаление) и това ги кара да са агресивни спрямо твоите решения.
4. Хората като цяло не обичат тези, които се опитват да следват свой път, а не вървят по вече утъпкания път с всички останали.

Това, разбира се, е мое лично мнение. Не ангажирам никого.

# 199
Пипи, това са лични решения, няма какво да се обясняваш. Едно "Хареса ни и вярваме, че детето ще получи добри грижи и възпитание там" е предостатъчно. Мен така ме нападаха за желанието ми да избера Монтесори градина - сектантско било, за деца с проблеми в развитието било, то пък едно Монтесори в Бг... Хич да не ти пука!

# 200
Jillian, Чуден свят и Wonder world са едно и също. Преди години имаха 2 градини - едната българска с ежедневно изучаване на английски (Чуден свят) и другата изцяло на английски (Wonder world). Преди 3-4 години ги обединиха

Абсолютно вярно! Четох си пак ексела със списъка и явно съм объркала при писането на мнението. Оправих го.

Пипи2013, ама какво им се обясняваш. Така сте решили и толкова. И без това безумно трудно да убедиш някой, който не иска да бъде убеден. Не си заслужава усилието. Премълчавате темата и така. А пък дядото - ако му позволите повече време с детето, може да е по-отворен за идеята.

# 201
Здравейте! От много време следя темата, но вече дойде и наш ред да тръгваме на ясла. Бихте ли споделили актуални мнения за Доверие и Арт градината в Двореца на щастливите хора?

# 202
Здравейте! От много време следя темата, но вече дойде и наш ред да тръгваме на ясла. Бихте ли споделили актуални мнения за Доверие и Арт градината в Двореца на щастливите хора?

Ivandjelin, аз мога да ти разкажа за "Доверие". Синът ми ходи повече от половин година там. Надявам се да не прозвучи като реклама, но аз съм много доволна. Кълна се в тази ясла Simple Smile. Нямам никакви забележки. Собственичката и персоналът са страхотни. Много мили и любезни. Съобразяват се изцяло с родителите и конкретните нужди на децата. Няколко седмици след като синът ми започна да посещава яслата, отбеляза много голям напредък в развитието си - говорене, обслужване сам и т.н.
Не знам какво точно те интересува. Ако искаш, питай нещо конкретно.

# 203
Dr. Who, благодаря за информацията! Вчера се срещнахме с директорката на Доверие, стори ни се много мила, дъщеря ни хареса обстановката, но не видяхме никой друг, защото беше събота. Персоналът помага ли за адаптацията на децата, грижовни ли са? Вашето дете дали е боледувало много в началото?
Изобщо като се замисля - всичко, което ви дойде наум може да ми е полезно Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 17:03 от Ivandjelin

# 204
Dr. Who, благодаря за информацията! Вчера се срещнахме с директорката на Доверие, стори ни се много мила, дъщеря ни хареса обстановката, но не видяхме никой друг, защото беше събота. Персоналът помага ли за адаптацията на децата, грижовни ли са? Вашето дете дали е боледувало много в началото?
Изобщо като се замисля - всичко, което ви дойде наум може да ми е полезно Simple Smile

Много мога да разказвам, дано не досадя Simple Smile

Да, собственичката наистина е много мила, както и останалата част от екипа. Страшно грижовни са. Имаме си една любима жена (тя е любима на всички хлапета), която постоянно ги гушка. Помагат за махането на памперса, за придобиването на навици за пиене от чаша, хранене самостоятелно и т.н. Наистина не преувеличавам като казвам, че след няколко седмици посещение, детето ми беше коренно различно като самостоятелност. До този момент съм видяла само хубави неща в грижите за него. Съобразяват се с моите желания (например, след като го заведа, да му махнат чорапогащника и да му обуят чорапи и т.н.).

Първата седмица детето може да ходи по половин ден, за да се види как се адаптира. Синът ми тръгна по цял ден от втората седмица. Никакви драми е нямало. Първите 1-2 дни направи муцунка, за да заплаче, но жените веднага го гушваха и разсейваха и секунди след това беше забравил, че мама я няма (аз тайно го наблюдавах Simple Smile).

Имаш непрекъснато обратна информация от персонала. Аз съм разговаряла за какво ли не с педагожката, за нещата, които ме притесняват в развитието на детето и тя надълго ми е обяснявала дали има повод за притеснение.
В края на всяка седмица ти дават едни книжки, в които се вижда какво са работили през седмицата (темата на всяка седмица е различна) и няколко думи от педагога за развитието на детето.
Има ФБ страница, на която публикуват снимки и клипчета от разни събития или ежедневието.
Извеждат всеки ден децата навън, стига да не вали или да има мъгла.

За боледуването - от януари месец боледува доста, но аз и не съм очаквала да е друго. Повечето деца през първата година на ясла са по този начин.

Това се сещам засега. Ако нещо друго те интересува, питай смело Simple Smile

# 205
Много ти благодаря! Много ценна информация и най-хубавото е, че е позитивна, защото клоним към Доверие. Успокоих се малко - знаеш как се чувства майката в първите моменти с яслата, та и аз леко съм изтръпнала как ще мине при нас...

# 206
Много ти благодаря! Много ценна информация и най-хубавото е, че е позитивна, защото клоним към Доверие. Успокоих се малко - знаеш как се чувства майката в първите моменти с яслата, та и аз леко съм изтръпнала как ще мине при нас...

Спокойно. Всичко ще е наред. Всички сме минали по този път. В общия случай, нещата са страшни само в главите на майките, а децата си се чувстват прекрасно Simple Smile

# 207
Аз си правих списъци с градини изцяло на английски и накраря го докарах до тези. Допълвайте, ако има други. Ходила съм в първите три, плюс Азбуките и П.Берон.

International Children’s Creativity Foundation
Брайт
Космос кидс
Тути
Лапину
Литъл Степс (Азбуки)
Уандър уърълд (Св.Георги)
Детската градина на П.Берон

Иначе в Casa dei Bambini нямаха група изцяло на английски, когато племеницата ми ходеше там преди година и половина. Сега не съм проверялавала.
Здравейте, позволете ми да ви поправя с актуална информация, за да сме полезни за търсещите майки. В Лапину обучението не е изцяло на английски език, децата имат всекидневни занимания по езика, но   не  е изцяло на английски. Въпреки това, чудесна градина , един от фаворитите ми. Брайт не е същинска детска градина, някаква алтернатива на чдг , без лиценз от МОН и въпреки, че на сайта им с оскъдна информация е обявено обучение на английски , на практика не е така. Децата имат занимания по езика , но жените , който се грижат през повечето време за децата , говорят на български. Много засилено обучение по английски език има и в Палави крачета и Светлина,  добри детски градини, но пак не са изцяло "английски ". Дано съм била полезна.

# 208
  • София
Всъщност и в градината на "Азбуки" не е изцяло на английски обучението.  Peace

# 209
Всъщност и в градината на "Азбуки" не е изцяло на английски обучението.  Peace
Бях на посещение в little steps (малки стъпки) в Симеоново през март месец. Прекарах там около час и половина. През цялото време на децата се говореше на английски език, дори ми обясниха , че няма как да се говори на български език, тъй като половината деца са чужденчета и не знаят български. Действително в яслена група имаше по - малко българчета и повече деца на чужденци.  Преподавателите обаче бяха българи , а не  native speaker, което за мен не беше ок.

Общи условия

Активация на акаунт