Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 734
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте. Някой да има пресни впечатления от детската градина към Руския лицей?

# 406
Здравейте, моля за помощ. Съвсем на скоро разбрах,че има фирми който извършват транспорт до детски градини. Нужен ми е такъв много спешен.Живеем в Дружба, а детската по едни и други обстоятелства е на Кукуш.  Единствената фирма за която ми каза моя колежка е Нов пламък но там отговор не получавам вече 2 седмица.

# 407
  • София
Не знаех че се предлага подобна услуга. Embarassed
Мога да попогна с имена на фирми, които извършват организиран училищен транспорт, но нямам представа дали правят подобни сборни курсове: Нов пламък, Ролита 97, Бус бг

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 10:19 от Onna-bugeisha

# 408
Она, аз също знам, че се предлага такава услуга от фирми в софия - даваш заявка откъде до къде и часовия интервал и правят сборен рейс от деца от различни училища и детски градини, т.е. не обслужват само една дг. в бусчето пътува стюардеса от фирмата, която помага при взимането, слизането и предаването на децата. не съм се интересувала в детайли обаче, дано се включи някой, който ползва тази услуга.

# 409
  • София
Не бях чувала  Embarassed Извинявам се за подвеждащия пост. Ще го редактирам за да не заблудя някой

# 410
  • София
Извинете ме, че връщам темата малко назад - просто като финал: благодаря и на другите включили се. Днес беше първият истински спокоен ден на отиване на градинка, там беше леко разстроена, но е обяснимо. Ние решихме въпроса като миналата седмица направихме ре-старт така да се каже. Започнахме с 2-3 часа престой с едно междинно хранене, за да свикне, че съвсем за малко ще сме разделени. Противно и на моите опасения не сученето е проблем, а тоталната изолация на детето от родителите, защото сещате се - от 8.30 до 17.30 или дори и да е час по-рано е цял ден липса на познати хора и обстановка. Та така, при нас това реши нещата. Засега ще държим на половин ден, докато сама не пожелае да спи и стои по-дълго дам. Има дни, в които е по-уморена и подремва за около час там, но държи да си се прибира. На нас така също ни е удобно. И още нещо, мисля, че помогна и това, че вече по-лесно ставаме по-раничко сутрин, правим закуската заедно, имаме си ритуали по отиване до автобуса, по време на самото пътуване, т.е. комуникацията продължава до последно.

# 411
  • Berlin
Може ли повече информация за тези "превозвачи"? И аз не бях чувала за подобна услуга,  но др седмица ще ми се наложи за пътуване до градината. На нашата всички места са заети.

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 20:38 от abs

# 412
  • София
С уговорката, че нямат никаква информация за въпросната ЧДГ, днес ми дадоха в магазина брошура на ЧДЯ "Бухалчета".

# 413
  • София
Здравейте,
Може ли да препоръчате ясла, в която се говори само на английски език за 1.8 мес.дете?
Благодаря предварително !

# 414
Тути , Литъл степс ,  АBC kindercare

# 415
  • София
Тути , Литъл степс ,  АBC kindercare
"Тути" не са само на английски  Peace
http://iccf-bg.com/

# 416
  • София
Little Steps не са ясла, не приемат деца с пелени, дори и да са по-големи. Не се говори изцяло и само на английски.

# 417
В The Castle имат група за toddlers, приемът е от 2 г., говорят само на английски.

# 418
  • Berlin
В Little Steps трябва да има навършени 2г детето и не говорят изцяло и само на английски, имат си програма и на български и да, не е ясла най-малката група.

# 419
Little steps приемат и с пелени, тоест памперси. Приемат от 2г. възраст. Като цяло им се говори на английски, но в началото на българчетата говорят и на български докато се адаптират. Става въпрос за Little Steps в Симеоново. Не знам дали има разлиа с филиала в Мусагеница.
Съмнявам се да има ясла/градина, където на българчетата изобщо да не продумват на български. Аз поне не намерих такава в София  Peace
И в крайна сметка ако е за научаването на езика, мое лично мнение е, че е изключително важно да има деца чужденци в групата, които не говорят български, особено native speakers. Така децата в играта си намират начини за комуникация и научават много по-лесно езика.
П.С.
Не съм сигурна, че най-малките имат българска прогрма в Little steps. Мисля че само по-големите, в предучилищна група имат само, което е задължително според изискванията на МОН.
В the castle също имат българска програма.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 18:13 от 0010100

Общи условия

Активация на акаунт