Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От опита ми на майка на син на 8 г. мога да кажа, че е напълно нормална реакция детето да отвръща на удара, ако го ударят. Затова трябва да има учител/възпитател, който да съблюдава за реда и как децата да се държат едно към друго.
В началото, като сина ми тръгна на ясла и го удряха, му казвах да не се бие. Е, да, ама има много агресивни деца. Тогава сменихме тактиката - да се защитава. Ако учителите нямат подход към децата или родителите толерират агресията, като по-скоро я игнорират, децата стават неконтролируеми.
В частните градини родителите си плащат голяма сума и отиват с претенции големи, т.е. някои нямат обективен поглед върху поведението на детето си и за тях то е най-най. Затова и трябва да се гледат като писани яйца - да не падне, да не се удари, да не го ударят и т.н. За съжаление границата често се прекрачва и затова в училището на сина ми е пълно с мамини дечица, които не знаят какво искат и провалят часовете, а родителите им ги защитават.
За конкретния случай няма как да сме сигурни, какво е станало. Става ясно, че La Femme като родител не толерира насилието и е говорила с детето си, както и това, че то не проявява такова извън детското заведение. Но, ако там го провокират, трябва ли да стои, докато го бият? Категорично не съм съгласна.
Години наред в нашата държавна градина толерираха определена група деца, чиито родители бяха спонсори. Другите кучета ги яли. Тези деца тормозеха учителките и децата ни и тъй като моят син беше малък и не можеше да обясни добре, дълго време не разбрахме, какво става. Когато разбрахме, вече беше късно. Но определено всички имаме травма от този лош опит. Поне си направихме изводите за в бъдеще.
Да не се изключва и фактът, че повечето имаме различни разбирания за това, кое е добре или лошо, така, че няма как мнението на някой родител да бъде меродавно или да се приеме като чиста монета. Всеки ще си направи собствен извод, но при наличие на някакви отзиви би било по-лесно.  Peace

# 496
Едно нещо ми направи силно впечатление La Femme. Първо казвате, че кака Иренка има опит в областта, след което твърдите точно обратното. Къде е истината? Ако в началото сте се заблудила, то следва да бъдете по-внимателна в даването на мнение и оценка с оглед да се избегне въвеждането в заблуда на други родители.
La Femme и в началото казва, че кака Иренка не е имала опит.

Според мен повечето деца около 2-3г преминават през "по-боен" период. Особено в градините си е начин за оцеляване. Това, разбира се, не трябва да се толерира и трябва да се обяснява на детето, че това не е хубаво, но и не е повод да се заклеймява, че е бойно, лошо, невъзпитано и т.н.

# 497
Прави впечатление, че сред хора, на които кракът не е стъпвал в частна градина, битува мнението, че там задължително е пълно с мамини синчета, на които маминка не дава и косъм да падне от главата. Хич не им хрумва, че детето е там, защото се отнасят нормално с него ( не го пренебрегват, бият, не му крещят), получава по-добро обучение, храна, играчки и прочие. Елементарни неща, не глезотии. Лично аз не смятам, че преподавателите в градината са ми лични слуги и се отнасям към тях с уважението, което заслужават като учители на детето ми.
Единственото, което ми направи впечатление за въпросното "Жабче" е че авторката е чакала да "изхвърлят" детето й от тази иначе ужасна градина, че да се разпише тук  Thinking .

# 498
Едно нещо ми направи силно впечатление La Femme. Първо казвате, че кака Иренка има опит в областта, след което твърдите точно обратното. Къде е истината? Ако в началото сте се заблудила, то следва да бъдете по-внимателна в даването на мнение и оценка с оглед да се избегне въвеждането в заблуда на други родители.

Според мен повечето деца около 2-3г преминават през "по-боен" период. Особено в градините си е начин за оцеляване. Това, разбира се, не трябва да се толерира и трябва да се обяснява на детето, че това не е хубаво, но и не е повод да се заклеймява, че е бойно, лошо, невъзпитано и т.н.
Така ли??? Тези думи не са мои:
"Преместих детето си в нова ясла - "Жабчо" в кв. Гоце Делчев, понеже локацията ми е по-удобна. Тя е току-що направена от едно много мило момиче с опит в областта. Момичето е много спокойно и приятно и точно затова реших да преместя детето си"

# 499
  • София
Скрит текст:
От опита ми на майка на син на 8 г. мога да кажа, че е напълно нормална реакция детето да отвръща на удара, ако го ударят. Затова трябва да има учител/възпитател, който да съблюдава за реда и как децата да се държат едно към друго.
Скрит текст:
В началото, като сина ми тръгна на ясла и го удряха, му казвах да не се бие. Е, да, ама има много агресивни деца. Тогава сменихме тактиката - да се защитава. Ако учителите нямат подход към децата или родителите толерират агресията, като по-скоро я игнорират, децата стават неконтролируеми.
В частните градини родителите си плащат голяма сума и отиват с претенции големи, т.е. някои нямат обективен поглед върху поведението на детето си и за тях то е най-най. Затова и трябва да се гледат като писани яйца - да не падне, да не се удари, да не го ударят и т.н. За съжаление границата често се прекрачва и затова в училището на сина ми е пълно с мамини дечица, които не знаят какво искат и провалят часовете, а родителите им ги защитават.
Скрит текст:
За конкретния случай няма как да сме сигурни, какво е станало. Става ясно, че La Femme като родител не толерира насилието и е говорила с детето си, както и това, че то не проявява такова извън детското заведение. Но, ако там го провокират, трябва ли да стои, докато го бият? Категорично не съм съгласна.
Години наред в нашата държавна градина толерираха определена група деца, чиито родители бяха спонсори. Другите кучета ги яли. Тези деца тормозеха учителките и децата ни и тъй като моят син беше малък и не можеше да обясни добре, дълго време не разбрахме, какво става. Когато разбрахме, вече беше късно. Но определено всички имаме травма от този лош опит. Поне си направихме изводите за в бъдеще.
Да не се изключва и фактът, че повечето имаме различни разбирания за това, кое е добре или лошо, така, че няма как мнението на някой родител да бъде меродавно или да се приеме като чиста монета. Всеки ще си направи собствен извод, но при наличие на някакви отзиви би било по-лесно.  Peace

А, защото в държавната хич няма подобни случаи, че там са и повече деца. Все учителките не са видяли и разбрали, защото децата са много. Stop Онзи ден пак ги даваха по ТВ. Stop Мине не мине месец и ги изтипосат в новините и все се вземат мерки постфактум. Да не конкретизираме за градините, защото трески за дялане има навсякъде.

# 500
В новините обикновено учителките поступват децата, крещят, викат, пълни куку-руку...

# 501

Така ли??? Тези думи не са мои:
"Преместих детето си в нова ясла - "Жабчо" в кв. Гоце Делчев, понеже локацията ми е по-удобна. Тя е току-що направена от едно много мило момиче с опит в областта. Момичето е много спокойно и приятно и точно затова реших да преместя детето си"

Не обърнах внимание на стария ѝ пост  Peace

# 502
прочетох поста на La Femme внимателно. Не ми намирисва на "анти реклама"! По-скоро огорчен родител. Ами според мен тя просто им е имала доверие и е изчаквала. Буйни деца има във всички ДГ. Само че в държавните няма нито възможност, нито желание/понякога/, да се работи с такива деца.Има си начини. Е, частните не са място за глезотий, а там професионализма е именно това-да се работи с детето и родителя. А най-лесно е да напъдиш детето! Това е непрофесионално. За съжаление се навъдиха "ЧДГ" със "семеен персонал", които нямат не само лиценз, но и усет за работа с деца.Имат само усет за пари! Именно заради това препоръчвам ЧДГ с име и са с години работа зад гърба си. Лъскавата база също не е критерии...! А що се отнася до репортажите...ако и на вас сложат такава камерка и извадят мигове от ежедневието ви с детенцето, дали всичко ще е мило и толерантно.....Журналистите мрат за трагедии, нищо, че може и да са неистина. newsm78

# 503

прочетох поста на La Femme внимателно. Не ми намирисва на "анти реклама"! По-скоро огорчен родител. Ами според мен тя просто им е имала доверие и е изчаквала. Буйни деца има във всички ДГ. Само че в държавните няма нито възможност, нито желание/понякога/, да се работи с такива деца.Има си начини. Е, частните не са място за глезотий, а там професионализма е именно това-да се работи с детето и родителя. А най-лесно е да напъдиш детето! Това е непрофесионално. За съжаление се навъдиха "ЧДГ" със "семеен персонал", които нямат не само лиценз, но и усет за работа с деца.Имат само усет за пари! Именно заради това препоръчвам ЧДГ с име и са с години работа зад гърба си. Лъскавата база също не е критерии...! А що се отнася до репортажите...ако и на вас сложат такава камерка и извадят мигове от ежедневието ви с детенцето, дали всичко ще е мило и толерантно.....Журналистите мрат за трагедии, нищо, че може и да са неистина. newsm78
smile3538 smile3538 smile3538 Е да, нали се случват с чуждите деца...

# 504
Не, не далеч съм от тази мисъл! Хайде да не започваме спор, а! Въпросът е, че НЕ ВЯРВА 100% НА МЕДИИТЕ! А това, че има такъв персонал в ДГ съм сигурна, за съжаление. Но не вярвам на всяка "медийна" приказка! Защото винаги учителите са виновни! Преди години имаше репортаж, как деца от едно ОУ са се натровили при екскурзия. Беше изнесено кое е училището, кои са учителките и т.н.т., но така и не споменаха ресторанта от чиято храна пострадаха дечицата....

# 505
Аз на медии не вярвам, както не вярвам, че подобно отношение е нормално и се случва в ежедневието на нормалните хора!

# 506
  • София
На никаква медийна приказка не вярвам, но на приказките на една самозабравила се служителка, чиито истерии чувам със собствените си уши, вярвам и още как! Няма нещо, което да я извини. Stop Да се радва, че родителите са стигнали само до медиите, защото с това отношение към детето е можело да се стигне до далеч по-неприятни случки.

# 507
  • София

burty,
Ходих на среща в Building blocks british nursery нови са и са отворили от септемвр 2016 г. В момента я посещават само 2 деца, нямат стая за сън, щяли да купуват някакви матраци и да ги слагат на земята и ако на някой му се спи да ляга 🙄 Не ми хареса, за мен категорично отпада.
Не мога да смогна да посетя Bright care. Ще пиша когато имам новини 😉
Общо взето досега нещо никъде не ми харесва за толкова много пари.

apolonia, много благодаря, че сподели.
Аз пък получих много добри отзиви за ЕСПА, но и на мен досега не ми е останало време да ги посетя на място...вероятно ще остане за след празниците, но ще пиша при всички случаи...

burty,
От Bright care не си вдигат телефона и не мога да си уговоря среща. Много странно и тъпо.
Утре ще ходя в една нова ясла  Les Papillons, имат 2 групи на английски на френски.
Сега погледнах сайта на Еспа, но не е изцяло чуждоезиково и за мен отпада като вариант.

# 508
  • Пловдив/София
Искам да питам при Вас как е регламентиран летният период? Дължите ли някаква такса "пазене на мястото", ако детето не ходи да кажем 2 месеца годишно лятото на градина?

Има доста време, но се замислям вече, на нас ни искат немалка сума, около 350 лв месечно, БЕЗ детето да посещава. Ясно ми е, че заплатите на персонала трябва да се плащат и в летния период, но все пак такава сума за услуга, която не се ползва, ми е в повече.

Ако навсякъде е така ще го приема по-лесно, не ми се иска да се караме, иначе съм доволна от почти всичко в градината.

# 509
  • Sofia
В нашата има вариант да не се плаща за 2 месеца (мисля, че бяха юни и юли, или юли и август, не помня), но трябва да се заяви от по-рано кога няма да ходи на градина.
Разбира се, ако има промяна - т.е. се наложи да посещава, а е заявено, че няма - няма да върнат детето и ще трябва да се доплати за тези дни. Но ако е заявено, че ще посещава, а после не ходи - този период си се заплаща.

Общи условия

Активация на акаунт