Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте. Мисля, че изчетох по-голямата част от темата и съжалявам ако се повтарям. Беба е още малка (на 4 месеца). но другата година септември месец ще е 1 год. 1 месец живот и здраве и аз ще трябва да се върна на работа. Бидейки толкова малка, искам да избера хубава детска ясла за нея и вече почнах базови проучвания. На първо четене много ми допадна Пикабу още повече, че и Монтесори метода ми харесва. Имаше няколко майки с деца в тази градина и бих искала да помоля за повече информация:
- колко време по-рано кандидаствахте - питам понеже знам, че местата са ограничени. но в същото време се прави посещение и с детето, което обаче сега е супер малко и не знам дали има смисъл от сега да се записваме в списъка на чакащите. Но пък ако се забавим докато навърши 10 месеца, може да не се класираме за септември.
- как възприеха децата начина на обучение (Монтесори)? Изглежда ли да се забавляват?
- как се адаптират децата извън яслата? Излизайки извън средата на градината се сбъскват с една малко по-различна реалност. Как комуникират с другите деца? Успяват ли да се защитят?
- имат ли организиран транспорт?
- следвате ли Монтесори метода и вкъщи? Имате ли играчки вкъщи?

Някой има ли информация за 506 хлапета? Нищо не намирам като отзиви за нея?

Много благодаря!

# 481
Имам снимка на ЧДГ "Пчелица" в Разсадвика.Нещо не успях да я кача. Снимах в неделя. Някой питаше ....тази "ЧДГ" е в бл. 87 /мисля, че нямат ТЕЦ/, на партер. Балкона и прозорците гледат към паркинга. Мръсотията е уникална.Шум! Виждала съм главички на балкончето. Интересно, но надписа известно време го нямаше.Сега пак се появи....за мен това е нещо нелегално и ето тук бих казала, че лиценза има значение! За нищо на света не бих си дала детето в такава "частна панелна ясла"!

# 482
  • Живее на Луната
Здравейте момичета, не съм чела темата назад, ще се опитам да направя това по-късно. Малката е на 1г и 2м. и се замислям вече по въпроса за градини като това ще е след 2г. възраст. Кажете около Орлов мост какви хубави частни детски градини има, за да разгледам сайтове. Благодаря  bouquet

# 483
Здравейте момичета, не съм чела темата назад, ще се опитам да направя това по-късно. Малката е на 1г и 2м. и се замислям вече по въпроса за градини като това ще е след 2г. възраст. Кажете около Орлов мост какви хубави частни детски градини има, за да разгледам сайтове. Благодаря  bouquet
Щура Къщура е на Светослав Тертер. Малката ходи там от три години. Нямам забележки, много нестандартна градина с арт насоченост.

# 484
  • Живее на Луната
Леле,  то това съвсем близо до нас.  Grinning
Ти на каква възраст даде твоето дете?

# 485
За първи път отидохме преди да навърши три години, но и двете не бяхме готови за раздяла, така че изчаках да навърши  три.  Моят съвет е да отидеш на място и  сама да прецениш дали е твоето място.

# 486
Имам снимка на ЧДГ "Пчелица" в Разсадвика.Нещо не успях да я кача. Снимах в неделя. Някой питаше ....тази "ЧДГ" е в бл. 87 /мисля, че нямат ТЕЦ/, на партер. Балкона и прозорците гледат към паркинга. Мръсотията е уникална.Шум! Виждала съм главички на балкончето. Интересно, но надписа известно време го нямаше.Сега пак се появи....за мен това е нещо нелегално и ето тук бих казала, че лиценза има значение! За нищо на света не бих си дала детето в такава "частна панелна ясла"!
Аз търсих мнение за Пчеличка, благодаря ти.Беше ясно че ще е нещо такова съдейки по таксата, която се определя индивидуално спрямо всеки родител, просто на мен ми беше удобно мястото.

# 487
  • София
Някой с актуално мнение за Германи?
За яслената група се интересувам  Peace

# 488
  • София
Здравейте, прегледах темата, но не намерих впечатления от АВС в Лозенец. От няколко места ми я похвалиха, но друго си е и тук  да прочета нещо. Ако има записали там, бихте ли споделили нещо /може и на лични да ми пишете/. Интересува ме и колко месеца по - рано е нормално да се свържа с тях, за да съм сигурна, че ще има място.

# 489
  • София
apolonia, благодаря  Hug, ще чакам с интерес да споделиш впечатления.

Впрочем, аз също се изненадах, че Teddi junior нямат телефон за контакт. Изпратих e-mail и ми е интересно кога и дали ще получа отговор...
burty,
Ходих на среща в Building blocks british nursery нови са и са отворили от септемвр 2016 г. В момента я посещават само 2 деца, нямат стая за сън, щяли да купуват някакви матраци и да ги слагат на земята и ако на някой му се спи да ляга 🙄 Не ми хареса, за мен категорично отпада.
Не мога да смогна да посетя Bright care. Ще пиша когато имам новини 😉
Общо взето досега нещо никъде не ми харесва за толкова много пари.

# 490
  • София
В пикабу когато се записахме преди 2г и няколко месеца подбора беше следния: детето отива в групата с децата, психоложката и родител е с него, ако детето се заиграе майката излиза. Идеята е да се прецени, то готово ли е да бъде отделено. Това беше Simple Smile

Сега не знам как е
Ние почнахме сега септември в Пикабу и е същото. Много съм доволна засега. Не е плакал нито ден, много е научил за нула време и се грижат страхотно.
Боби е права за едно - за каса деи бамбини - за мен парите не са били фактор, обаче:
1. То трябва най-малко висше по математика да изчислиш колко ще плащаш. Базова цена, пък до еди колко си часа горница, пък храна пак до колко часа, а за лятото пък съвсем.
2. Не може да те държат до 23:00 ч. И чак на последващия ден да ти изпратят цените. Редно е предварително, защото 5 часа да изгубиш, за да разбереш, че примерно не можеш да си го позволиш, както е вероятно случая с доста хора, си е меко казано изнервящо. Иначе градината сигурно е хубава.

# 491
Здравейте всички!

Преместих детето си в нова ясла - "Жабчо" в кв. Гоце Делчев, понеже локацията ми е по-удобна. Тя е току-що направена от едно много мило момиче с опит в областта. Момичето е много спокойно и приятно и точно затова реших да преместя детето си там.

Предимствата, освен обясненото вече, на тази ясла/градина са: къщата е много приятна и с хубав двор, учат английски език и народни танци, има постоянно видеонаблюдение, хранят децата с био кухня, държат на спокойния тон при общуването.

Недостатъкът е един според мен - че засега са само три дечица, но разбира се, това е въпрос на време Simple Smile

Там сме само от няколко дни, така че като мине малко време пак ще пиша как протичат нещата.

Успех на всички!  Sunglasses

Няколко месеца по-късно:

С огромно огорчение след седем месеца в детски център „Жабчо” /само във фейсбук е детска ясла и градина, няма лиценз за това/, искам да кажа само едно – НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТЕЗИ ХОРА. Ако вече както мен сте се прецакали да запишете детето си там, бъдете готови във всеки един момент да ви се обадят и да ви кажат: „елате да си вземете детето и не го водете повече.” Например защото е поляло супа по земята...

За по-заинтесованите ето и предисторията на това ми мнение.

Бях първата майка, която реши да запише детето си там. Първа гласувах доверие на собственичката кака Иренка, въпреки че виждах, че няма никакъв опит. Нито някога се е занимавала с малки деца, нито има собствени, нито има подходящо образование. Разчитах на нейния ентусиазъм. Казвах си – ще се научи. Много е мила, много добре се отнася с децата, целува ги, гушка ги. Това обаче е само едно лицемерие и поза за пред камерите. Нищо друго.

Четири са основните проблеми на уж частна детска ясла и градина „Жабчо”.

Първо, от както сме там и съществува въобще детското заведение, се смениха над десет различни детегледачки. Децата по никакъв начин не могат да се привържат към хората там, да изградят доверие в тях или каквото и да било подобно нещо. Ако все пак се привържат към някоя кака, тя скоро напуска и децата страдат по нея.

Второ, същата е ситуацията и с децата. Няма дете, което да е започнало там преди 4-5 месеца и още да е там. Всички се отказват след ден, седмица или максимум месец. Така не могат да се създават приятелства, отношения, нищо. Аз лично заведох две приятелки с децата им, като и двете се отказаха в рамките на две седмици. Интересното е, че отказалите се деца не отиват в общински ясли и градини, както се случва в другите частни – приемат те и бягаш. Те отиват в други частни детски заведения. Всеки по някаква причина.

Трето, въпреки че ми беше обещавано, че децата ще учат английски език, народни танци и не знам си какви още неща по образователни направление, за седем месеца децата не са учили ни-що! Нищо. Нито час английски, нито веднъж народни танци. Нищо. За седем месеца детето ми не е научило една песничка, хора! Като имате предвид, че проблемът не е в моето дете – на 18 месеца /когато тръгна там/ вече знаеше между 30 и 40 песни на три езика. Единственото, което децата правят е да се шляят наляво и надясно. Няма организирани занимания, разбирате ли? Трагедия. Скука.

И четвърто, пак въпреки обещанията, че дворът ще се напълни с пързалки, люлки, дори бънджи, нищо такова не се случи. Цяло лято тези деца не влизаха вътре въобще, нито за ден и можете ли да ми повярвате, че средно десет деца на ден стояха на двора с един надуваем басейн метър на метър от Джъмбо и няколко гумени играчки, хвърлени вътре. Сериозна съм. Десет деца на по две години с един надуваем басейн. Без вода, както се сещате. Скука до безумие.

Да обобщим, променлива обстановка, няма хора, към които детето ми да се е привързало, всеки ден му е ново, следователно дискомфортно. Скука до немай къде. В един момент какво стана – дъщеря ми започна да се занимава, в лошия смисъл на думата, с другите деца. Днес одраскала едно, утре бутнала друго. Това, държа да отбележа, се случва само в „Жабчо” – никога и при никакви други обстоятелства не е посегнала на някого. Говорихме, правихме, струвахме, накрая отидохме за две седмици на море. Като се върнахме, за щастие, тя вече не се нахвърляше на децата по този начин. Не щеш ли, след няколко дни нея самата друго дете я ритнало и охапало. От там идеята за този вид занимание се върна в главата й и резултатът не закъсня – одраска доста сериозно лицето на едно друго детенце. Да, беше й направила рана. В този момент ми се обадиха да дойда да си я взема и ми съобщиха да не я водя повече. Застрашава сигурността на другите деца.

Не е първото дете, което е изгонено от „Жабчо”. Имаше и преди това такива случаи – „много плаче цял ден, вземете си го, не можем да го гледаме.” Професионализъм е това. Няма що.
Никое дете не заслужава да му се сложи етикет „ревльо” или „побойник”, или каквото и да е, само защото някой не си е свършил работата с него. Всеки нормален човек знае, че ако на едно дете му е скучно, то започва да прави щуротии, ако не му се обръща внимание – започва да търси такова по различни начини. Това са елементарни неща и не виждам как човек, който си е направил собствено детско заведение, може да не ги знае. Това е връх на непрофесионализма.

Горещо НЕ препоръчвам псевдо частна детска ясла и градина „Жабчо”!

# 492
Едно нещо ми направи силно впечатление La Femme. Първо казвате, че кака Иренка има опит в областта, след което твърдите точно обратното. Къде е истината? Ако в началото сте се заблудила, то следва да бъдете по-внимателна в даването на мнение и оценка с оглед да се избегне въвеждането в заблуда на други родители.

# 493
  • София

burty,
Ходих на среща в Building blocks british nursery нови са и са отворили от септемвр 2016 г. В момента я посещават само 2 деца, нямат стая за сън, щяли да купуват някакви матраци и да ги слагат на земята и ако на някой му се спи да ляга 🙄 Не ми хареса, за мен категорично отпада.
Не мога да смогна да посетя Bright care. Ще пиша когато имам новини 😉
Общо взето досега нещо никъде не ми харесва за толкова много пари.

apolonia, много благодаря, че сподели.
Аз пък получих много добри отзиви за ЕСПА, но и на мен досега не ми е останало време да ги посетя на място...вероятно ще остане за след празниците, но ще пиша при всички случаи...

# 494
  • София
Детето драска, бута и т.н. от скука? Хммм, определено проблемът не е само в кака Иренка. Съжалявам за лошия опит, но работете в тази посока. Не приемам за нормално дете да влиза във физически контакт с други деца от скука.

Общи условия

Активация на акаунт