Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
И аз следя темата, като специално дебна препоръки за детска градина с изцяло британски екип.
Искам детето колкото и думи да научи, да са без български акцент.

# 526
Предполагам, че тук екипът е от native speakers, но пък не мисля, че са британци:
http://aeasofia.com/?page_id=67

Иначе от българските билингвални градини, не мисля, че има такава, където целият екип да е британски. По-скоро само някой от преподавателите е такъв.

# 527
  • София
Искам детето колкото и думи да научи, да са без български акцент.

Това малко трудно ще се случи, защото извън градината общува на български. Трябва да живеете на място, където английският е майчин език, ако не желаете да има акцент. Не съм убедена и че акцентът е непременно нещо лошо, но това е друга тема.

# 528
Дао, не е точно така. Peace моята дъщеря учеше друг език от баща си, реално само с него общуваше на другия език, което е по 1-2-3 часа вечер като се прибереше от работа. иначе беше заобиколена само от български. сега като се преместихме в държавата на мм, в училище изобщо не направиха разлика и се зарадваха, че много добре владее езика, даже и някои жаргонни изрази. според мен има значение дали се учи от нейтив. 

# 529
  • София
Възможно е, може да е индивидуално, но имам доста примери в твърдение на обратното. Един от най-красноречивите е следният: имах колежка в университета от Иран. Родителите ѝ бяха натурализирани, т.е. емигрирали в UK и получили гражданство. Тя е родена там и е посещавала само английски учебни заведения и въпреки това, независимо, че си имаше характерния британски говор, аз успявах да доловя и акцент, защото у дома ѝ говореха на майчиния език. Момичето беше на 20+ години. В същото време имах колеги от Дания и Швеция - за мен тези хора имат най-перфектния английски. Наскоро попаднах на едно проучване относно това, кои нации най-добре владеят езика, включително безакцентен говор и наистина скандинавските страни бяха начело. България дали беше на 30+ или 60+ място, ще те излъжа.

# 530
най-вероятно е индивидуално, но и средата, в която пребивава детето, определено има своята немалка роля.
имаше много интересен материал за универсалния слух при децата и възможността да възприемат всеки език, който слух впоследствие се моделира и става избирателен според спецификата на езика, който се ползва около детето. там беше обяснена и ролята на ранното чуждоезиково обучение и създаването на среда, близка до нейтив средата, у дома. резултатите от прилагането на метода бяха впечатляващи, но в момента просто не мога да се сетя къде го четох  doh

# 531
  • София
Звучи интересно! Бих потърсила довечера, като имам малко повечко време Simple Smile

# 532
  • София
Относно липсата на акцент - много бих се радвала и аз ако е възможно детето ми да говори без акцент. За съжаление, това което видях на коледното тържество на градината (става въпрос за Пикабу), ме отчая. Децата говореха безкрайно зле английски.

Направо останах в потрес и ужас колко безкрайно зле беше самото тържество - нулева организация. Малките ги изкараха само за малко да подрънчат със звънчета. Големите се опитаха да пеят някакви песни, като една учителка им пъхаше микрофон под носа и го местеше по средата на фразата. Не коментирам певческите умения, защото това си е вродено - или го имаш или не (странно обаче излезе, че никой в цялата градина не може да пее дори мъничко).

Имаше и сценка, в която нямаше дете, което да си беше научило репликата от 2 изречения максимум. Някакви деца се въргаляха по сцената, учителки ходеха да ги събират. На всичкото отгоре беше безкрайно важно малките да са облечени с бели ризки - е смятайте детето беше ледено цялото като ни го върнаха- сигурно 3 часа е стояло в този студ, в който аз бях по яке, само с една тънка ризка. Понеже не съм посещавала други такива тържества да ви попитам - нормално ли е?

# 533
  • София
Скрит текст:
Относно липсата на акцент - много бих се радвала и аз ако е възможно детето ми да говори без акцент. За съжаление, това което видях на коледното тържество на градината (става въпрос за Пикабу), ме отчая. Децата говореха безкрайно зле английски.

Направо останах в потрес и ужас колко безкрайно зле беше самото тържество - нулева организация. Малките ги изкараха само за малко да подрънчат със звънчета. Големите се опитаха да пеят някакви песни, като една учителка им пъхаше микрофон под носа и го местеше по средата на фразата. Не коментирам певческите умения, защото това си е вродено - или го имаш или не (странно обаче излезе, че никой в цялата градина не може да пее дори мъничко).

Имаше и сценка, в която нямаше дете, което да си беше научило репликата от 2 изречения максимум. Някакви деца се въргаляха по сцената, учителки ходеха да ги събират. На всичкото отгоре беше безкрайно важно малките да са облечени с бели ризки - е смятайте детето беше ледено цялото като ни го върнаха- сигурно 3 часа е стояло в този студ, в който аз бях по яке, само с една тънка ризка.
Понеже не съм посещавала други такива тържества да ви попитам - нормално ли е?
Това, което описвате определено не е нормално. Била съм на тържества на три градини и винаги съм била впечатлена от добрата подготовка на тържествата. Важно уточнение е, че все пак децата ми са над 3 години. Наистина мъничките нямат много голямо участие.

# 534
Не е нормално, най-малкото тържеството да е в студена зала.

# 535
  • Пловдив/София
Нашето тържество беше сходно- малките само дрънкаха със звънчета, някои ревяха, нищо не се получи. Беше прекалено топло и имахме обратния проблем- с костюми на джуджета завряха децата. Личеше си, че се старае персоналът, но деца са, не винаги се получава. При големите беше по-добре, но пък твърде дългосе проточи и ние с малките деца нямаше как да седим 1 час и ставахме и стана хаос...

# 536
При нас малките излизат последни, преди това седят зад кулисите с учителките (така не плачат). Когато излязат и им мине номера (танцуват обикновено), ако има ревящи, родителите си ги вземат. Следва обща песен и подаръци от дядо Коледа. Естествено първо се раздават на бебетата и кой откъде е.
Аз пък съм изумена от нещата, които показа моя син на сцената (2 група е), защото вкъщи отказва да прави каквото и да е научено от градината. Ако беше момиче щях да го запиша на танци, оказа се голям талант  ooooh! !

# 537
  • София
Скрит текст:
При нас малките излизат последни, преди това седят зад кулисите с учителките (така не плачат). Когато излязат и им мине номера (танцуват обикновено), ако има ревящи, родителите си ги вземат. Следва обща песен и подаръци от дядо Коледа. Естествено първо се раздават на бебетата и кой откъде е.
Аз пък съм изумена от нещата, които показа моя син на сцената (2 група е), защото вкъщи отказва да прави каквото и да е научено от градината.
Ако беше момиче щях да го запиша на танци, оказа се голям талант  ooooh! !
Има и мъже танцьори. Peace

# 538
Скрит текст:
Аз пък съм изумена от нещата, които показа моя син на сцената (2 група е), защото вкъщи отказва да прави каквото и да е научено от градината.
Ако беше момиче щях да го запиша на танци, оказа се голям талант  ooooh! !
Знам, ама съм консерва. Но иначе вкъщи го насърчаваме да показва танца пак и пак и го танцуваме заедно  Joy .

# 539
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако беше момиче щях да го запиша на танци, оказа се голям талант  ooooh! !
Знам, ама съм консерва. Но иначе вкъщи го насърчаваме да показва танца пак и пак и го танцуваме заедно  Joy .
Joy Човекът показва талант, а вие си го пазите само за домашно ползване. Wink

По темата: не е имало хаос по време на тържествата, които се организираха в ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт