Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Добрите детски градини, които се ползват с отлична репутация, са с подобни месечти такси - между 850 и 1000 лв. Но считам , че срещу тази макар и немалка сума осигуряват съответното добро обучение , отлична материална база и грижа за децата. Освен това са гаранция за прием в добрите частни училища в първи клас. Разбира се, навсякъде има и недостатъци, но съм убедена, че градина с месечна такса 350 лева не може да предостави висок стандарт. Мое лично мнение, формирано след задълбочено "проучване" на градините в София.
Съгласна съм, но ще добавя, че таксата с храната отива и към 1200лв Sad Бихте ли споделили Вие на коя градина се спряхте?

# 571
Много добра идея и поздравления 😊
Аз все още не мога да намеря английска градина за 2 годишно дете.
Получих много негативен отговор за Bright care, два пъти писах за повече инфо, но не получавам отговор от дамата.

Ние сме в Little Steps. Не е изцяло английска, но в по-голяма степен. Иначе се сещам и за Tuti и Montessori children's house, които са изцяло английски.
За кое Little steps става въпрос?

# 572
Много добра идея и поздравления 😊
Аз все още не мога да намеря английска градина за 2 годишно дете.
Получих много негативен отговор за Bright care, два пъти писах за повече инфо, но не получавам отговор от дамата.

Ние сме в Little Steps. Не е изцяло английска, но в по-голяма степен. Иначе се сещам и за Tuti и Montessori children's house, които са изцяло английски.
За кое Little steps става въпрос?
В Мусагеница, до Азбуки.

# 573
Ясно! Явно наистина има не малка разлика между двата филиала, защото този в Симеоново са 99% на английски. Аз много се чудех дали да не преместя детето в Мусагеница защото ще ни е по-удобен пътя до там (а и материална база е по-нова и по-добра, таксата е по-ниска), но се отказах, защото разбрах, че обучението не е изцяло на английски, а и детето ми обожава сегашната градина. Езикът ми е важен и виждам много положителен напредък в това отношение.

# 574
Ясно! Явно наистина има не малка разлика между двата филиала, защото този в Симеоново са 99% на английски. Аз много се чудех дали да не преместя детето в Мусагеница защото ще ни е по-удобен пътя до там (а и материална база е по-нова и по-добра, таксата е по-ниска), но се отказах, защото разбрах, че обучението не е изцяло на английски, а и детето ми обожава сегашната градина. Езикът ми е важен и виждам много положителен напредък в това отношение.
Радвам се, че сте доволни. Разбира се всеки си преценя плюсовете и минусите. Градината в Мусагеница не е 99% английска, но за да говорим найстина за качествено изучаване на езика, за мен то е необходимо да е преподавано от нейтив спикър, каквито няма и в тази в Симеоново. При нас идва една британка два пъти в седмицата за по час и общува с децата, което пак е нещо. Смея да твърдя, че децата се чувстват като у дома си и са много обгрижвани и щастливи,излизат редовно. Напредъкът с езика също е факт. Директорката е изключително адекватна и на място.

# 575
  • София
Добрите детски градини, които се ползват с отлична репутация, са с подобни месечти такси - между 850 и 1000 лв. Но считам , че срещу тази макар и немалка сума осигуряват съответното добро обучение , отлична материална база и грижа за децата. Освен това са гаранция за прием в добрите частни училища в първи клас. Разбира се, навсякъде има и недостатъци, но съм убедена, че градина с месечна такса 350 лева не може да предостави висок стандарт. Мое лично мнение, формирано след задълбочено "проучване" на градините в София.
Съгласна съм,
Скрит текст:
но ще добавя, че таксата с храната отива и към 1200лв Sad Бихте ли споделили Вие на коя градина се спряхте?
И аз съм на същото мнение. За съжаление такива са таксите на градини с добра репутация, подготовка и условия. При кандидатстване в 1клас е много важна подготовката, колкото и да се говори, че било елементарно.

Има и изключения, разбира се, но то във всяка една сфера е така.

# 576
  • София
Здравейте,
Само да кажа, че докато чаках Директоркита около 1 час в Little steps в Симеоново ми направи впечатление, че доста говореха на БГ с децата. Всичко това ме навежда на мисълта, че не се говори целодневно на английски, което е жалко, че твърдят обратното.
ОК съм до около 1200 лв.с всичко, но не мога да си намеря градина. Както казах се бях спряла на Bright care, но имаше доста негативен отзив.
Някой знае ли нещо за Montessori Little Friends – А House of Happiness?  И там не говорят само на английски, но поне ми е близо в центъра.

# 577
  • София

Да, моля споделете 😊

# 578
apolonia детето ми вече е ученик. Но съм минала по пътя с ДГ. Та се чудя защо така задълбочено търсиш ДГ с английски език?

# 579
Надали има градина, където се говори само на английски.  Mr. Green Аз поне такава не открих, а минах по стъпките на аполония миналата година. Все пак учителките са българки и трябва по някакъв начин да се разберат с децата.
Ако учителките са англичанки дето не говорят грам български, то тогава ясно, ще им се говори по цял ден на чуждия език, но аз такава градина открих само в Лозен (и пак не съм сигурна, че е баш така), а Лозен ми е твърде извън София, че всеки ден да бия път до там. В един момент човек избира къде му е най-удобно като локация и действа.
За мен е достатъчно, че детето ми бълнува на английски докато спи. Това ме навежда на мисълта, че мозъкът все пак работи и на този език, а това се постига само ако детето слуша езика. Също така съм го слушала как разговаря с други деца от градината на английски (другите деца не са българчета). Колкото и да му се говори на български явно са му говорели и на английски щом за няколко месеца постига такива резултати. Вкъщи не сме го учили много-много. Чат пат само го "изпитваме"  Laughing

Все пак ако някой намери градина, където се говри изцяло на английски ще е супер ако спедели.  Peace

П.С.
Може би аз малко се пресилих като казах 99%, за което се извинявам. Но със сигурност не е и 2-3 пъти в седмицата за по час, а е ежедневно и да речем смесено. Ако се наложи им се говори и на БГ.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 21:06 от *Lady Bee*

# 580
  • София
apolonia детето ми вече е ученик. Но съм минала по пътя с ДГ. Та се чудя защо така задълбочено търсиш ДГ с английски език?
Защото планирам да се махна от БГ 😉

# 581
При нас имат английски 1:30 ч всеки ден. Децата знаят доста неща на английски, пеят песнички и казват стихотворения напълно адекватно за възрастта. За сравнение моя приятелка, чието дете ходи в т.нар. англоградина, се оплаква, че детето знае малко думи и не се получават нещата. Колкото до таксата тя не е определящя за нивото- предишната градина, в която бяхме беше по-скъпа децата ни повтаряха само: dog,hello i boy/gurl; нямаха допълнителни активности и т.н.

# 582
  • София
apolonia, като човек, който е завършил езикова гимназия и после е учил в чужбина, мога да ти кажа, че схващането да се говори само и единствено на английски/немски/френски и т.н. език с цел по-бърз положителен резултат, е доста грешно. На тази възраст (градинската) децата започват да трупат т.нар. пасивен речник. Чак след това започват да формират разбиране към езика чрез зрителната памет, в последствие задълбочават познанията до момент на емоционално разбиране и чак след това се достига т.нар. преминаване на бариерата (Sprachbarrieren überwinden/ overcome language barriers).

Това преминаване или пречупване се случва много бързо и малко по-стресово в естествена езикова среда т.е. заминавате за UK напр. и там детето ще напредне много по-бързо по принуда. Мозъкът се тренира много по-лесно, защото отвсякъде го "залива" англ. език. Свиква се със звученето, емоционалното разбира се развива скорострелно и моментът с бариерата идва някак естествено.

В никакъв случай не ти се бъркам, ти си търси такава градина и дано резултатът те удовлетвори. Успех! Peace

# 583
missence  PeaceМного ми хареса мнението ти за чуждоезиковото обучение.Професионално.Точно така е.И когато дете е в такава ДГ, родителите очакват едва ли не след 2,3 месеца то да проговори на чуждия език.Няма как.Това са психологически и когнитивни процеси. Има си етап на натрупване и чак по-късно идва проговарянето. Дори и с "изцяло чуждоезикова " програма! Е, няма как да стане, ако имат лиценз.По-скоро е да се осведомите КАК се учи езика.
Що се отнася о таксите - и аз съм на същото мнение, но....за съжаление има и такива ЧДГ, в които таксите са високи без покритие. И самата "финансова политика" е важна. Скоро моя позната напусна ЧДГ, от която не бяха доволни и директорката й обяснила, че те преценяват кога да върнат такса!!
За ЧДГ"Е.К" пита някой. Аз бях по-на ясно с ДГ преди1,2 г. Сега мога да ти кажа за ОУ.Но те са едно....Бих те посъветвала просто да отидеш до там и да усетиш, дали това е вашето място/то това важи за всяка ЧДГ/. Peace

# 584
  • Berlin
И аз съм съгласна с missence, много добре го е обяснила.
При нас големият вече е трета година в градината и учителките казват, че са доволни от него, разбирал всичко на английски, опитва се да говори. Обаче той казва, че нищо не им разбира. Laughing Особено на native speaker-a, за нея коментарът му бил нещо от сорта "А, мис ....., абсурд!" (в смисъл, че не я разбира). Иначе тя му беше любимка първата година.

Общи условия

Активация на акаунт