Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 682
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И да не знае нито дума детето, пак ще се получат нещата. По мои наблюдения децата изпитват най-малко стрес при такова начинание. Родителите са много по стресирани и по-трудно адаптивни. Така или иначе ще имат период на адаптация към страната и езика.

Каквото и да избере abs, на детето ще му е лесно. Те да му мислят. При тях ще отнеме време.

# 616
  • София
A кои са тези градини, където изцяло се говори само на аглийски? Това в Лозен ли е само или има и друго? Гледах училището дето е към Панчареево, но там не видях да имат градина, а само предучилищна. Ако има и други градини/училища към посолствата, ще съм благодарна да споделите. bouquet
*Lady Bee*
И аз търсих, но не намерих към посолства. Ако става въпрос за Англо-американското училище имат и градина, но таксата беше убийствена 😉

# 617
Да, за англо-американското училище питах. Там не видях имат ли градина и таксите.
Иначе има и American English Academy: http://aeasofia.com/?page_id=145. *Цените сякаш са поносими за градина (към 1000лв на месец) , но се намира в Лозен и го отписах навремето защото не ми е удобно да пътувам до там. А дори и за там имам подозрения, че се говори смесено, защото имат лиценз.
Както и да е. На мен не ми пречи смесеното говорене. Важно ми е да има и лиценз.

# 618
И Бритиш според мен са изцяло на английски:
http://britishschoolbg.com/en/bkg/presentation/

# 619
# 620
 missence  e абсолютно права. Децата са невероятно адаптивни. Трябва им около 1 месец ,за да говорят прилично езика. Имам такива примери - дете от Турция, от Грузия, от Сирия и т.н.т. всички те не знаеха грам бъл.език, но много скоро започнаха да превеждат на родителите си. Още повече в отношенията децата си имат някакъв техен си начин на комуникация, а по-късно идва и езика. Тъй че мама и татко да му мислят, дечко ще се справи.
Моя позната преди време замина за Германия. Никой от тях не знаеше немски. Бяха правили някакви опити за учене. Проблемът беше докато детето влезе в детска градина. И....им стана преводач!

# 621
http://britishschoolbg.com/en/KG_Teaching_staff/
разгледах го. Българска програма - само БЕЛ?! Имат ли лиценз? И ако в определен момент детето трябва да се премести.....Нищо общо с българската образователна програма. Няма лошо, особенно ако се предвижда отпътуване в чужбина, иначе....

# 622
  • Berlin
Мерси, момичета, аз също предпочитам само немски в началото. Ние да му мислим, както казвате. Laughing

# 623
Преди време майка с дете в britishschoolbg беше писал, че у-щето е изцяло и само на английски, но лятното у-ще не.

# 624
А щом у-щето е само на англ.ез., къде отива българската програма?

# 625
Britishschool няма лиценз по българската програма, освен ако не са променили нещо тази година. Заради дупка в системата моя приятелка имаше огромни затруднения да си премести децата в държавно училище след една година там. Изискваше се някакъв подпис, който никой нямаше право да им даде. Тези неща се променят, де. А и това не е проблем до училищна възраст.

# 626
т.к. съм го проучвала за моето дете: до 4-ти клас детето може да се прехвърли без специални изисквания в държавно училище. след това трябва да държи изпит по бел, а след 8-ми клас - и по българска история и география.

# 627
Здравейте Simple Smile Някой може ли да ми даде актуална информация за Детска ясла/градина Пчеличка?

# 628
  • София
Нямат лиценз от МОН и не следват никаква българска програма.
Преди 2 или 3 години засичах неколкократно деца от лятното им училище на разходки в зоопарка. През цялото време учителките говореха на английски, но английският на някои от тях беше... смешно абсурден

Здравейте Simple Smile Някой може ли да ми даде актуална информация за Детска ясла/градина Пчеличка?
За това нещо ли питате? Преди няколко страници има споделена информация, от отровка, ако не бъркам

# 629
сега видях, че имат два филиала - в лагера и в разсадника. в темата бях чела само за яслата в разсадника, не знаех, че са се разраснали.

Общи условия

Активация на акаунт