Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 783
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
vivi_a, ние сме с "обикновена кола" и поне миналата зима не сме имали проблеми с достъпа до градината. От едната й страна улицата е по-полегата и я чистят заради училището св. София, което е наблизо.
Г-жа Гонева (която е директор, а не собственик на градината) е много сериозна и интелигентна жена и съм сигурна, че в това й изказване не си я разбрала правилно. Убедена съм, че не е имала предвид, че всички деца от детската градина ги карат с джипове (изобщо въпитават децата в много по-различна култура от това), а по-скоро, че повечето живеещи в района се придвижват по този начин.
Мога да дам примери за това колко коректен към родителите е персоналът на градината:
1. При един случай на отсътвие на детето ми повече от 10 дни, директорката сама ни напомни, че таксата за следващия месец, която трябва да внесем е по-ниска.
2. При една командировка на мъжа ми за седмица (мъжът ми по принцип води и взима детето), г-жа Гонева организра детето ми да пътува с друго детенце до / от градината, с което ми спести много главоболия.

# 331
  • София
А транспорт предлагат ли "Росица"?
Много се изкушавам да ги посетя защото двамата ми големи са ученици наблизо и би ми било изключително удобно и малкия да е до тях. От друга страна той свикна в настоящата си градина и като цяло сме доволни от нея и се чудя дали си заслужава да го местя

# 332
Ти ги разбираш повече от мен нещата, но аз ако съм, не бих го преместил, щом се чувства добре. Наистина детето само си казвало и било най-точния индикатор, което не можех да си го представя, когато беше на 2 годинки. Сега на 4 наистина сам си казва какво харесва и какво не и казва, че много си харесва градината, не иска и да чуе за друга градина и това значи, че трябва да си стои там, където е. Така че мен ако питаш, не го мести.

# 333
Onna-bugeisha , моето мнение е същото. Ако не ти е чак такъв проблем дестинацията, не си мести детенцето. Едно местене за тези малчовци винаги си е стрес. Щом се чувства добре, ТИ направи компромиса с пътуването, но не и с неговото спокойствие.Но....разбира се, ти си решаваш, ние само изказваме мнение.

# 334
А транспорт предлагат ли "Росица"?

Не предлагат организиран транспорт.

# 335
  • София
Благодаря ви. И моите разсъждения са подобни, Мецане и отровка.
Като цяло дестинацията не ми е особен проблем, защотоползваме транспорт и в настоящата градина.... по-скоро при извънредни случаи ми се налага аз да ги карам децата.
А щом и "Росица" нямат организиран транспорт категорично ми отпадат като вариант  Peace

# 336
 Здравейте! Има ли родители, чиито деца са в Little steps - Симеоново? Търся градина за сина ми и тази ни е фаворит за момента, но имам някои въпроси, които искам да си изясня преди да реша дали да го запишем там.
1. Има ли медицински персонал? При посещението ни в градината не видяхме такъв, но казаха, че има медицинска сестра. Искахме да се срещнем с нея, но не можело в момента. Много странно..
2. За колко време мога да очаквам детето да започне да говори някакъв английски? Разбрах, че им се говори предимно на английски Това истина ли е и децата научават ли езика?

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 11:59 от 0010100

# 337
  • София
да кажа за английския - в нашата градина се говори почти само на английски, чувала съм много деца с доста добър научен английски от там, но нашето дете, вече ще кара 3-та година там не го говори.
Знае отделни думи, според учителите разбира, но на нас ни казва, че не го харесва английския.

Според мен си е до дете.

# 338
да кажа за английския - в нашата градина се говори почти само на английски, чувала съм много деца с доста добър научен английски от там, но нашето дете, вече ще кара 3-та година там не го говори.
Знае отделни думи, според учителите разбира, но на нас ни казва, че не го харесва английския.

Според мен си е до дете.
A коя е вашата градина? Търся англоезична градина, но нещо изборът е ограничен Sad

# 339
  • София
нашата е Peekaboo, в групата на дъщеря ми единия учител е англичанин
със сигурност ги учат много на езика, дъщеря ми знае думи, които не съм очаквала, но просто не обича да говори, не иска и т.н.т.

# 340
А има ли дечица чужденци? На мен това, което ми хареса в Little steps е, че има доста чужденци, а според мен детето може много да научи в играта си с такива деца.

А за медицинската сестра....аз се замислих, длъжни ли са всъщност да имат медицинска сестра, която целодневно да присъства в детското заведение? Във вашите градини има ли медицински сестри или лекари? Специализирани медицински кабинети?

# 341
  • София
има да, има много деца от двуезични семейства
Но не разпитвам много за другите деца като цяло, все пак сме там от 3г, като оглеждах за избор на ясла, тогава разпитвах такива неща Simple Smile

В нашата градина има мед. сестра, която е и учител в яслената група. Всеки ден е там, ходи с децата като ги видят някъде, познава си ги кой кога ще се разболява Wink

Но не знам дали са длъжни или не да имат целодневно медицински персонал по закон, аз се радвам че има.

# 342
Мисля, че всяка детска градина е длъжна да има мед. сестра. А за яслени групи е дори задължително една от възпитателките да е медицинско лице.

# 343
  • София
Здравейте! Има ли родители, чиито деца са в Little steps - Симеоново? Търся градина за сина ми и тази ни е фаворит за момента, но имам някои въпроси, които искам да си изясня преди да реша дали да го запишем там.
1. Има ли медицински персонал? При посещението ни в градината не видяхме такъв, но казаха, че има медицинска сестра. Искахме да се срещнем с нея, но не можело. Много странно..
2. За колко време мога да очаквам детето да започне да говори някакъв английски? Разбрах, че им се говори предимно на английски Това истина ли е и децата научават ли езика?
На моя колежка двете деца са там от миналото лято. Действително една част от децата са от чуждоезични семейства и изобщо не говорят български. В градината съответно също се говори само на английски. Децата на моята колежка към днешна дата се оправят съвсем прилично на английски по нейни думи (особено по-голямото).

За медицински персонал не съм я питала дали имат.

# 344
Благодаря! И аз си мисля, че всяка градина е длъжна да има мед сестра. Предполагам, че просто не е била там в момента и за това не можахме да се срещнем с нея. Все пак градината си има всички нужни лицензи и е част от сериозен образователен комплекс. Няма как да не работят според законовите изисквания.
Иначе като цяло останах с много добри  впечатленията. Всичко е на много добро ниво.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 12:18 от 0010100

Общи условия

Активация на акаунт