Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 472
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Май ще си остана само с усещането, един-два коментара, които намерих и две майки, чийто деца са я посещавали...това е! За сега не съм чула лоши коментари ... за мен минусът е подпорът на децата, интересно е , че едновременно го разбирам и все пак го отчитам като минус ( за мен).
Ако все пак има някой, моля споделете!

За мен минус е не много добрата база и че децата не закусват там, а трябва да са закусили предварително. Не се записахме там поради други стечения на обстоятелствата. Преди време, когато търсех градина имаше изцяло + отзиви. Гледах и клипчета от заниманията на децата, имат доста качени в нета, можеш да разгледаш. До колкото аз знам се занимават доста с тях, държат да ги научат на добри взаимоотношения и имат слабост към математиката. Simple Smile
Също така знам, че имат много добра обратна връзка с родителите и всяка седмица информират детайлно.
Допадат ми и ако сега се налагаше да търся градина бих ги включила в списъка.
Не разбрах, кое точно те притеснява? Включили са някакъв подбор ли?

# 706
mmmmm, сега имат включена закуска, тоест ако искам да закусва там трябва да го водя към 8 часа, ако няма да закусва там  е добре до към 9 да съм го завела. Знам за слабостта им към математиката и това ми харесва, самата аз я обичам много, а как ще е при него - рано е да се каже Wink
За подпора , не знам дали е нововъведение или винаги го е имало, но сега детето отива на гости и логопед, психолог и педагог се занимават индивидуално с него в рамките на час и нещо , а може и повече. След като всички деца минат на въпросното гости се решава ,кое дете е прието и кое не.
Както казах разбирам го, но не съм сигурна , че напълно го приемам.

# 707
Момичета, какъв е този " подбор"?! Изумяват ме ЧДГ с такава процедура. Интересно, как си "подбират" деца след 1,2 ч. наблюдение. Още повече, че това не са ученици. В началото е нормално дечковците да са притеснени и да се държат.....различно. И какво, ако има някое по-палаво дете....не го "подбират" ли......?! Това за мен е непрофесионално и неуважително. Както и -"ако искате среща с директора, дайте 50 лв."....което пък ми намирисва просто на печалбарство.

# 708
mmmmm, сега имат включена закуска, тоест ако искам да закусва там трябва да го водя към 8 часа, ако няма да закусва там  е добре до към 9 да съм го завела. Знам за слабостта им към математиката и това ми харесва, самата аз я обичам много, а как ще е при него - рано е да се каже Wink
За подпора , не знам дали е нововъведение или винаги го е имало, но сега детето отива на гости и логопед, психолог и педагог се занимават индивидуално с него в рамките на час и нещо , а може и повече. След като всички деца минат на въпросното гости се решава ,кое дете е прието и кое не.
Както казах разбирам го, но не съм сигурна , че напълно го приемам.

Последното е ново. Преди не знам да е имало такъв подбор. Може би да се е засилил интересът към тях и те се възползват, не знам.

# 709
  • София
Наборите са големи, няма място за всички в държавните градини, а все повече млади сем-ва се насочват към София по различни причини. Всичко това води до подбор на децата в градини и училища, защото има повече желаещи деца от местата, които могат да бъдат осигурени.

# 710
  • Berlin
Подпора е друго. Simple Smile

# 711
какво е това .....ПОДПОР, моля?

# 712
Аз, лично бих се чувствала унизена, ако детето ми се явява на.....разглеждане! Значи, тези хора могат да се справят само с определен тип деца! без мен, да му гледат "зъбите"?! разбирам, ако има някакви приемни тестове като в Ит. лицей, но това....Интересно, в някои от онези ЧДГ и ЧУ, които са на по 20 г. на пазара има ли такъв подбор. Унизително е.

# 713
  • София
В най-търсените и популярни частни училища също има подбор. Когато кандидатите са повече от местата, аз поне не се сещам за друг начин, тоест сещам се - връзки, денонощно висене пред училището, както бреше преди няколко години в държавните училища, подкупи... Все пак тестването ми се вижда по-чист и приемлив вариант

# 714
Интересно, в някои от онези ЧДГ и ЧУ, които са на по 20 г. на пазара има ли такъв подбор.
има, да, особено в чу.  Peace
и е точно както си го казала - могат да се справят с определен тип деца, и имат ограничен или никакъв капацитет за друг тип деца. това според мен не е лошо, защото за детето е добре да се открие мястото, където ще имат желание и възможност да полагат грижи за него.
на мен не ми е унизително. детето ми се е явявало на “кастинг“ за чдг, както и на изпит за предучилищен клас. доверявам се на преценките на учителите. все пак, ако по някаква причина не искат детето ми, е по-добре да го знам, отколкото да драпам да го запиша някъде и отношението към него да не е добро.
друг е въпросът, че е удар по егото да ти кажат, че не са харесали детето.

# 715
Искала съм да напиша ПОДБОР, а не ПОДПОР...

Подбора го разбирам, не го смятам за унизителен, но ми се струва прекалено за 3 годишни деца.
 Както и да е, благодаря за информацията и мненията , които получих от всички вас!

# 716
  • София
Някой пита за "101 защо" - мога да споделя моето впечатление. Бях там на среща и честно казано нямах търпение да си тръгна! Първото, което ми направи впечатление - мръсно и малко помещение, мирише на влага. Неподдържано и помещенията за игра са много ограничени. Директорката е много странна жена, която говори неща които звучат добре, но с една странна, дори плашеща страст. Амбициозни изказвания, а говори на децата на бебешки език, което за мен е недопустимо. Иначе публикации за тях и успехите им много, но реших, че не искам да причинявам това на детето си.

# 717
  • София
Моят син беше в 101 Защо до миналата година, сега записах и дъщеря си там. Базата наистина търпи известна критика, но за мен това никога не е било особен приоритет.
В градината се занимават чудесно с децата, учат много и различни неща (за малките групи под формата на игра, за предучилищните подготовката е желязна). Децата играят навън винаги, когато времето позволява.
Това с подбора го нямаше преди няколко години, сега предполагам е въведено поради големия интерес. Намирам го за нормално, все пак трябва някак да изберат кои деца да приемат в градината.

# 718
  • София
Аз, лично бих се чувствала унизена, ако детето ми се явява на.....разглеждане! Значи, тези хора могат да се справят само с определен тип деца! без мен, да му гледат "зъбите"?! разбирам, ако има някакви приемни тестове като в Ит. лицей, но това....Интересно, в някои от онези ЧДГ и ЧУ, които са на по 20 г. на пазара има ли такъв подбор. Унизително е.
Хубаво е да свикваме, защото е факт, че такъв подбор има в градини и училища, даже и в държавните у-ща, които се водят елитни. Намерили са вратичка и си правят подбор. Унизително ли е, не е ли, вървим в тази посока и то все по-бързо. Поне в Сф.

# 719
За нещастие БГ образованието се срина. Все повече хора гледат към ЧУ. В повечето случаи, ЧУ върви с ЧДГ.
Така че е ясно че подбора ще слиза все по-надолу във възрастта. Та по този повод е хубаво човек да го приеме и да не се обижда от него. Големия наплив и малкото места трябва някак да се стиковат. Със сигурност могат да работят и отглеждат всякакви деца,  просто имат опция да не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт