Професионални серии за коса - тема 98

• 69 768
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 Слънчева тема bouquet

1.С какво борите цъфтежа на косата? Какви продукти използвате за превенция и как се справяте с вече появилия се проблем? А с накъсването, ако имате такова?
Принципно косата ми не цъфти. Изключение са предните кичури, които, ако не ги освежа на 3-4 месеца цъфтят отдолу. В момента имам цъфтежи само на остатъците от омбрето, които нямам търпение да отрежа. Косата в долните пластове, на които няма вече омбре вече 6 месец от последното подстригване няма цъфтежи, а боядисвам косата цялата през 3 месеца (за да освежа цвета), а корените през 5-5-6 седмици.
Борбата с наличния цъфтеж е ножицата - всичко друго е замаскиране. С наличния цъфтеж в момента ще процедирам така - кръц, кръц  Mr. Green
Продуктите, които ползвам за превенция не са малко. Ще споделя едно по едно, като подредбата не е степенувана, а просто за изброяване са номерирани.
На първо място винаги (рядко пропускам) мажа масла по дължините преди миене на косата за да предпазя  връхчетата от силните шампоани. На второ място ползвам термозащита, дори и да не ползвам сешоар,  преса/маша, защото термозащитите предпазват и от климатика, от топлината навън или в помещенията. На трето място ползвам финиши, които дори и да не са предназначени за крайчетата отчасти ги предпазват - става въпрос за различни серуми и спрейове. На четвърто място, ползвам серуми специално насочени за предпазване на крайчетата от бъдещо нацъфтяване и накъсване. В момента това на Алтерна и това на Гроу Горджъс. Честно казано второто ми допада повече като усещане. Алтерната и на мен ми прави малко парцалчета, но в косата не се задържат. Серума на Гроу Горджъс е леко кремообразен, мирише много приятно и не можеш да прекалиш. Косата го поема и не утежнява. На пето място олио финишите - те помагат да се затвори косъма и помагат на замаскиратето на цъфтящи крайчета, на разслоени  дължини, като цяло притварят кутикулите и визуално цъфтежите не личат толкова.

Накъсване имах преди заради зверския тормоз от омбрето. Тогава нямах търпение да отрежа веднага, но щях да бъда с коса до раменете. Геройски  Mr. Green изтърпях тази коса и проведох личен експеримент доколко може да се възстанови (китоса   Grinning) това съсипано нещо. Косъма беше изтънял,  късащ се, заплитащ се, разтягаше се като дъвка, когато беше мокър и като го отпуснех се къдреше  като свинска опашчица   Joy  За около 3 месеца китосах  Mr. Green толкова добре косъма, че визуално почти не се виждаха увреждания с изключение на цъфтежи по крайчетата. Този ми експеримент ме убеди, че възстановяване на изтощена коса е възможно. Косъма не става здрав, но изглежда почти такъв. Нека не се заблуждаваме,  че умряло нещо ще се съживи, но аз толкова добре го китосах,  че заживя втори вампирски живот  Joy
При накъсване "тайната" е в правилното редуване на протеин и хидратация и редуване на самия вид протеин. Керастаз Архитект и концентрат Вита Цимент свършиха тогава за мен страхотна работа. Стария Архитект, обаче. Който също като спряната от производство Волюмактив си пазя и ползвам пестеливо  Sunglasses Всъщност спирането на серията Керастаз Волумактив ми говори, че Керастаз подготвят нова серия за обем. Ще видим дали съм права  hahaha

______|_______|_______

2.Кой продукт/серия ще си купите отново?
Много са продуктите които бих купила отново. Следващата ми покупка ще е на Шу Уемура Мойсчър Велевет.
Ще купувам Еластисайзера,  Гроу Горджъс ш+б+м   (всъщност вече ги взех отново  Laughing) Елексир Ултим,  Концентратите на Керастаз,  Денсифик, Алтерна Тен, ампулите на Напура за стимулиране на фоликулите и разтеж  и доста други.

______|_______|_______

3.Кои продукти/серии на Милкшейк сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

Първите неща на  Milk shake които пробвах ми бяха мостра от Линдето  Hug Това бях шампоан за честа употреба и маската Интегрити. Шампоана е лек, мирише ми на ябълки и прекрасно измива косата. Не заплита и е доста икономичен. Ползвала съм го няколко пъти и сега си направих справка - имам поне за още веднъж.  Маската също ми харесваше - даваше леко уплътняване и гладкост на косата. Но това преди доста време. Скоро не съм ги ползвала.
Иначе имам шампона и маската Интегрити  (откакто съм ги купила не съм успяла да ги ползвам) Млякото с 12 ефекта и  Сметаната за коса.

Сега, след като още се водя болна и останах да поработя у дома реших снощи да преспя с някоя терапия. Намазах корените със смес от Масло от Ему и масло от кафе (това е по-различно от ползването от мен преди и мирише страхотно на кафе ммммм  Heart Eyes) , а по дължините смес от кокос, какао, шеа, ЯЧРМ. Стоях около 2-3 часа и преди да легна добавих към корените десет минутния серум за стимулиране на корените на Гроу Горджъс, а по дължините нощната маска на Гроу Горджъс. Нахлузих една стара шапка от агнешка кожа  Mr. Green и се помотах известно време преди да си легна. Косата се затопли и като свалих шапката наистина беше топла на пипане.  Blush
Сега ще вляза в банята и ще мия със серията Интегрити и после ще споделя за ефекта. Мислех с друго да мия, но в чест на новата тема  Joy Ще сменя плановете  Joy

# 61
Kölsches Mädel, мерси  Hug, ще пробвам довечера и аз.
Между другото, към грижата Ливинг Пруф нещо все по-малко посягам, освен това, че ухае приятно, не ми се струва да има кой знае какъв ефект. Не виждам повече блясък, подреденост или друго хубаво, та не е мой продукт, но пък трябваше да пробвам  Mr. Green .
Белла, аз като се изрусявах и ми беше прекалено лека Еликсир Ултим, маската не успяваше добре да омекоти и подхрани.Но, пробвай Hug

# 62
Амиии,изрусените коси са доста по-сухи.Може да ти е слаба тази серия.Защо не помолиш Арлен за мостри?Те не отказват  Peace

МАЦАТА,само шампоана не е достатъчен.Вземи и балсама.

# 63
  • Чукарландия
Белла, аз като се изрусявах и ми беше прекалено лека Еликсир Ултим, маската не успяваше добре да омекоти и подхрани.Но, пробвай Hug

Благодаря, setony! Hug
Ще изчакам и някой друг изрусен като мен, ако я е ползвал, да се включи, защото не ми се рискува. Пък не са и евтини. Насъбрах много серии, които на този етап не ми действат добре. Peace

Да, bubka:), най-удачно е да си взема мостри. Ако имам поръчка от Арлен, де. Joy

# 64
  • София
Амиии,изрусените коси са доста по-сухи.Може да ти е слаба тази серия.Защо не помолиш Арлен за мостри?Те не отказват  Peace

МАЦАТА,само шампоана не е достатъчен.Вземи и балсама.

Готово! Свърших работа! Да ми е спокойно! Да не сте посмяли да обсъждате и да се прехласвате по неща, които са ми непознати. Само такива които съм пробвала и не ме кефят, за да не се подхлъзвам.
Щях да чакам до утре, ама абстиненцията е голяма работа  Crazy

# 65
  • София
1.С какво борите цъфтежа на косата? Какви продукти използвате за превенция и как се справяте с вече появилия се проблем? А с накъсването, ако имате такова?
При мен цъфтеж се появява само в най-горния, който е и най-къс слой. Боря го с по-често подстригване, по случая е винаги доста по-къс Sad
Използвам много продукти за превенция, напоследък основно Кенди спрея на Алтерна на мокра коса и ако ще използвам преса млякото за Стймпод. Не ми се струва достатъчно и винаги преди да започна да изправям, пръсвам и някоя течна защита. Ако ще суша само със сешоар термото на Алтерна или някой от термиците на Керастаз и после пръскам с микроспрея на Алтерна.
Нямам накъсвания по дължините, но предполагам, че е от редовното ползване на термозащити.

2.Кой продукт/серия ще си купите отново? Определено ще повторя шампоан и ампули Денсифик, спрей за обем на Алтерна, спрей за уплътняване на Керастаз Soin Densitive Gl Texturising Spray. Харесжам много и старата маска Макадамия, първия професионален продуктт, който наистина повторих Simple Smile
3.Кои продукти/серии на Милкшейк сте ползвали и как се отразяват на косата ви? Използвала съм само протеиновата терапия и ми хареса повече от двустъпковия протеин на Афоджи. Другото което пробвах, не ми допадна.

Вчера изпробвах аргановите шампоан и балсам на Наши, да си призная и от тях не съм доволна. Предишното миене беше с Митик Ойл и косата ми беше мека и блестяща, вчера след аргана беше с изпръхнал горен слой, точно като след Фито репеъра. Минах с преса и оправих нещата, но определено Наши не е моята марка.

# 66
Вчера около обяд направих поръчка от Арлен ,но още пише статус нова , не са ми са се обаждали , а винаги ми звънят максимум до ден , на някой друг да е в такова положение като мен   newsm78

# 67
  • София
Аз преди малко поръчах от Арлен, и вече ми звъннаха.  Heart Eyes
А се притесних че като финализирах поръчката ми даде някаква грешка, ама я виждах със статус Нова и ми дойде и мейл преди да ми звъннат.

Обади им се ти! Поне аз съм много нетърпелива като искам нещо и искам веднага да ми е в ръчичките ако може  Mr. Green

# 68
На мен не винаги ми звънят, за тази поръчка не ми се обаждаха, направо пристигна.

# 69
Писах им , оказа се че не са имали от шампоана на Наши Фито  и затова са се забавили с поръчката .
Благодаря за помощта !  Hug

# 70
На мен не винаги ми звънят, за тази поръчка не ми се обаждаха, направо пристигна.
И при мен така  Peace

МАЦЕ  Mr. Green

# 71
Ползвам професионална козметика за коса от скоро и ...няма връщане назад... разликата е огромна. Косата ми е още с доста изтощени краища, след обезцветяване и се налага ежемесечно подстригване .
2.Кой продукт/серия ще си купите отново?
Маската на Kerastase Densifique. Лилавата серия на Профайбър и бялата ампула - страхотно ми повлияха. На мен бялата ампула на всяко четвърто измиване не ми идва много, както споделят някои момичета. Явно ми е доста изтощена косата. Със сигурност ще продължавам с професионалните продукти и по-висок клас.
3.Кои продукти/серии на Милкшейк сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
 Не съм ползвала.

В предвид все още ненапълно възстановената ми коса имам следния въпрос. Моля , помагайте. Дано успея да обясня правилно. Интересува ме хидратираща серия, мисля че нямам такава. Като чета ревютата на такива оставам с впечатление , че хидратиращите продукти са за гъсти, сухи къдрави коси и се притеснявам , че ще ми омазняват корените. Вчера си измих косата с Маракеш - класическия шампоан и маската чудо , скоро не бях ги ползвала и останах страшно доволна от резултата. Косата ми стана жива и мека, мислех да ги похваля тук... но днес вече ми е омазнена , спаси ме сухия шампоан, явно ми идват тежички. Та въпроса ми е има ли подходящи хидратиращи продукти за боядисани, изтънели и  изтощени в краищата коси ? Бих искала да си взема нещо на Мароканойл или Наши.

Благодаря Ви!

# 72
Откъде купувате продуктите Nashi ?
Никъде няма налични продукти по познатите сайтове за проф. козметика за коса Simple Smile

# 73
 По първият въпрос появи ли ми се цъфтеж веднага играе нощицара до здраво. Като се реша над мивката забелязвам, че продължавам да имам накъсване по-малко, но го има.
Ползвам финиши стремя се да ги предпазват доколкото мога. Пресата отдавна захвърлих само със сешоар я обраборвам.

По вторият въпрос Редкен Екстрите, Лейбъл М за обем и уплътняване.

Момичето не съм ползвала тук е Италия не съм го виждала.

Пристигна ми Инициалите и дълбокопочистващия на Шварцкопф. Колко често покзвате Инициалиста? За ДПШ  Мисля, че четох веднъж месечно преди боядисване или греша? И след него какво слагате?

Вчера измий със б+и Сатин ойл, сложих термизащитата на Секси хеър за сешоар. На влажна коса сложих липидиум двойният серум. На духа коса по върховете олио на Джойко. Доволна съм 😊 косата е гладка без фризита и бляскава

# 74
cloè Инициалиста аз го използвам почти след всяко измиване, тъй като редувам с други продукти за склап. Слагам по 4-5 пипета и масажирам. Комбинирам го с всякакви марки Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт