Професионални серии за коса - тема 98

• 69 774
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ъммм.. един лаишки въпрос  Sunglasses Ползвате ли балсам и маска на 1 измиване? Не се ли отежнява много косата? Всъщност до скоро си мислех, че тези 2 продукта са едва ли не взаимоизключващи се, но моята фризьорка ми каза да ползвам и маска освен балсам, но бих искала да чуя и вашите коментари по въпроса. (въпроса ми за блясъка все още е на дневен ред също  Embarassed )

# 76
Такааа.... аз имам нова любов  Heart Eyes Heart Eyes Crazy ще пиша за това по-късно подробно.
Сега се включвам по въпросите и се връщам да ви чета  Hug

• С цъфтеж съм имала проблем от край време. Може да се каже, че цъфтежа не го боря, а той мори мен  Grinning За жалост дори, когато косата ми беше естествена, периодично се появяваше по връхчетата. Хубавото е, че не пълзи толкова бързо нагоре и успявам да премахна всичко за няколко пъти рязане, без да си отнемам от дължината. Имах период на абсолютно никакъв цъфтеж и това беше, когато започнах да използвам професионална козметика, но и щадях косата си от всичко вредно, без сушене/къдрене/изправяне с топлинни уреди, без боядисване с трайни бои и изсветляване (нещото, което при мен провокира най-много цъфтежа), боядисвах само с безамонячна тон върху тон и пазех от всичко, което може да ми нареди. Е, имах коса без цъфтеж, но осъзнах, че не ми е това целта, защото както вече сме наясно хубавата козметика може да "оправи" увредения косъм и той да изглежда повече от добре.  Grinning

Иначе появи ли се само ножицата е способна да го премахне. Специални продукти не използвам, защото това си е чист маркетингов трик. Всеки продукт финиш, предназначен да затвори кутикулата и да запечата вътре полезни вещества от грижата преди отмиване и тези, съдържащи се в самия продукт, е с цел превенция. Няма продукт, който да е специално против цъфтеж и да "пази" от бъдещото му появяване. Има само добри (подходящи) финиши, които действат при дадения тип и състояние косъм и такива, които не действат  Grinning

• Накъсване имах след русото омбре миналото лято. Мога да кажа, че се повлия от кокосовото масло и яка хидратация, което е странно, защото тъкмо протеиновите продукти са с такава насоченост. Напоследък наблюдавам появата му отново и не съм сигурна на какво се дължи, но имам идея как да го боря. След като приключа експеримента ще споделям дали и какъв резултат е имало цялото нещо.

• Продуктите, които искам със сигурност да купя отново и ще ги купя са маските на Мароканойл кафява и оранжева капачка и шампоана Рипеър.

• На Милкшейк благодарение на Сетони  Hug съм пробвала няколко неща, най-важно от които е млечната протеинова терапия - страхотна! Никакво отежняване, изсушаване, втвърдяване, жилава и плътна коса  Heart Eyes Единственото, което не ми хареса е олио шампоанът - супер странен и едва го отмивам от косата си, пяната е много упорита...Млякото с 12 ефекта - уникален аромат, придаваше мекота и спомагаше за лесното разплитане. Шампоанът за боядисана коса - много приятен и мек, използвах го след всяко боядисване.
Сега имам още ампулка Интегрити, която смятам да ползвам скоро и един нов шампоан за растеж от серията Simply Zen, който също предстои да изпитам.

Преди време бяхме коментирали защо с някои продукти косата съхне по-бързо, а с други по-бавно. Бях споделила, че впечатленията са ми, че колкото по-бързо съхне косата толкова по-добре. Причината е, че продуктите използвани на влажна коса, привличат водните капчици и ги задържат в междукутикулните слоеве. Така в косъма се заключва влага и косата е хидратирана отвътре. Вместо водата да се стича и изпарява отвън, тя се заключва в косъма, благодарение на хубавите мили продукти, които използваме Grinning

# 77
  • Чукарландия
Пак да си попитам и Freya:

Епона кой е този олио шампоан на Милкшейк? Hug

# 78
Белла, така изглежда
Скрит текст:
Пригоден е да се ползва с терапията.

# 79
  • Чукарландия
Белла, така изглежда
Скрит текст:
Пригоден е да се ползва с терапията.

Благодаря! bouquet

Не го откривам в http://zakosata.com/.

# 80
Всеки продукт финиш, предназначен да затвори кутикулата и да запечата вътре полезни вещества от грижата преди отмиване и тези, съдържащи се в самия продукт, е с цел превенция. Няма продукт, който да е специално против цъфтеж и да "пази" от бъдещото му появяване. Има само добри (подходящи) финиши, които действат при дадения тип и състояние косъм и такива, които не действат  Grinning
Абсолютно споделям и аз това мнение, въпроса е всяка да намери точния (при нас точните) продукти.  Peace  Hug

Мацата, явно е късно вече, но да споделя, при мен лично балсама анти фриз (както и повечето на Алтерна) в момента ми идва слаб. Предполагам заради сухотата в краищата. Та аз си запазих шампоана, защото ми е много приятен и балансиран и ми пасва идеално с аргановата маска Наши, а балсама го дадох на друго момиче. Много се борих да си напасвам продуктите по серии, но в някои случаи няма как да ми се получи. Crazy

# 81
Фрея, ако новата ти любов е това новото на Вела, да знаеш, че ми е в кошницата и те чака да кажеш  Joy .

# 82
  • София
Бела, да ти кажа, за мен няма по-неприятна серия от Елексир ултим-а. Пробвала съм шампоана и маската, от любима съфорумка, и добре че беше тя, та ме спаси да налея толкова пари в тая гадост. Обожавам Керастаз, но това е една от най-противоречивите серии. Задължително пробвай преди да купиш, че няма да ти се иска втори път да се измиеш с това чудо  Laughing
При мен ефекта беше суха, матирана, сякаш оголена коса, изпръхнала, бухнала и вдървена. То не останаха гадости, които да изброя, всичко това от една серия  Mr. Green
На други това пък им е любима серия. Така че, пробвай, без проба - недей.

# 83
Да споделя моят опит с вчерашното къдрене , пръснах доста обилно термозащитата на Алтерна айрън , накъдрих се с машата ми ( ровента ) и тъй като нямах лак накрая за по - дълго запазване ,я оставих така , да видя колко време ще издържи . За мое огромно изумление за първи път косата ми издържа почти цял ден  , имаше само 1-2 леко развалени кичури на сутринта, при условие че косата трудно се задържа на едно място без да се развали  Laughing. Чудя се дали не е от цялостната ми грижа за коса с професионални продукти или просто айръна има някаква фиксация като лак #Crazy , така или иначе съм много доволна  Heart Eyes

# 84
# 85
ani_d, Kölsches Mädel, благодаря ви много Simple Smile)

# 86
jaDore, благодаря bouquet.

# 87
  • Варна
Благодаря за новата тема,Фрея!Радвам се,че и ти се влюби в моята любов  Heart Eyes

1.С какво борите цъфтежа на косата? Какви продукти използвате за превенция и как се справяте с вече появилия се проблем? А с накъсването, ако имате такова?

Косата ми не цъфти и не се къса.Цялостната грижа е от значение.Моята тайна е Еластисайзер екстрийм преди почти всяко миене,честите терапии,Олео релакс серум,постоянна хидратация,термозащитните продукти.Въпреки третирането,много си пазя и глезя косата.Никога не търкам с хавлия,не я връзвам,не я скубя,сресвам правилно и много внимателно.Сешоари,четки,преси,козметика...гледам да е възможно най-доброто,което мога да си позволя.

2.Кой продукт/серия ще си купите отново?

Много са.От години купувам и ще продължавам:Еластисайзер екстрийм,Олео релакс-ш,м,серум,Бейн сатен 2,Бейн де форс,маскинтенз,Хрома рич серум,Йожен перма серум,Л2,концентратите на Керастаз,хидратиращите серии на Вела,термиците на Керастаз,термо защитите на Вела,терапии....и др.

3.Кои продукти/серии на Милкшейк сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

Ползвала съм всичко,което е имало в салона плюс сериите за боядисана и къдрава коса.Харесват ми продуктите,повечето са ми леки,но не са ми създавали проблеми.Най-любими:
-млечната терапия-много коментирана,няма да описвам и аз
-подхранващ шампоан от интегрити серията.Малко коментиран тук,но много любим за мен.В момента съм на средата от втора еднолитрова бутилка.Супер хидратиращ,подхранващ,разплитащ,мек,но с обилна пяна.Не утежнява.Има много благинки,плодови екстракти,слънчогледово олио,ягоди,протеини,коприни...не разбирам  Laughing

# 88
  • Враца
Аз направо се включвам по първия въпрос, защото темата ми е много болна. косата ми цъфти откакто се помня. Подобрение виждам след като започнах да ползвам професионални продукти. Сега цъфтежите са главно на кичурите около лицето. Купих си двойния серум Лореал липидиум, но го ползвам отскоро и не знам дали има ефект. Продадох си пресата за коса и сега ползвам само от време на време само преса за обем в корена. Смених си и сешоара, сега съм с Парлукс.  Като заключение мога да кажа, че за справянето с този проблем трябват комплексни грижи и постоянство.

За сега нямам желание да повтарям продукти, защото има толкова богат избор, че ида доста да експериментирам.

Милк шейк не съм ползвала все още, но ще им дойде и на тях реда Simple Smile

# 89
Айде и аз да кажа две думи по въпросите  Simple Smile.

1.   Цъфтежи нямам, но от накъсване в чудо съм се видяла Whistling. И то къде – по останките от това пусто омбреее, от което както гледам всички патим. Иначе над него здравата коса е много хубава, лъскава и здрава, а само като се сетя, че имам над една педя омбре да чистя и съвсем се разочаровам след колко години ще имам хубава коса отново ooooh!.

Въпреки професионалната козметика достигнах за себе си до извода, че нищо няма да помогне освен ножицата. И се кръцкам сама всеки месец Blush. Иначе съм накупила що нещо серуми против накъсване, но те просто замаскират. Но пък от друга страна най-вероятно това е и част от трика. Да заздрави накъсаните краища някакси, за да се докара косата до дължина с минимум накъсване, докато се изреже лека полека. Някой пита за спрея на Афоджи. Това нещо най ми съсипва косата от всичко, особено както е накъсана. Нещо втърдява и заплита краищата и като почна да реша, направо си се отскубват доста см от връхчетата. Според мен този спрей е за вече освежена коса, с преборени цъфтежи, за превенция.

2.   Бих повторила Керастаз тераписта всичко, серията им за обем, Алтерна хидратиращата, Кенди олиото на Алтерна. Довечера ще пробвам за пръв път фузио дозите с концентрат за обем на Керастаз (от старите си взех). Дано ми харесат. Ботокса много ми хареса последния път, ще видим ако повторя дали щак ще ми хареса.

По повод съхненето на косата – аз от как ползвам професионална козметика за коса, косата ми съхне супер бързо и намеса на сешор почти не е необхдима. Само съвсем набързо и леко обдухвам корените Peace. И много ми допада това.

Последния път се мих с Диамантеното олио на Редкен и за пръв път косата ми изсъхна нехарактерно бавно. Не знам това пък защо. И нещо ми утежни....

От друга страна пък пробвах Liss Ultimate на LP и много ми допадна, макар, че на повечето от вас не се е отразила впечатляващо. Мислех, че ще ми слепне косата, но напротив. Страхотен обем, блясък, плътност. Единствено трудно разпених, но на второто миене беше ок.

Исках да вметна и нещо за на Алтерна новия спрей за 2Х обем. Нещо не ми допадна. Първо мислех, че е олио, а всъщност не е. Като водичка е. Вместо обем, ми замаза и отежни косата. Но не отхвърлям продукта, понеже хората си бяха написали, резултати да чакаме основно при ползване със серията за обем на Алтерна, а аз я нямам. Ще видя по-нататък мога да си  я взема.

3.   Милкшейк не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт