Професионални серии за коса - тема 98

• 69 897
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Вив, това е серумчето http://www.arlen.bg/product/1628/efektiven-energizirasht-serum-p … -serum-100ml.html пускам линк към Арлен, заради описанието на продукта, иначе там не е наличен, има го в енцо. Много е приятно, като водичка е, в началото има съвсем лека спиртна нотка, после аромата става нежен и флорален. Попива веднага, като може да се усети затопляне по скалпа. Не е силен като противо косопадните ампулки на ЛП и не съм сигурна доколко би спрял косопад, но като грижа за скалпа ми харесва.Не ми е удобен само огромният капкомер.
Магнолия и четката е от енцо, има различни размери http://www.enzo.bg/olivia-garden/fingerbrush-ionic-bristles-greben-za-kosa/.
Лунна пътека, не ми е утежнена изобщо косата днес /нали питаше за след течната коса/, много лесно се оформи пак, аз не нанасях в корените, на 8-10 см. от тях и обилно по дължините.
Сега остава да се разтърся, прочета и реша колко често е добре да се ползва.

# 376
  • София
Линда, всички кават, че косопадът е неизбежен. Ама тези всички все са чакали да ги сполети, без да предприемат нещо. Та за това реших да се захвана от начало. И като мине съответното време, ще докладвам какво съм направила. ПРез бременността косата спира да пада последните 3-4 месеца. Но това не е количество, което после е равно на падналото след това... Ражданетое  огромен стрес за организма. Бях свидетел как на кучето ми от стрес му опада драстично козината, побеля на места и отслабна с няколко килограма. Блъсна се в една движеща се с 50-тина км в час кола докато тичаше. Само нокътят му падна от лапата - това беше единственото му видимо поражение. Колата беше за тенекиджия. А пък аз вв първия момент бременна, щях да пребия шофьора  Mr. Green , който после се сетих, че нее виновен.
Та мисля така да процедирам в двудневни цикли - преди миене сутринта  ампула на НАпура за фоликулите, след миене ампула за растеж. Вечерта Аминексил например на Лореал, сутринта шок концентрат на Лакме. Няма да слагам цели ампули - по половин... И по малко на ММ  Crazy Че досега ползваше ежедневен лосиобн на НАпура и успя да си пусне коса, без да си остригва главата 1-ви номер, т.е. оредялото не му седи така зле като преди. И каза - давй каквото ми сложиш, всичко ще понеса Simple Smile
Доста скъпичко ще ми излезе... че трябва половин година като че ли да се действа...

# 377
Всъщност на мен доктори ми го казаха (мъже), не съм се консултирала с други майки. Ясно че не е точното количество косми, което не е паднало през бременността,просто и едното и другото е от хормоните, това ми се обясни най-общо. Но нищо не пречи да пробваш да го бориш преди да е почнал, ще е интересно за доста да споделиш ефекта. Peace

# 378
Сестра ми роди преди половин година и косопада и започна на около три месеца на племенника ми, затова аз реших веднага щом родих преди два месеца да започна много засилени грижи за косата си, която стана просто разкошна по време на бременността.
Не случайно дойдох в тази тема, преди грам не ме интересуваше и въобще не я отварях. Имам късмета да съм близка с Алена, а за мен тя е царицата на косите и разбира невероятно от всичко свързано с тях и ако нещо се наложи ще ми помогне. От години ползвам професионална козметика, но два-три шампоана и две маски са ми били достатъчни. Терапии и такива неща правя по салони понякога и вкъщи не се интересувам и нямам време за губене.
 Но сега реших да инвестирам и да спра до където мога този гаден косопад, който буквално остави без коси дамите около мен, които родиха.
Често казано не ми е приятно да давам такива сериозни пари за продукти за коса, които вървят бързо и имат много ограничен срок на годност, но няма начин.

# 379
Денси,а другата ти страст-парфюмите?Още ли си във вихъра си там  Wink Козметиката за коса е по-поносима финансово от тях Mr. Green

# 380
Денси,а другата ти страст-парфюмите?Още ли си във вихъра си там  Wink Козметиката за коса е по-поносима финансово от тях Mr. Green
Аз съм парфюман по душа и никога няма да престана да се занимавам с парфюми. Това е хобито ми и живота ми. Heart Eyes Парфюмите са много по-скъпи, но никога по нищо не могат да се сравняват с продуктите за коса, които при мен просто отиват в канала и свършват за 3-6 месеца. Така обаче мисля аз, дамите пристрастени към грижите за коса смятат сигурно, че да имаш 100 парфюма е чиста простотия. Хора разни, хобита разни. Важното е да имаме хубави коси, тела и всичко което пожелаем.

Вчера пробвах Тераписта шампоан с маска, много съм доволна на първо ползване. Гладка, стегната, чудесна коса. Дано резултата е такъв и занапред.
Аромата обаче не ми допада. Много е силен, но и евтин. Могат от Керастаз да се стараят повече с ароматите, осмен да махнат тъпите си, вредни съставки, които блъскат в шампоаните. Не харесвам никак и аромата на Хронолоджист серията и може би заради това ще я пропусна.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 10:42 от densi

# 381
Не,не си мислим че е лудост да трупаш парфюми!Тук сме толерантни!И очакваме същото насреща  Wink Hug Не съдим,не искаме и да ни съдят...За мен пръс парфюм е същото като миенето с шампоан.В първия случай отива във въздуха,във втория в канала...Ама си е краста да го правиш  Laughing Mr. Green

# 382
  • София
И според мен навременните терапии след раждането могат да спасят косата. Някои дами имат късмет и косите им остават почти толкова хубави колкото през бременността, но са изключения.
Много съжалявам, че не успях да се събера и да взема мерки преди три години. Имах сериозна следродилна депресия и хич не ми се занимаваше със себеутвърждаващи неща. Затова много се радвам като ви чета какви грижи полагате  Hug

# 383
Впрочем следродилния косопад ме хвана на 6я месец.Спрях го за 3 седмици с ампули Виши,Енергизиращия шампоан Виши и още един подобен от аптеката с който редувах(фитовал).Не знаех за проф.козметика.Явно съм изкарала късмет така бързо да го стопирам...

# 384
Не,не си мислим че е лудост да трупаш парфюми!Тук сме толерантни!И очакваме същото насреща  Wink Hug Не съдим,не искаме и да ни съдят...За мен пръс парфюм е същото като миенето с шампоан.В първия случай отива във въздуха,във втория в канала...Ама си е краста да го правиш  Laughing Mr. Green
А аз съм последния човек който да съди някого с мании, защото съм "болен мозък с доста мании". Mr. Green Sick
Споделих, че не ми е приятно да давам такива пари за козметика за коса, но няма начин, защото искам да боря все още недошъл, но очакван косопад и ти ме запита за парфюмите неясно за мен защо. Wink  Hug

# 385
В крайна сметка става дума за хормони, ясно е че няма общо правило за всички, или обща формула за лечение/предпазване. Колкото родили, толкова и примери за форма/време/интензивност и т.н. на последвалия косопад. Някои дори не ги застига такова нещо. При мен лично беше като по учебник и началото и края. Може би щях да постигна и аз ефект, ако бях почнала отрано грижите, но и месеци след косопада с ампулите възстанових косата.
Ще следя вашите резултати за следващия път. Simple Smile Peace

# 386
Денси,попитах те за парфюмите защото яко ни разкритикува за масовото купуване на козметика за коса.Което за теб е безсмислено.Просто ти напомних че всеки си има страст  Wink Ти също.Вярвам вече ти е интересна темата,защото едно твое изречение прозвуча доста обидно.Че хич не те е интересувала:" преди грам не ме интересуваше и въобще не я отварях"..Тук никой не захапва темите които не го вълнуват.Да знаеш че винаги съм те харесвала!Нищо че сега малко крайно звучиш  Peace

# 387
А не си ме разбрала нещо, чужди пари не броя и не критикувам никого. Не че темата не ми е интересна, а големите грижи за моята коса и затова не съм участвала в темата. Сега ме интересува най-много от всички теми. Hug bouquet
Твърдо съм решена да се обуча и да направя всичко възможно да не ми се опропасти косата.

# 388
 Hug ясно  bouquet

# 389
Момичета,здравейте!
Възползвах се от промоцията на Напура и си поръчах някои неща.
Имам питане относно този шампоан:
http://www.zlatnaribka.com/napura-s-0-anagen-shampoan-za-dopalni … -na-kosata-200-ml,
сто пъти четох,но пише да се нанася на суха коса в корените и след това да се намокря. Да,но като е само в корените,как ще ми измие дължините? Ползвах го по указания начин,но дължините измих с друг.
Някой ползвал ли го е,за да ме посъветва следващият път как да го ползвам?

Общи условия

Активация на акаунт