Професионални серии за коса - тема 98

• 69 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Пак с кеф ви изчетох  Hug

Набързо да покажа, че отивам на рожден ден  Mr. Green

Първата снимка е от днес сутринта след ставане от леглото, без сресване на трети ден от измиване с Керастаз Хроноложист. (хванах мъжлето да ме снима преди да замине за работа  Blush)  Нарочно не съм ресала косата за да се види точното й състояние. Малко е фризи и леко начупена  Blush Навела съм се напред за да се видят рошавите крайчета  Mr. Green Без светкавица е снимано само на лампа.

Скрит текст:

Тук съм снимала кичур от края на косата. Понеже съм снимала със светкавица, цвета е по-тъмен, но се вижда състоянието на косата.

Скрит текст:

Тук вече нямаше кой да ме снима, защото мъжлето отпраши по задачи  Mr. Green и аз съм се пробвала да снимам. Без светкавица, без грим  Blush без лампа, до прозорец на дневна светлина. Цвета е почти същия като действителния ми. Навих малко на маша, защото довечера съм на рожден ден иначе щях да оставя права и утре да я измия.

Скрит текст:
   bouquet

Като цяло терапията наистина е много хубава, поне аз моята коса. Трети ден е и не е утежнена или рошава прекалено, а след като на мокра коса нанесох финиши на суха не съм добавяла нищо. Само преди машата пръснах малко от термо спрея на Секси, който всъщност ми втвърди косата и малко от мекотата й се изгуби.

----------------------------------------------------------------------
Утре съм решила да пробвам един нов продукт, който до сега няма аналог - и преди съм ви споменавала - почистващ балсам. Ще споделям мнение после  Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 01:42 от Мagnollia

# 466
  • Пловдив
Магнолийка плътен ли ти е косъма по природа или от грижите така се промени?

# 467
Мagnollia косата ти е страхотна , и не само косата разбира се Simple Smile Ти също си доста красива и имаш много хубави черти.

# 468
  • София
Магнолия, много ми харесва косата ти и права и къдрава, чудесна е.  Heart Eyes

Някой има ли впечатления от серума Денсифик на Керастаз този - http://www.arlen.bg/product/1913/serum-za-sgastyavane-na-kosata- … unesse-120ml.html
Много му се чудя.  Simple Smile Страшно много харесвам ампулите Денсифик, но искам малко да разнообразя, а не съм чела отзиви за него. Пише, че се ползва и за скалпа и за дължините, обещава уплътняване, което звучи супер.  Peace

# 469
 Мihaela_z, и аз се интересувам от този серум, дали има ефекта като самата серия Денсифик? Дали изсушава косата, понеже на мен серията ми действа леко изсушаващо...
Освен това се интересувам и от този спрей
http://www.zlatnaribka.com/kerastase/volumifique-za-obem/sprey-z … olumifique-125-ml
Как се усеща на косата след изсъхване - лепкава, като с фиксация, матова или въобще не се усеща? Има ли реално обем или просто става по-плътна като след лак или пяна за коса? Тук ако може да се включат момичетата с тънките коси... Praynig
Благодаря на тези, които отговориха за утежняване от течната коса на Вела. Поръчах я, но сега не знам на колко време се ползва и става ли да се мине и с терапевтичната преса?  newsm78

# 470
  • Велико Търново
Магнолия, само ми радва окото тази твоя коса/ и не само Wink bouquet Личи си, че полагаш много грижи за нея. На мен ми изглежда, че генетично ти е плътна и гъста косата - аз, например не бих могла да отгледам такова чудо Simple Smile а ми се иска..поне още 10 см. дължина, и то да изглежда така добре, както твоята bouquet

Вивче, как върви при теб къносването? Hug Забелязваш ли положителна промяна в състоянието на косата?

Аз тази вечер се измих с детокси ш-на на Алтерна и под ръка ми беше останала мостра на бамбуковия балсам за блясък, та сложих и него; по време на шампонирането и след изплакването, усетих косата си твърда, като след ДПШ, но балсама оправи нещата Wink Сега косата ми е двойна на усещане, но пък я усещам пресушена в дължините Confused Сложих олиото Липидиум в краищата, но не омекоти достатъчно. Мисля занапред да използвам шампоана с хидратиращ балсам/маска.

# 471
  • София
Момичета,  за Рибката не зная... предполагам, че по въпроса с наличието или отсъствието на мостри отговора се крие другаде. Т.е не е в личното отношение, внимание, стойност на покупката и честотата на поръчките само. За Арлен, освен всичко изброено, го има и момента, с дистрибуторите. Не получават мостри от тях а ги закупуват.
Няма да ви занимавам, аз кога съм имала и кога нямала в поръчките си от двата магазина. Дано съм била полезна.
 Момичета, моля ви, кажете преди ампулите на Напура за растеж, какъв шампоан е удачен? След апликацията, ли слагате маска? Или пропускате?
 Продуктите преди шампоан, на неизмита коса, еднакво ли работят, при такава с финиши и без?
 Благодаря ви, че споделяте толкова много от личният си опит! Simple Smile

Аз мисля, че всички си закупуват мострите, но да не забравяме, че Рибките имат 4 магазина и един онлайн магазин, а Арлен само един онлайн магазин. Сигурно и това оказва влияние. Както и да е.

А на въпросите ти Simple Smile Аз ползвам ампулите с шампоана от същата серия, смятам, че ефекта е най-добър така. На втория въпрос не мога да ти отговоря.
Благодаря Simple Smile

# 472
http://www.arlen.bg/product/2018/hidratirashta-noshtna-terapia-k … repair-150ml.html  Някоя от вас ползвала ли е тази терапия на кюн ?  Hug

# 473
Точно чета за тази терапия в тема 80.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=847549.60;topicrefid=20

# 474
  • Пловдив
Здравейте момичета, чета ви с удоволствие, но нямам възможност да изчета всичко.
Молбата ми към вас е да ми препоръчате шампоан или ампули или друго подходящо  за моята коса която вследствие на проблеми със щитовидната жлеза окапа и вече съм със страшно изтънен косъм и доста по-рядка от това което имах преди години. И се омазнява на вторият ден след измиване.
Благодаря ви предварително.

# 475
Здравейте момичета, чета ви с удоволствие, но нямам възможност да изчета всичко.
Молбата ми към вас е да ми препоръчате шампоан или ампули или друго подходящо  за моята коса която вследствие на проблеми със щитовидната жлеза окапа и вече съм със страшно изтънен косъм и доста по-рядка от това което имах преди години. И се омазнява на вторият ден след измиване.
Благодаря ви предварително.
Здравей Гинче, добре дошла в темичката. Аз също имам проблем с ЩЖ, с хипофункция съм. И малко повечко стрес и ми разказва играта, последния път под по - голям стрес започна косопад  от раз, и то много засилено. Оттогава започнах на Напура тези ампулки  http://www.zlatnaribka.com/kosopad-vsichki-produkti/napura-kosop … osa-12-br-po-8-ml и ми се отразиха много добре, повлияха бързо косопада. Можеш да ги разделиш на 2, 3 пъти една ампула. Много момичета са доволни и от маслото от Ему. http://www.emuoilbg.com/ Няма да е зле и хранителни добавки да прибавиш, например селен и вечерна иглика , цистин, метионин.
Редактирам и Ямайско черно рициново масло http://www.zoya.bg/product/5361

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 23:44 от Valkirja

# 476
Valkirja
как се използва маслото от Ему ? Моля обясни bouquet

# 477
Ами аз научих за това масло от дамите в темата. Може и самостоятелно да се втрие в скалпа може и да се смеси с др масла, например ЯЧРМ (ямайско черно рициново масло) или др. базово масло и/или етерични масла и се правят маски за поне 1 час, като колкото по-дълго според мен, толкова по-добре. Вижте и темичката за маслата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=901411.0;topicrefid=4
Някоя по-опитна дама ще се радвам да се включи също.

# 478
  • Пловдив
Благодаря Valkirja, селен приемам, ще взема и маслото от вечерна иглика. И може би нещо за уплътняване на косъма.

# 479
  • София
Стаси, понякога, т.е. веднъж на половин година средно, ползвам гланц за коса на Лакме. Той е като боя, но не оцветява, слага се в окислител, под 2%. И изсветлява с тон-два, предполагам заради окислителя. Иначе не съм си боядисвала косата от края на гимназията (15 г. поне). Имам няколко бели косъма, които отскубвам периодично. Та медният отенък ми идва от това леко изсветляване, в комбинация с естествения цвят на косата ми. Тя ми е кестенява, но винаги на слънце е имала медно-червеникъв отенък. С гланциращи продукти това се подчертава значително. Полираният косъм отразява светлината и така... Но пък нямам много коса и предпочитам да не ми е полирана, а да е повтвърдена, за да се излъжа, че е по-гъста... Когато една тънка коса се хидратира и полира добре, става на пипане и вид като коприна, но обем и плътност няма никакви и чак прозира... Ех - няма идеално щастие!
Вече цял ден съм с КЮН. Още не ми се е "зацапала" косата, макар че е тънка. Очаквах, че като така я омекоти и изглади, до вечерта ще ми се омазни. Но не стана така. НЕ ме сърби и скалпът. А той е много чувствителен и от доста шампоани се раздразва.
За парфюмоманите - Кюн-т върви с парфюми от типа на Манифесто на Ив сен лоран. Направо заспаха двата аромата, сляха се и косата няма никакви странични дразнещи парфюмни нотки  Heart Eyes
Забелязала съм, че всеки един парфюм може да се комбинира само с определени миризми на определени продукти за коса. Иначе замирисва  Sick Пък аз на миризми съм хиперчувствителна. За това си мия косата всяка сутрин Crazy А пък като готвя си слагам найлонова шапчица или пък веднага след това се къпя. Луда работа. Горкият ми мъж. Само вървя и мрънкам - това ми мирише, онова ще замирише, проветрявам, паля клечки Simple Smile))))))))))
Лунна пътека, изпръскала съм 3 такива спрея на КЕрастас в последно време. Много ми харесва. Уплътнява косата, прави я да изглежда повече. Не матира, не омазнява, не слепва, има лека фиксация, малко втвърдява косъма. Но трябва да се пръска или от голямо разстояние, или на мокра коса и после много старателно да се разреши, за да се разпредели. Иначе остват зони, които на пипане са на клечици. Ако се нанесе правилно обаче, няма забележки. Мога да го сравня със спрея за обем на Филип Кингсли. Филип Кингсли като че ли е по-силен, но не придава такава трайна плътност. Някак отежнява, освен това по-трудно се разнася в косат аи така шансът да клечкоса определени участъци нараства. Освен това Филип Кингсли разгръща ефектите си, когато се използва с нагревателни уреди като сушуар, четка, маша, преса...КЕрастас има достатъчен ефект и без много да се "изпича" косата.
Но.... тънката коса, когато се пусне дълга, т.е. от раменете надолу, не може да получи обем без професионално въртене при корена с четка, тупиране и/или вафли... Много мразя тупирането, малко повече от вафлите... Но понякога се издокарвам с тях и отдалече изглеждам доста добре, на пипане обаче ще полудея. Има едни пудри за обем в корена - не се подлъгвайте да си ги купувате. Едни такива лепкави стават, замърсяват косата, на пипане една мръсничка, на вид една такава матирана, като мръснат си става направо... Пробвала съм такива на Лейбъл М, ЛАкме и Шварцкопф.

Общи условия

Активация на акаунт