Резултат от микробиология.

• 2 347
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте
бременна съм в 32г.с. и днес ми излезна резултата от влаг.секрет грам положителни коки. В понеделник съм на лекар, ще правим доплер и тогава ще попитам.Това опасно ли е, на някой случвало ли се е, защото аз много съм се притеснила.

# 1
  • София
Няма нищо страшно. Ще ти назначи свещички някакви, малко трудно се слагат с големия корем, но не е опасно за бебето. Ако ще раждаш естествено, е хубаво да се изчистят, за да не се лепне някоя бактерия на бебето, ако си секцио, не е толкова проблем и да не ги излекуваш - аз родих секцио със стрептококи, но понеже нямах оплаквания, не ги лекувах, явно не са патогенни.

# 2
  • София - Варна
В 29-та седмица се откриха ентерококи при мен. Подозирам, че си ги бях влачила поне от месец, защото имах по-засилено течение в тоя месец, а лекарката от ЖК ме отпращаше като казваше, че това е нормално.
Излекувах се с 1 курс антибиотик.
Май по-лошо е при естествено раждане, тоест със сигруност е по-лошо и трябва да ги изчистиш.

# 3
  • София
Здравейте моля за малко помощ относно изследването ми.
През април правих замразен трансфер на две ембриончета.Настъпи бременост но отново за кратко.На 22,04 пуснах микробиология,хламидия,мико и уреоплазма преди самия трансфер всичко отрицателно,но на микробиологията пише така: не се изолират аеробни патогенни микроорганизми и кандида,това добре ,но по долу   пише
 Микроскопски препарат:микроскопски данни за бактериална вагиноза.

Възможно ли е да имам това заболяване и то да е причината да спре да се развива бременността .В понеделник съм при док и ще питам и него,но искам да имам някаква яснота и да си подготвя с въпроси.Благодаря на всички които ще се включат.

# 4
Едва ли.. Все пак е добре да се разбере какви са анаеробните микроорганизми и да се проведе лечение на теб и партньора ти. Най-често става дума за гарднерела вагиналис. Добре е да се лекува и възстанови нормалната бактериална флора. Не се притеснявай, не е толкова страшно, лекарят ти ще ви назначи подходящото лечение.  Peace  Hug

# 5
Кремонка, никой не може да каже причината за кратката имплантация... те могат да бъдат усажно много. Но моята лекарка много се плашеше точно от тези гадове и не искаше да почваме опит, докато всичко не е изчистено.

Общи условия

Активация на акаунт