Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А по въпроса за предучилищната   Embarassed
По закон трябва 5-годишните  да са в предучилищна група - или в градина, или в училище.
Потърсете инфо за предучилищната в подфорума 'Основно и средно образование', мисля че там има теми по върпоса.

# 61
Цитат на: Iveto_DM в пн, 01 фев 2016, 17:38
Да, но ми казаха, че когато се кандидатства с настоящ адрес, са 2т, а по лк - 3т. Т.е. трябва да избера един от двата Sad А близнаците влизат и в общата опашка без 2-те точки.

Анна:
Няма такова нещо (за разлика в точките в зависимост от вида на адреса), има само по поредност на желанията.

Писах го заради това , за да не се обърка Iveto , защото има разлика в броя на точки според това дали е временен или постоянене адреса а не само заради последователността на класиранията

# 62
  • София
Леле, извинявам се. Това за адресите са го променили от както кандидатствах за последен път. Дано не съм объркала някой. Не знам кога е станало, но донякъде има логика.

# 63
  • София
Леле, извинявам се. Това за адресите са го променили от както кандидатствах за последен път. Дано не съм объркала някой. Не знам кога е станало, но донякъде има логика.
От миналата година е така.
Ако има само временен адрес в семейството - 2т. Но ако има постоянен адрес, може само да е на един родител - 3т.
Комбинацията - временен адрес + постоянен адрес дава 3. И няма проблем да се ползват и временния адрес, ако той носи допълнителна подточка.
Пример като горния на Iveto_DM  - лк в Овче Купел, временен адрес в Триадица. За градина в Триадица - лк дава 3т, а временния адрес дава още 0.1. Т.е. общо 3.1.

# 64
Момичета дали някои има като нашия случай, купихме си апартамент но е акт 15 , дали може с документа за покупка на апартамента да се регистрираме на адреса и да кандидатстваме ?

# 65
Някой може ли да ми разтълкува имейла, който праща Столична община:

Уважаеми родители,

По решение на Работната група /Протокол № 60 от 12.11.2015 г./, с оглед отчитане на актуалните потребности на родителите за осигуряване на място в детските градини или самостоятелните детски ясли, Ви уведомяваме следното:
1. На 04.04.2016 година, след приключване на текущите класирания за учебната 2015/2016 година ще бъдат премахнати кандидатурите на децата, родени 2010, 2011 и 2012 година.
2. В периода от 04.04.2016 г. до 18.00 часа на 12.05.2016 г., ще имате възможност да актуализирате информацията в профилите си, както и да добавяте и/или  пренареждате заявените кандидатури.

НАПОМНЯМЕ, ЧЕ ВРЕМЕТО НА СЪЗДАВАНЕ НА КАНДИДАТУРИ НЕ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ ПРИ КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА!

Оцъклих се  Shocked. Защо ще ми изтриват кандидатурата?! То за толкова години ми е станало горе-долу ясно, че полза няма да вися в системата, но чак пък такива мерки за отчитане на реални потребности...  newsm78 Да не кажат, че като ги отчетат, нещо ще направят по въпроса?! Недоумявам наистина...

# 66
  • София
Някой може ли да ми разтълкува имейла, който праща Столична община:
....
Темата е само 5 страници. Прочетете ги и ще получите отговор.

Дори и цялата тема не е необходимо да се чете, а само последните постове, но е по-лесно да се пита наново за нещо, което е коментирано само преди няколко часа.

# 67
 Според мен е написано ясно-кога ще "разчистват" кандидатури и срока за въвеждани на нови. Изтъкнали са причините за това и така. Няма много място за тълкуване

# 68
Здравейте. Нещо се обърках с тези адреси. Искам да попитам, аз съм с постоянен адрес в Младост, а мъжа ми в центъра, но живеем в изток и там ще кандидатстваме за ясла. Имаме удостоверения от общината за настоящ адрес в изток. Трябва ли да си сменям личната карта за да ми стане изток постоянен и да имаме 3т. или не?

# 69
  • София
Здравейте. Нещо се обърках с тези адреси. Искам да попитам, аз съм с постоянен адрес в Младост, а мъжа ми в центъра, но живеем в изток и там ще кандидатстваме за ясла. Имаме удостоверения от общината за настоящ адрес в изток. Трябва ли да си сменям личната карта за да ми стане изток постоянен и да имаме 3т. или не?

Не - не трябва да сменяте личната карта. Трите точки се дават за постоянен адрес на територията на Столична община, без значение в кой район е адресът.

Отделно, 0.1 точки ще получите, ако адресът по лична карта ИЛИ адресът, доказан с удостоверение за настоящ адрес, попадат в един и същ район с адреса на детската градина.

# 70
  • София
Момичета дали някои има като нашия случай, купихме си апартамент но е акт 15 , дали може с документа за покупка на апартамента да се регистрираме на адреса и да кандидатстваме ?

2-ма човека съм записвала по лк, че живеят в моя апартамент и двата пъти искаха Нотариален акт. Втория път не го носех и трябваше да платя част от данъка, за да ми изкарат бележка, на която да пише, че аз съм собственика. Това е в общината, за да се направи адресна регистрация. После в полицията се ходи с документите от общината. То, мисля, че без акт 16 няма нотариален акт.

# 71
  • на пряката в пряката
Да следя темата,че ни предстои участие в лотарията напролет Simple Smile

# 72
  • София
Моята лична карта е за София - Младост.
Ще кандидатстваме за ясла в Младост, това ще ни донесе 3.1 т. нали така?

И още нещо в системата излиза:

Допълнителни критерии за кандидатстване в ОДЗ и ЦДГ
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
0.1т. Работещ родител(СК9)

т.е. при кандидатсване за ясла ще имаме ли 0.1 т. при 2-ма работещи родители?
Какво значи Работещ родител(СК9)

# 73
  • София
bialata3,

Ще имате 3.1 точки, ако детското заведение признава 0.1 точки за местоживеене в неговия район (условно е, защото критерият не е от основните). Ако този критерий не се признае от заведението, ще имате 3 точки (наред с останалите точки - поредност на желанията, вид заетост, и т.н.).

ДК2 за градините ("И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти") досега не съм видяла някъде да го признават.  Peace

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 15:58 от Ashia

# 74
  • Пловдив/София
bialata3,

ДК2 за градините ("И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти") досега не съм видяла някъде да го признават.  Peace

Да, а това е страшно объркващо. Аз като си изчислявах точките първия път ги изкарах 8.3, именно защото ако броим всички критерии, излизат толкова. Чак после разбрах, че всяка ДГ решава кои да приеме (дори познати детски учителки не го знаеха това). Защо изобщо го има като ДК, като никой не го взима предвид, не ми е ясно...

Общи условия

Активация на акаунт