Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
  • гр. София

Аз съм в същата ситуация, по време на класирането в предизвестие. Ще съм благодарна да се включи някой запознат. Обратна връзка ми изпратиха стандартен отговор.

Ето моите разсъждения
- работодателя не би трябвало да има право да откаже сл.бележка. С нея удостоверява факти. Ако откаже- служителя може да има претенции за нанесени вреди и пропуснати ползи. Разбира се, има право да запише че лицето е в предизвестие.
-никъде не намирам изискване служителя да не е в предизвестие към момента на класиране. Или го пропускам? Ако няма такова изискване не би трябвало директорката да има право да откаже записване на детето.

И такива ситуации се случват ☺
Може да греша в разсъжденията си, ще се радвам да чуя и други мнения.
Това, което съм подчертала в червено е и моето лично мнение по въпроса, но тъй като не намирам никъде в Ръководството или във Въпроси и отговори подобен коментар, зададох въпроса във форума, за да може ако някой го е преживял да се включи и да даде по-точен отговор. Имам още няколко дни да помисля, дали да приема предложението или не, но ако го приема, при всички случаи ще трябва да пусна предизвестието преди класирането, защото другият вариант - да изчакам класирането и да го пусна тогава също не ми се струва удачен - какво му пречи на шефа ми пак да не ми издаде бележката? То е същата ситуация - класирането него не го касае, мен ме интересува и дали съм пуснала предизвестието преди или след е все тая. Единствения вариант е да пусна предизвестие след като ми издаде бележката (ако дай Боже детето се класира Praynig), да си платя неспазеното предизвестие или ако е добре настроен да ме пусне по взаимно съгласие веднага (все пак и в момента съм по майчиство и на моето място има друг служител и реално не му трябвам спешно като работник), но пък незнам дали в този случай ще ми плати натрупания и неизползван отпуск.... Rolling Eyes

# 706
  • София
Здравейте! При нас временното положение е следното: в социалната опашка моите мишлета са на 8мо и 9то място. Ще приемат 10 деца. Преди нас има едни близнаци, които за момента ще бъдат приети в друго ОДЗ. Ако много се раздвижи опашката в наш ущърб, имат 100% шанс за двете СДЯ в района. Въпросът ми обаче е: Кога трябва да подготвя документите? Мога ли отсега да взема служебните бележки и документите от педиатъра? Благодаря!

# 707
  • София
Здравейте! При нас временното положение е следното: в социалната опашка моите мишлета са на 8мо и 9то място. Ще приемат 10 деца. Преди нас има едни близнаци, които за момента ще бъдат приети в друго ОДЗ. Ако много се раздвижи опашката в наш ущърб, имат 100% шанс за двете СДЯ в района. Въпросът ми обаче е: Кога трябва да подготвя документите? Мога ли отсега да взема служебните бележки и документите от педиатъра? Благодаря!

Най добре след класирането. ще имате 1 седмица да подготвите всичко.

# 708
  • София
Здравейте!

Всички ли братя/сестри с разлика по-малка от 24 месеца получават допълнителна точка, или това важи  само за градини/ясли, където е прието за допълнителен критерий?

# 709
  • София
Здравейте!

Всички ли братя/сестри с разлика по-малка от 24 месеца получават допълнителна точка, или това важи  само за градини/ясли, където е прието за допълнителен критерий?

Само където е приет този критерий.

# 710
  • София
Здравейте!

Само където е приет този критерий.
Важи за всички СДЯ, тъй като те не избират критериите си, а за тях важат всичките 5 ДК. А за ОДЗ и ЦДГ вече само там, където е приет. И носи 0.1 точка.

# 711
Момичета здравейте,

Пак да попитам - здравните документи трябва да се изготвят след като детето е прието някъде, преди това не може, така ли? (Представям си лудницата при педи-тата Crazy) Питам защото със сигурност ще ни приемат, само дето не знаем точно къде Mr. Green

Хубав ден на всички!

# 712
  • София
Чак лудница не става.Приетите деца не са много Simple Smile

# 713
Благодаря, Инка  bouquet Късмет на вас!

# 714
  • София
Имам възможност да кандидатствам по медицински причини-истински, или по нормалния ред. Трябва ли да ходя предварително да питам в градината дали имам шанс за медицинските и как би се възприело според вас, ако отида с такъв въпрос как имам по голям шанс. Какво ще ме посъветвате как да се ориентирам кое кандидатстване е по добре

# 715
  • София
Имам възможност да кандидатствам по медицински причини-истински, или по нормалния ред. Трябва ли да ходя предварително да питам в градината дали имам шанс за медицинските и как би се възприело според вас, ако отида с такъв въпрос как имам по голям шанс. Какво ще ме посъветвате как да се ориентирам кое кандидатстване е по добре
През системата. Вече много хора кандидатстват с медицински протокол и има шанс да Ви откажат или мотаят известно време. А и с протокол се кандидатства след септември.

# 716
  • София
Питам защото със сигурност ще ни приемат, само дето не знаем точно къде Mr. Green

Много ми е интересно, какво значи това- със сигурност ще ви приемат, само че не знаете къде?! Как така?

# 717
  • София
Ние имаме шанс само за първо желание и то на лотария. Засега за 11места ще ни теглят 24 човека... В СДЯ.
На другите места сме извън класациите, на 3,4,5 желание сме вече на 100 и някое място .
Малко ми е нервно за документите за записване, дали ще успеем. И моите, и на мъжа ми работодатели са туткави и се надявам да не стане нещо.
Ако ни изтеглят де, а леко се съмнявам. Имам надежда от социалната опашка да не се запишат(виждам, че на повечето им е 3-то желание) и да прехвърлят останалите места към нас.

# 718
Питам защото със сигурност ще ни приемат, само дето не знаем точно къде Mr. Green

Много ми е интересно, какво значи това- със сигурност ще ви приемат, само че не знаете къде?! Как така?

Имаме 9,1 точки

# 719
  • София
Христос Воскресе. Да сте живи и здрави Simple Smile

При нас положението май зазлява с ЦДГ-то където искам да влезе.....както уж беше добре сега гледам, че много нови са се наредили в редиците. А и от къде толкова деца грам не мога да разбера.

Положението е такова:
Скрит текст:
В социалната са добре, остават 6 места, които да се прибавят към общата
,

А ето я и общата.....
Та при това положение имаме ли шанс с 8.1 да влезем или директно отпадаме? Реално като прехвърлят 6 места от социалната ако така се запази, ще станат общо 21 места. От тях децата по 1-во желание са общо всички 24 и те ще се борят за 21 места. При това положение шанса ни е 87% което е и добре и зле.....

Общи условия

Активация на акаунт