Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Ясно. Благодаря!

# 31
  • София
Благодаря за темата и най-вече систематизираните дати отпред.

Само едно не разбрах, нали уж класирането на 13.05, защо долу с червено пише

"Първо класиране е на 08.05. До 07.05 можете да променяте кандидатури. След класирането също"

коя е датата последно?

Пропуснала съм да го изтрия. Помолих модератор, защото вече не мога да редактирам и вече е оправено. Помолих и да добавят при документите изискването за трудова книжка. Нямам почти никакво свободно време, затова и помолих някой друг да се заеме с темата, но явно няма мераклии. Сега първият пост е сравнително актуализиран, за следваща тема може някой просто да го цитира.

# 32
  • София
Да питам нещо- кое се взема предвид, за да вземеш точка и за месторабота- в кой район е регистрирана фирмата, в която работиш, или къде се намира обекта, в който работиш?

# 33
Здравейте, имам чувството, че колкото повече чета по темата, толкова повече се обърквам. Някой може ли да ме ориентира по няколко въпроса? Кандидатстваме за ясла- максимален брой точки 8.2. Какви са ни шансовете с такива? Тази година не успяхме да се класираме. Яслите в които кандидатстваме имат 0 броя свободни места за нашия набор. За септември дали ще отпуснат бройки или каквото било било? Изобщо не знам какво да очаквам.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 21:41 от BettyBoop

# 34
  • Пловдив/София
Здравейте, имам чувството, че колкото повече чета по темата, толкова повече се обърквам. Някой може ли да ме ориентира по няколко въпроса? Кандидатстваме за ясла- максимален брой точки 8.2. Какви са ни шансовете с такива? Тази година не успяхме да се класираме. Яслите в които кандидатстваме имат 0 броя свободни места за нашия набор. За септември дали ще отпуснат бройки или какво било било? Изобщо не знам какво да очаквам.

С 8.2 имате шанс, но може да стигнете до лотария. И ние сме с толкова, но съм се примирила, че може да стигнем до частна, даже гледам плюсовете вече. Зависи от района, много райони/ясли с 8.2 ще ви приемат. Набор 2014 ли имаш предвид? Свободните места ще ги обявят на 22.02, почти със сигурност ще има обявени места за някоя от района ви (при нас и трите май пускат, но официално чак февруари ще знам).

# 35
Набор 2014 ли имаш предвид?
Да! И аз се настройвам психически за частна, но са си бая цифра около нас.

# 36
  • Пловдив
и аз тук. ще кандидатсваме с малчо за СДЯ тази година. Само дето незнам какво ще правя с последните 2 ваксини...но това е друга тема

# 37
  • София
и аз тук. ще кандидатсваме с малчо за СДЯ тази година. Само дето незнам какво ще правя с последните 2 ваксини...но това е друга тема
Ако приемат детето и няма сложени ваксини по някаква причина, личният лекар ще даде бележка.

Да питам нещо- кое се взема предвид, за да вземеш точка и за месторабота- в кой район е регистрирана фирмата, в която работиш, или къде се намира обекта, в който работиш?

Проверяваш фирмата каква бележка ще издаде. Принципно не би трябвало да има проблем да се издаде бележка за района на обекта щом това е реалната месторабота.

# 38
Запис да следя темата. Тази кампания за мен лично ще е доста тежка, дано дано дано успеем да се преборим!

И искам специално да благодаря безкрайно много на всички, които се занимават с темите, на онези, които се борят в работните групи и на всички останали, които малко или много помагат да се ориентираме в информационното блато на детските ясли и градини. Прекрасни сте!

Получих мейл, че на 22.02 ще се премахнат всички текущи кандидатури. Не съм следила темите напоследък и се изненадах. Това е много добро нововъведение според мен.

# 39
  • София
Кои деца автоматично преминават в по-горна група? Кога не трябва да се кандидатства през системата? Сина ми посещава ОДЗ яслена група, в момента е на 2,6 месеца, трябва ли да кандидатства за детска градина, или автоматично ще бъде прехвърлен?

# 40
  • СОФИЯ
Кои деца автоматично преминават в по-горна група? Кога не трябва да се кандидатства през системата? Сина ми посещава ОДЗ яслена група, в момента е на 2,6 месеца, трябва ли да кандидатства за детска градина, или автоматично ще бъде прехвърлен?
Всички деца в ОДЗ преминават автоматично. Кандидатства се ако искаш преместване напр. в по-удобно като локация ДЗ.

# 41
  • София
Всички деца в ОДЗ преминават автоматично. Кандидатства се ако искаш преместване напр. в по-удобно като локация ДЗ.

Благодаря!

# 42
И аз с въпрос, че някои неща не са ми ясни.Ако аз имам постоянно местожителство в София, съпругът ми няма дори временно. Това достатъчно ли е да получим 3 точки за местожителство. Той трябва ли да си направи регистрация? Още един въпрос. Той работи от дома ни. Работодателят може да удостовери това . Но ще можем ли да ползваме 0.1 точка за месторабота, ако той работи от вкъщи, но няма адресна регистрация въобще в София, мого объркано стана. Това дотук е казуса на приятелка, на която обещах, че ще попитам. А моят казус е следния: имаме постоянно местожителство в София и временно в друг район. Искаме да канидатстваме за ясла в района по временно местожителство 2 точки ли полуаваме или 3, ако са 3 , може ли да имаме 0,1 за местоживеене в района на яслата. Благодаря!

# 43
  • София
Ако аз имам постоянно местожителство в София, съпругът ми няма дори временно. Това достатъчно ли е да получим 3 точки за местожителство. Той трябва ли да си направи регистрация? Още един въпрос. Той работи от дома ни. Работодателят може да удостовери това . Но ще можем ли да ползваме 0.1 точка за месторабота, ако той работи от вкъщи, но няма адресна регистрация въобще в София, мого объркано стана.

Ще получите 3 точки за местожителство, дори когато само един от родителите е с регистрация в София.

Ще получите и 0.1 точки, ако работаделят издаде бележка, че съпругът работи на адрес, който попада в общината, в която се намира ДГ. Точката се начислява, ако критерият е приет от Педаг. съвет на ДГ.

А моят казус е следния: имаме постоянно местожителство в София и временно в друг район. Искаме да канидатстваме за ясла в района по временно местожителство 2 точки ли полуаваме или 3, ако са 3 , може ли да имаме 0,1 за местоживеене в района на яслата. Благодаря!

Ще получите 3 точки за постоянното жителство в София, без значение в кой район е то.

За да получите 0.1 точки за това, че живеете временно в района на яслата, ви трябва удостоверение за настоящ адрес, издадено от район Х преди датата на класирането. Точката се начислява, ако критерият е приет от Педаг. съвет на ДГ.

# 44
  • СОФИЯ

...
За да получите 0.1 точки за това, че живеете временно в района на яслата, ви трябва удостоверение за настоящ адрес, издадено от район Х преди датата на класирането. Точката се начислява, ако критерият е приет от Педаг. съвет на ДГ.
Регистрацията тр да е преди класирането, самото удостоверение след класирането.
Опс, грешка "Лична карта /за постоянен адрес/ или Удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/, издадено преди датата на класиране на детето"
Защо живея в заблуждение, че това го промениха  newsm78 Или може само да е обсъждано на РГ.

Общи условия

Активация на акаунт