Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
За съжаление всичко, за което говорим са прогнози. Аз мисля, че с 9.1т. ще ни приемат по първо желание (ние сме в социалната опашка), но ако се появят много други деца и ние ще отпаднем. Единствено виждам реален шанс за едно ОДЗ, което никак не ни е удобно, но пък има мнооого места, които поне към момента остават незапълнени... Има 21 места, а децата са към 10-на.

# 721
  • София
И аз правя разни сметки...и се надявам на социалната опашка. Пак ще сме на лотария, но поне ще имаме по-голям шанс. Иначе ни е по-малко от 50%  Tired
За другите няма шанс ни за лотария, ни за нищо.

# 722
здравейте! въпросче относно това как в ИСОДЗ определяте района по местоживеене на семейството - то ясно, че е по адресната регистрация, обаче на мен в личната ми карта никъде не пише в кой район живея точно. така излиза, че може да сложа който ми е изгодно, особено ако съм в някакъв граничен. давам пример  - адресът ми е Васил Друмев 7 - това дали е Оборище или Слатина или Средец - или мога да си пиша който си поискам. кой следи за това, как се определя и кой го контролира?

# 723
  • София
здравейте! въпросче относно това как в ИСОДЗ определяте района по местоживеене на семейството - то ясно, че е по адресната регистрация, обаче на мен в личната ми карта никъде не пише в кой район живея точно. така излиза, че може да сложа който ми е изгодно, особено ако съм в някакъв граничен. давам пример  - адресът ми е Васил Друмев 7 - това дали е Оборище или Слатина или Средец - или мога да си пиша който си поискам. кой следи за това, как се определя и кой го контролира?

Обореще е. Може да видите на картата в ИСОДЗ кой район е като цъкнете на картата. В район Оборище има 2 ОДЗ-та: 62 ОДЗ и 60 ОДЗ, а ЦДГ-тата са повече.

# 724
здравейте! въпросче относно това как в ИСОДЗ определяте района по местоживеене на семейството - то ясно, че е по адресната регистрация, обаче на мен в личната ми карта никъде не пише в кой район живея точно. така излиза, че може да сложа който ми е изгодно, особено ако съм в някакъв граничен. давам пример  - адресът ми е Васил Друмев 7 - това дали е Оборище или Слатина или Средец - или мога да си пиша който си поискам. кой следи за това, как се определя и кой го контролира?
Навярно при записване служителят, който приема документите следи за точност и ще види ако има разминаване на адреса с техния район. Ако сте посочили грешна община и са ви приели, с това предимство не знам какви са санкциите.

# 725
благодаря за отговорите на късметче и алекс, зачудих се, защото 151 ОДЗ се води Оборище, а 55 ЦДГ е слатина - на картата са бувално едно до друго... :S

# 726
  • над кукувичето гнездо
благодаря за отговорите на късметче и алекс, зачудих се, защото 151 ОДЗ се води Оборище, а 55 ЦДГ е слатина - на картата са бувално едно до друго... :S
Има правило за градини, коио се намират в гранични райони:
Цитат
Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) - 0,1 т.
https://kg.sofia.bg/isodz/manual

# 727
  • София

mamaslon

Не са едно до друго. Едната се намира на ул.Мърфи (151 ОДЗ), а 55 ЦДГ е на ул.Георги Минчев 35 след Ситняково. Нямат нищо общо. Явно се бъркате или не сте много наясно.

Скрит текст:

В Синьо е 151 ОДЗ оградено, а в жълто съм Ви оградила 55 ЦДГ

# 728
алекс, благодаря за разясненията! заведенията за които аз говоря са тези двете по средата, с жълти балончета, южно от ул. Оборище - това в ляво е Слатина, а в дясно – Оборище (не мога да прекачвам снимки:)). може би разминаването идва от това, че тези са филиали  на посочените от теб...

иса-писа, това за граничние рейони беше коментирано, но доколкото разбрах се отнася за определяне района на градината, а не на семейството. моля някой да ме поправи, ако греша!

# 729
  • София
алекс, благодаря за разясненията! заведенията за които аз говоря са тези двете по средата, с жълти балончета, южно от ул. Оборище - това в ляво е Слатина, а в дясно – Оборище (не мога да прекачвам снимки:)). може би разминаването идва от това, че тези са филиали  на посочените от теб...

иса-писа, това за граничние рейони беше коментирано, но доколкото разбрах се отнася за определяне района на градината, а не на семейството. моля някой да ме поправи, ако греша!

Ето ги:

Едното си е пак на оборище, а другото е на ул. Каймакчалан, която я водят от Район Слатина. И дори да кандидатствате няма да получите точка за местоживеене.
По добре си изберете градини/ясли от район Оборище, колкото и да е трудно влизането. Поне за местоживеене в района ще получите точка.

# 730
  • София
Ние ще "доказваме" адрес с картата на таткото. Проблемът ми е, че той работи от Понеделник до Петък, от 8 до 8...няма как да дойде с мен за записването  Tired
Трябва ли някакво пълномощно, че ползвам картата му...ами го спрат с колата и няма карта  newsm78 Как сте действали в такъв случай?

# 731
  • София
Ние ще "доказваме" адрес с картата на таткото. Проблемът ми е, че той работи от Понеделник до Петък, от 8 до 8...няма как да дойде с мен за записването  Tired
Трябва ли някакво пълномощно, че ползвам картата му...ами го спрат с колата и няма карта  newsm78 Как сте действали в такъв случай?
И ние никога не сме ходили заедно за записване. Ако го спрат, нали си има шофьорска книжка, тя пак е документ, чак пък пълномощно.

# 732
И ние никога не сме ходили заедно за записване. Ако го спрат, нали си има шофьорска книжка, тя пак е документ, чак пък пълномощно.

Аз това се чудех миналата година как е измислено..По закон личен документ не се предоставя на друго лице,  няма ясли, няма градини, туй - онуй..... Оттук за мен следва, че или двамата родители заедно или единият с пълномощно + нотариално заверено копие на личната карта на другия  - и тук пак някоя важна директорка може да реши да прави проблем. 

# 733
  • София

Аз това се чудех миналата година как е измислено..По закон личен документ не се предоставя на друго лице,  няма ясли, няма градини, туй - онуй..... Оттук за мен следва, че или двамата родители заедно или единият с пълномощно + нотариално заверено копие на личната карта на другия  - и тук пак някоя важна директорка може да реши да прави проблем. 
Абе по закон много работи не трябва да се правят, ама... На много места приемат да дадат документи на единия съпруг срещу личната карта на другия, така че един ден да е без ЛК не е проблем. То е ясно, че няма как двамата родители да записват детето едновременно. Или поне повечето деца.

# 734
  • София
В служебната бележка от работодател, освен този текст
 " Издава настоящата служебна бележка в уверение на това, че .................В с лична карта № .......издадена на ........ година от МВР ............... .ЕГН ........................ ...  работи на постоянен трудов договор от ..................... година на длъжност ........................ .......с адрес на месторабота ГР...................... .................. "

трябва ли да се посочи и че лицето е в майчинство ?

Общи условия

Активация на акаунт