Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Аз това не го разбирам. Какво значение има дали си в отпуск или не? Трудовият договор си действа така или иначе. Моят работодател ще ми издаде такава служебна бележка. Дори и да поискам изрично да впише, че съм в отпуск, е малко вероятно да го направи. За мен тази опция от правилата е излишно усложнение  Peace
И аз съм на твоето мнение  Peace
Но миналата или по-миналата година имаше оплакване от една майка - твърдо искали в градината да го има това за майчинството в служебната бележка и не искали да запишат детето.
Имаше и случай на сменена работа, като в системата е останало името на старата фирма - пак мрънкане и нерви при записването...
Просто тези неща могат да се спестят. Достатъчни са нервите с липсата на места.

# 751
Мамчета, аз да попитам може ли служебните бележки от работодателя да са с дата на издаване от преди класирането? Питам, защото нашият тати най- вероятно ще е в командировка в периода на записването и едва ли ще ми я дадат на мен тази бележка! А между другото срока за записване е две седмици, нали така?

# 752
  • София
Мамчета, аз да попитам може ли служебните бележки от работодателя да са с дата на издаване от преди класирането? Питам, защото нашият тати най- вероятно ще е в командировка в периода на записването и едва ли ще ми я дадат на мен тази бележка! А между другото срока за записване е две седмици, нали така?

Изрично е упоменато,че бележката трябва да е с дата след класирането. Най-добре говорете с работодателя преди да замине таткото,че да няма главоболия. И срока за записване е 2 седмица да.

# 753
Здравно профилактичната карта и имунизационния паспорт могат ли да се направят преди класирането. Ще канидатстваме за СДЯ и ще ни вземат на 80 %. Имам ходене до лекаря утре, по-другата  седмица ще бъде ад при мен ще гледам детето сама, а съм с гипсирана ръка и ще ми е по-лесно да го свърша това утре, докато имам помощ за гледането. За служебната бележка пише с дата след класирането, но за тези двете нищо не пише...

# 754
  • София
Да му я издадат преди класирането, а да пишат дата след, не вярвам да има проблем за няколко дена.

# 755
Мммм,видяхте ли съобщението на страницата на ИСДОЗ? Явно има нарушители, щом има подобни предупреждения и разяснения.  Shocked
Това съобщение май го пускат всяка година - и пак има доста нарушители...

а какво означава граждански контрол? - канят случайни граждани да наблюдават процеса по класиране ли?
иначе е хубаво да има прозрачност, а и нали всеки се предполага, че доказва предимствата си със съответния документ.

# 756
Аз купих бланка на имунизационен паспорт и педи каза да й го оставим да попълва, защото после ще е лудница. ЛЗПК принтят от системата директно - там обаче излиза дата на последния преглед. Предполагам не е проблем, зашото и за яслата така записахме, на карта беше дата от няколко месеца по-рано. Сега ще е януарска - когато последно е била на контролен. предвид, че контролните прегледи на таиз възраст са вече редки едва ли очакват всички деца да минат за 2 седмици специално отново заради попълване на картата. Как процедирате вие?

# 757
Сега се замислих и аз  - в момента съм в платен отпуск, но от 16,05 излизам в неплатен. Пак ще съм си на трудов договор, няма нужда да отбелязвам нищо различно в системата, нали?

# 758
Привет. Таткото е в предизвестие. Приключва на старото място на 15-ти май, а на новото ще започне от 6-ти юни. Сега съм писала, че е на трудов договор, но ако ни класират няма кой да издаде служебна бележка. Как ще ме посъветвате?

# 759
  • София
Привет. Таткото е в предизвестие. Приключва на старото място на 15-ти май, а на новото ще започне от 6-ти юни. Сега съм писала, че е на трудов договор, но ако ни класират няма кой да издаде служебна бележка. Как ще ме посъветвате?

За съжлание ще изгубите в случая точка за работещ родител. След като класирането е на 13.05. и на 14.05. ще обяват приетите незнам. Най вероятно в случая трябва да отбележите безработен. От старата фирма сигурно няма да се съгласят да дадат служебна бележка, а от новата още няма да има подписан ТД.
Попитайте в обратна връзка, но преди класирането най вероятно ще трябва да махнете местоработата му.

# 760
  • София
Единственото, което можем да те посъветваме е да махнеш на таткото договора. Вярно ще изгубите една точка, но иначе няма как да я докажете и няма да ви запишат.

# 761
  • София
Единственото, което можем да те посъветваме е да махнеш на таткото договора. Вярно ще изгубите една точка, но иначе няма как да я докажете и няма да ви запишат.

Не е ли по-разумно да остане договорът, а работодателят на таткото да издаде бележка на 14.05.2016? Той има ли право да откаже да издаде такава бележка на дефакто служител?

# 762
  • София

Не е ли по-разумно да остане договорът, а работодателят на таткото да издаде бележка на 14.05.2016? Той има ли право да откаже да издаде такава бележка на дефакто служител?

Да, ОК но записването ще е най рано от 16.05. когато ще е понеделник. Тъй като на 13.05. е класирането, а на 14.05. (събота) ще бъдат обявени приетите и разпратени мейли до родителите. Реално няма как в събота да търсиш някой да ти издава служебна бележка.

# 763
Събота, 14 май е работен ден. И аз бих посъветвала преди да премахнете таткото да поговорите дали няма да издадат бележка с дата 14 май.

# 764
  • София
По принцип съботата е работен ден, но не всички ще работят. И се съмнявам работодателят да се съгласи да издаде подобна бележка.

Общи условия

Активация на акаунт