ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 989
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Начи да ви кажа... разбрах, че освен глистите има 10000100 вида вътрешночревни паразита, които се хранят с храната, предназначена за децата. Ше умръ от погнуса, но трябва да приключа с темата! И въшките, така ме сърби сико от гледането на снимки на въшки! Драхтисичкаталайка!

# 556
  • n/a
Съчувствам ти, Ване  Hug
Разкарвай я темата по-бързо, та да ти
е по-чистичко  Hug

# 557
  • София
Ми няма да е скоро! След две-три години ще е Simple Smile

# 558
  • София
Свече, направо побеснявам, като чуя подобни диагнози  Twisted Evil Дете на 5 години, не може да пише, какъв ужас, веднага да му се закарфичи  някаква диагноза, за да прикрием и оправдаем педагогическото си безсилие  ooooh! Може пък да не му е интересно да изрязва и да оцветява, може учителката да не успее да привлече интереса му към буквичките, може пък (о, каква ерес!) да разсъждава за по-сложни неща и това да му идва скучно занимание.
И аз съм минала през това. Класната на Философчо в основното училище тотално не можеше да се справи с децата, пък той не беше от лесните деца. И в някаква стуация директорката си позволила да се изкаже високо и компетентно и да му постави диагноза "дете-индиго". Майкооооу, как не я индигирах на момента! След като се олюлях леко, заявих с хладен тон, че ако в това училище нямат педагогически ресурс да се справят с един второкласник, отсрещното училище ми е по-близо до вкъщи, веднага мога да го преместя там, както и да запиша сестра му, на която й предстоеше първи клас на следващата година. Изключително бързо престана да бъде "дете-индиго"  Twisted Evil

# 559
  • гр. София
Благодаря ви за пожеланията!  Hug

Свечи
, подкрепям написаното от Атти за децата. Много е рано да се каже каквото и да било за толкова малко дете.

Хокейното Кице е чуд-но!  Heart Eyes

# 560
Класната на дребната оня ден ми заяви, че детето било "особено," щото не пожелало да научи наизуст повече от двете стихчета, които вече има да казва за празника на буквите. Ай сиктир!

Особено е. Излиза от тесните рамки фглавата на даскалицата. Crossing Arms

# 561
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря ви за успокоението, милимоички! Hug

И аз така мисля, че му няма нищо, но няма лошо да го види логопед, та ако има проблем, да се реагира навреме.

Атти, аз пък мислех, че дете-индиго е комплимент за детето. Както и кристално дете. Явно пак не съм много наясно, уж съм чела...

Ване, съчувствам за глистите.  spoko

# 562
  • n/a
Благодаря ви за успокоението, милимоички! Hug

И аз така мисля, че му няма нищо, но няма лошо да го види логопед, та ако има проблем, да се реагира навреме.

Атти, аз пък мислех, че дете-индиго е комплимент за детето. Както и кристално дете. Явно пак не съм много наясно, уж съм чела...

Светалчо, досега се въздръжах от коментар по този повод.
В леко объркано време живеем - за радост или съжаление,
няма как да знаем - време, в което трудно се намират опо-
ри за което и да е виждане. И науката напредна, обаче из-
ползването ѝ често е крайно некоректно. Прекалено много
са нещата, които масово са заразителни, но са дълбоко не-
верни. Митовете и легендите на древните ряпа да ядат  Mr. Green
на фона на интелектуалните бълвочи, дето се пръскат, да-
же и от най-точните науки (и учени). Та, мисълта ми е -
най-доброто, което може да сторите е именно това - все
пак да се види от специалист Малкият Лъч, но извънред-
но внимателно подбран. И второ мнение - непременно.
Това за децата-индиго и -кристали са нововремски измиш-
льотини. Не им се връзвай, колкото и благовидно да зву-
чат. Има си писано и за това как се пръкват подобни глу-
пости. Но темата е твърде дълга ...
С най-добри чувства (нищо, че звучи май по-иначе)  Hug

# 563
  • София
Точно измишльотини са, все едно учител да се позове на хороскопа на детето или да му хвърли едно таро. Моите уважения към учителското съсловие, но много отдавна тази професия не предизвиква автоматично респект у мен. Само аз си знам през какво минах години наред, когато в детската градина се опитаха да изкарат сина ми аутист, понеже не искал да научи стихотворение наизуст. При това посмял да се опълчи срещу най-възрастната, опитна и изобщо възпитателка с претенции за най-.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 16:31 от Атти

# 564
  • Mars Hotel
Класната на дребната оня ден ми заяви, че детето било "особено," щото не пожелало да научи наизуст повече от двете стихчета, които вече има да казва за празника на буквите. Ай сиктир!

Особено е. Излиза от тесните рамки фглавата на даскалицата. Crossing Arms
Aнджък. И аслъ.  Mr. Green

Атти, представям си какво ти е било. За бой са такива.

# 565
Добри, честит ви Великден!  Hug

Не знам дали сте гледали зомби-версията на "Гордост и предразсъдъци", но ето ви една сцена и две неща, които ми хрумнаха във връзка с нея. Laughing

1) is it me или наистина режисьорът е дал указания "Изиграй го, все едно имаш запек."?  Mr. Green

2) при такава сцена на предложение за брак, колко жалко, че не са заснели и първата брачна нощ  Laughing

# 566
  • София
Вчера във фейса попаднах на публикация, в която предлагаха всеки да напише заглавието на последната книга, която е прочел, но като добави към заглавието "с трион". Имаше невероятно смешни попадения. Сега не спирам да добавям наум триона към всяко срещнато заглавие, като цитираното от Ники не прави изключение  Laughing Blush

# 567
Е, там трионът си е съвсем на мястото.  Laughing

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 14:28 от Вещица в чужбина

# 568
  • София
Рей Бредбъри - 100 разказа с трион
П. Г. Удхаус - Граф или бръснар с трион
 Crazy

При такова предложение за брак, много се радвам, че не са заснели първата брачна нощ, защото иначе запек щях да получа аз.

# 569
  • Пазете Гор
Факультет ненужных вещей пилой. Или Факультет ненужных вещей с пилу.
Изкуството на войната с трион. Последният трубадур с трион

Абе изфинена работа си е фейсбука. Не са се сетили да е с бичкия. Тя е частен случай на трион, но звучи къде-къде по-сочно.

В армейските години се забавлявахме по подобен начин. Представяте си, значи, че на някаква картина има двама съешаващи се хомосексуалисти и ѝ търсите име. За целта отгръщате вестник "Народна армия" или "Граничар" и четете само заглавията, избирайки кое пасва най-добре. А избор има:
"Министърът на отбрана награди отличниците в БПО"
"Граничният отряд 56420 посреща нов командир - офицерът Клатиджанков"
"При танкистите има мъжко другарство"
"Дела вместо думи"
"Някои особености в подготовката на граничаря"
"Под знамената с гордост"

И прочие

Отдавна не съм пробвал тая игра, пък и вестници не чета от поне десетилетие, та не знам все още става ли.

Мила Розе, мноого закъсняло ти честитя празника и ти пожелавам много хубави мигове - у дома, на път или пред белия лист.

Христос Воскресе, Добри!

Общи условия

Активация на акаунт