ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 915
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • в морето до колене
Честито, Лоана!  bouquet
И с кеф да си го живееш живота!

# 61
  • гр. София
Ло, честито осеквойване!

Да си жива, здрава, щастлива и късметлива!  Hug  bouquet

# 62
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Систъъъъър!  Hug Честито осеквойване! Да си жива и здрава, все така иночетяща (каквото трябва), праворазбираща (когото трябва) и мъдростопостваща (тук, за нас). Прегръдки и наздраве  Hug cheers

Присъединявам се към Аттините страхотно подходящи пожелания! И към това на Розето и към това на Мячик от мен добавям цалуфки и прегръдки, мила Ло!

Ето ги:
 Hug Hug Hug

love001 love001 love001

# 63
  • гр. София
Като сме на празнична денденска вълна, я дя питам нещо:

ние кога ще празнуваме РД на темата? На датата, на която е създадена темата-първоизточник или на датата, на която е създадена първата пъбска тема?

# 64
  • София
На първа пъбска според мен, бета версиите са отделно.

# 65
  • гр. София
Значи на 19 юли. Заедно с Пуцето.  Simple Smile
Тази година правим 4 години заедно. Леле!  Grinning  Hug

# 66
Честит ден, Ло! Да ти е шарено, зелено, слънчево и щастливо и най-вече - весело - со всички оф- и онлайн секвои (например, ние) около теб!  Hug  Hug bouquet

Мячик, много благодаря за превода! Радвам се да те видя отново тук, липсваше. Много е добро това за данайците и троянците. Спазвам си обещанието  Laughing
С киноматериала няма да се справя - едно, че единственият ми контакт с руския е тук, т.е., почти не разбирам, друго (най-вече) че културните препратки са ми непознати - не съм гледала филмите и за мой срам дори не знам за какво се отнасят. От догодина ще празнуваме Менделеевден, значи.  Laughing

Розе, по традиция празнуваме едновременно Пуцинден и пъбинден, май само миналата година сме пропуснали. Да, четири стават юли месец. Много, а  Mr. Green А изглежда, все едно беше вчера.

# 67
  • в морето до колене
Благодаря за коня - красив е!  bouquet
Аз да си призная очаквах нещо троянски-тематично... та съм приятно изненадана.  Simple Smile

П.П. Време ти е да се ограмотиш малко относно нЕкои руско-съветски класики, Ники. Те и с български субтитри се намират да знаеш.  Wink

# 68
Препоръчай няколко начални.  Grinning От тези в линка съм гледала само Сълзите, а съм чела Съдбата на човека и знам за какво са Миговете . Извън тях, като вече гледани се сещам само за "Кавказка пленница", "Таборът отива към небето", "На Дерибасовска времето е хубаво", "Стражите" по Лукяненко, ама те не са съветски. Ако съм гледала други, е било прекалено отдавна и съм забравила.  Embarassed

# 69
  • в морето до колене
Е, как - Кавказка пленница си е баш съветски.
"студентка, комсомолка, спортсменка, наконец просто красавица" си е такава съветска класика, че няма накъде...
изобщо - филмът е извор на крилати фрази

Иначе ще помисля над молбата ти за препоръки.

# 70
  • София
И аз да помогна в руско-филмовото ограмотяване на Ники - като за начало:
Скрит текст:
Сутринта Щирлиц влиза при Мюлер. Мюлер е в мрачно настроение.
— Господин групенфюрер, какво става? Руснаците вече са в предградията на Берлин?
— Щирлиц, спрете с глупавите си шеги! Сънувах Германия от 2015 година!
— Толкова ли са зле нещата тогава?
— Зле е много слаба дума, Щирлиц! Представете си, канцлерът на Германия е жена, министърът на външните работи - п*дераст, турци работят в заводите Даймлер-Бенц, Германия плаща дълговете на гърци и испанци. Вместо факелни шествия - гей паради, плащаме пари на евреите и изпълняваме командите на негър от Америка! Фашистите са в Кремъл, а не в Райхстага, Русия воюва с Украйна, а Германия, представяте ли си, Щирлиц - ГЕРМАНИЯ - разубеждава Русия да не воюва!!!
- "Действително, глупост някаква..." — помисли си Щирлиц..

# 71
Атти  Joy Мячик, аз имах предвид само "Стражите", че не са съветски, защото само за тях бях сигурна, че са снимани след разпадането на Съюза, но сега, като гледам, и Дерибасовската е от 1992г. Всъщност, освен филмите, ще ми е много полезно цитирането на крилатите фрази, защото, при незапознатост с общността и културата, няма да хвана придобития им култов статус.

# 72
  • София
Ей такова ми е цял ден лонг:

# 73
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А на мен пък цял ден ми е на душе събота - ама пък и времето си беше съботно, т.е. каквото следва да е всяка събота, според мен.

# 74
  • n/a
Благодаря за пожеланията! Да ви се връщат  Hug

Да, а градът ме посрещна с ЕвропЪТ. Добра
поличба - новото завъртане по спиралата се
започва в добре познатия ино-стил  Laughing Кол-
кото и да се насилвах да го не-ино-прочета,
не ми се получи.  Mr. Green

Ники, моят фейвърит филм е "Тот самый Мюнхгаузен".
Комедия с огромно количество смисъл и култови фра-
зи. Не знам дали споменахте "Диамантената ръка".
И в него има доста мемове.

Общи условия

Активация на акаунт