ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 909
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, аз не го знаех този велик принцип. Обаче потвърждавам, и при мен действа. Само дето не знаех, че "законно".

Лоана, винаги си била много мъдра и сега също. Ама разбира се, че топъл остров, даже зноен. За какво ни е остров без чудни плодове и красиви цветя? Пък и как ще ходим по препаски, ако е студ?
То на островите това им чара (според мен) - да ходиш с два парцала, да ядеш каквото природата дала и да се радваш на божията благодат. А, щях да забравя - ами палмите? какво е остров без палмички, моля ви се!

# 631
  • n/a
Ето, знаех си. Препаските, разбира се, как
се носят в полярна нощ, ако няма да им се
порадваме? Нон сенс ...  Laughing

Хубав принцип, Добри, и верен. Стискаме
палци да стигнат 10% - някои хора цяла
политическа кариера направиха с това  Mr. Green

# 632
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Crazy представих си се по препаска!

малеее, страх Crazy

по манЕчък да е острова и да съм си сама е най-добре  Blush и без огледални повърхности  Blush

а за гости ще си слагам официалните препаски - по-длъжки и обхващащи по-голяма площ Sunglasses

# 633
  • n/a
Островът необитаем - нали се разбрахме?  Mr. Green
Какви гости? Може и по без-препаска  sun

# 634
  • Пазете Гор
Днеска плевих, та досега пекох баници - с лапад, с коприва, с киселец, с пресен лук и извара (за дребните), и малко с праз и маслини за булката. Не правя отделна баница за всяка плънка, ами всяка кора завива плънка според моментния ми вътрешен тласък, така да се каже. И става тава с баници-изненади.

Чисто технически погледнато - повече неща за ядене (съмнявате ли се, че ме интересува друго?) има на прохладните острови, нежели на знойните, е, ако не решим да ядем гигантски плодоядни прилепи, съвсем примерно. Ама това хайванче хич никаква яхния не може да облажи, ни капама, ни на шиш, ни сред кисели зелки, или в соус от манатарки да поплува. Къде ти? Замотаят го в палмнови листа, турят ги на  огън, ама такъв един парцалив, дребен огън, като катунарски, па поопушат го, поомекне, измъкнат, и го посолят и глождят крилете му като заек фиданка. Мерси съм аз за палмите.

Тоест, ако питат къде съм се заселил след корабокрушение, нека ме търсят на Сахалин или Нюфаундленд. Или най-много на Корсика. Там суша чирози, пека миди колкото шепа, и си плета капа. От палмите и препаските бягам. Свенлив съм като послушница.

# 635
След тоя пост категорично заявявам, че е абсурд да се тръгне на необитаем остров без милорд. 1) има кой да се сети за играчките, консервите и шоколада 2) на остров без баница с изненади никой няма да се излъже да отиде.  Laughing Ама повече зелении за баницата ще могат да се наберат от тропически остров, Куркума. На Нюфаундланд ще трябва да е с пет вида скални лишеи. А за препаски нямате грижи, обещавам да изплета от подръчен треволяк за цялото елпско войнство, всекиму според изискванията и предварително зададените спецификации. От риболов и палене на огън не отбирам никак, но в ръчния труд, 'еле дрехостъкващ, ме бива.

Помните ли как се подготвяхме за поход до Аляска?  Laughing

какво е остров без палмички, моля ви се!

Свеч, това прочетох като "какво е остров без палачинки". Ами така, де. Какво е остров без палачинки на лагерен огън?  Laughing

# 636
  • Пазете Гор
А знаеш ли, Ники,
Скрит текст:
че противно на видимото, растенията в районите с умерен климат натрупват в органите  си резерви преди периодите на покой, и така, може би малко парадоксално, в по-хадните места има повече какво да се хапне от флората, и съответно от фауната.

Зеленорията от тропиците по-често е чиста целулоза, там никой не хаби време и енергия да трупа запаси от хранителни вещества в корени(морков), стъбла(картоф), листа (зеле) или семена. Вещества има по всяко време, но там бързите изяждат бавните. Ако си някое храстче там, Ники, няма да трупаш вкуснотии в стръковете си, а ще да растеш бързо, нависоко, ще се размножаваш ефективно и ще гледаш да не си много вкусен, нито хранителен, а даже и леко отровен, защото мераклиите да те ядат в топлото и влажно време са хиляди, едри и дребни. Всичката ти енергия ще иде за това, да цъфтиш ефектно и да ухаеш сластно, че да привличаш опрашители. Ще създаваш корави, горчиви плодове, или пък ако решиш да са вкусни - ще ги пълниш преобилно със семчици, че да разнесят гените ти из джунглата
.

Та ела на Сахалин, че ти сготвя чудна, сочна, питателна треска, с пюре от див пащърнак и салата от тлъст киселец. И супа от миди.

...Помните ли как се подготвяхме за поход до Аляска?  Laughing

Беше изключително забавно. Може (тя Розето много им разбира на игрите и би я оплела много добре) да си изберем дестинация (демек остров), да назначим отговорници и всеки да докладва ка се подготвил. Например:

Отиваме на Сахалин - социално-битов (отг. Добри), културно-масов (Ники), спорт и СРБ (Пуц), отговорник тил (продоволствие и вещи) - аз, политпросвета (щото нали сме на Сахалин, 'се пак) - Ангелина, социална и личностна профилактика и терапия - Ло, връзки с местната общественост - Све4, здраве и образование - Ването, организация на свободно време (Роза), пивоварене... КОЙ? Све? Буб.?

П.П. Ако изплетеш набедрена препаска от коприва, Ники, като в оная приказка, аз, такова... абе няма да я нося. Ще си ходя поприкрит с шепа на библейските места и толкоз. Много пари копривата, че и после сърби. Неудобно е...

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 23:24 от Куркума

# 637
А, никаква коприва, от хряпад ще плета. Розето е царица на словесните плетки, чакаме я утре да ни избере остров и завръзка.  Grinning

Сахалинското меню напълно ме довърши. Аз досега готвих на пресекулки за утре, но току-що установих, че вместо сладък червен пипер съм наръсила щедро лютия (понеже обичам, с пипера съм винаги щедра). Опитах, кихам, кихам, опитвам и се чудя кой ще го яде утре това, освен аз с героически сълзи в очите - евентуално. Почувствах се съвсем като Кароловата Алиса в "Прасе и пипер".  Laughing

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 14:35 от Вещица в чужбина

# 638
  • София
Начи, квот кажете - съгласна съм!
Тропиците, както казах са пълни с комари!

И да се отчета - изгорях на тениска и очила! А уж бях с шал, фон дьо тен и за малко...

# 639
  • София
Аз пък не изгорях и почти не закъснях. Пуцката утре в ранни зори ще дойде да каже, че е изгоряла на драгонфлайски крилца  Laughing

Абе, Ване,
Скрит текст:
с какъв парфюм беше Ваньов?  Embarassed

# 640
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изобще съм забравила сахалин и социално битовата си подготовка Blush

# 641
На нос и чело изгорях, носът ми е като жива рана, горкият. Защо, защо, защо!  Crossing Arms Ше си купя шапка с широоооооока периферия, тъй да знаете.

Колега, знаете моя случай с картофената яхния и чилито, нали? Гарантирано средство против хрема!  Mr. Green

# 642
  • София
Аз пък не изгорях и почти не закъснях. Пуцката утре в ранни зори ще дойде да каже, че е изгоряла на драгонфлайски крилца  Laughing

Абе, Ване,
Скрит текст:
с какъв парфюм беше Ваньов?  Embarassed
Ъ?
нали ви казах за блузата! за парфюм - идея нямам...

# 643
  • Mars Hotel
Беше много хубаво.  newsm53 Айде пак!
На мен носът ми изгоря. Как стана, като седях с гръб към слънцето, м?

# 644
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Айде де!
Срещите са си много хубаво нещо! Друго си е  да гледаш човека в засмените очи, да чуваш гласа му и да се кефиш на мимиките. А и смехът колко е хубав! У всеки различен и по всеки повод също различен. Най-прекрасната симфония на света - няколко души, които се смеят на глас едновременно.
Не трябва да се пропуска никаква възможност.

Куркума, колко си великодушен към мен (така и трябва! Joy) - на необитаем остров колко "местна общественост" да има newsm78 Значи ще си отмързелувам аз, вие му мислете. (То ми се и полага, като се замисля. Време е да ми дойде времето за мързел.) (Това, последното изречение, без да искам го написах с главни букви. Чак се стреснах, като погледнах. Хем като лозунг изглеждаше, хем като заплаха. JoyЗаплахите са ми чужди на мен, та го изтрих и си го написах кротичко, да звучи като надежда.)

Общи условия

Активация на акаунт