Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
В България има по-евтини вълнени/копринени платове. Аз предишния път си купих фино вълнено трико за 18 лв/м. Тук такова, ако изобщо намеря, ще е поне 30 евро/м. При следващото ми ходене пак за такива платове ще гледам.
Аз съм ви казвала и преди, че тук главно от производители на дрехи си купувам платове. Иначе са ми безбожно скъпи. Сега съм си набелязала няколко в Австрия и ще трябва да организирам семейна разходка натам. Mr. Green

Купих си евтина вискоза (Tatjana, благодаря за подсещането за Карщат, не бях минавала отдавна там), изнамерих една хем бабешка, хем ретро. Joy Трябва да я снимам и да ви я покажа. Обаче нещо не мога да намеря подходяща кройка... 100 пъти прелистих всичките си списания.

# 586
  • София
до сега никое подобно трико (конвенционално) не ми е избелявало или да се развлече.
единствено едно стана на бобчета, но не беше памук, а нещо изкуствено (още ме е яд!)...

А аз имам такъв опит точно с трика от Какаду - избеляване, развличане, топчета, дори някакви, колкото педя големи деформации, като "колене" на панталони  Thinking и това на нов плат, пред мен го режат, нали. Но за тая цена -толкова.  Whistling

Синьо, откъде финото вълнено трико?

Сестра ми е в Германия и също се оплаква от цените на платовете. Но пък ето, аз сега искам да й изпратя - 4 м трико излязоха 1,8кг, което ще ми струва над 40 лв за колета.  Confused

# 587
Мина, как така 40лева за колет?  Shocked Това по пощата ли е? Проверила ли си колко взимат куриерските фирми? Баща ми ни беше пратил по Спиди, ако не се лъжа, един чушкопек  Blush и беше към 30 лева.

Трикото е американско на Арт Гелери, ето това е: http://de.dawanda.com/product/88241599-jersey-pusteblume-tiny-da … night-art-gallery само че в нашия магазин беше малко по-скъп. Не е био, но наистина е страхотно. Био също купувам доста на Лилещоф, открих търговец в ДаВанда при който са доста по-евтини. Там купих едно раирано трико за 8 евро/метър, което е супер цена! От него си уших една плажна рокля: https://www.sewunity.de/schnittmuster/305-frau-julie?foto=15614

Синьо, каква кройка търсиш? С намирането мога да помогна  Mr. Green

# 588
Мина фон В., от Texhouse в Пловдив. И маркова коприна за 35 лв/м си бях купила.

Tatjana, кройка, която да пасва на този плат:

.

Имам да прикривам липса на талия и на цици. Mr. Green Иначе 34/36 размер. Може би нещо такова:
Скрит текст:

Много ти е хубава роклята. Трикото също. Видях и давандския търговец от линка, вЕрно много по-евтино. На Лилещоф не съм взимала нищо, тези 5% еластан много ме плашат.

# 589
Ще помисля за кройка  Peace

Защо те плаши еластанът? Ако е 100% памук, няма да е достатъчно ластично.

# 590
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мина фон В., от Texhouse в Пловдив. И маркова коприна за 35 лв/м си бях купила.

а, май в този магазин бях, до Писоарите ли е? забравила съм вече имената на улиците, срам  Blush
П.П. сега погледнах в сайта им, ама вълнено трико не виждам. имаш ли линк?...

аз си взех няколко подобни визкозни и си направих блуза с гръцко деколте (не много успешно), и две други блузи, които са прави, само малка извивка за ръката има, без ръкав. гърбът е тънко трико.
нещо подобно на това, но без да е срязана отпред, горе долу така

иначе от Тирол в Австрия си взех на много добра цена Märchenwolle за филцване, та предполагам, че имат и други такива добри предложения.

ти какво ши от вълненето трико и може ли да се шие без оверлог? да кажем за детето бельо? newsm78

Татяна, много ти е хубава роклята!
благодаря и за линка, ще погледна.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 19:18 от asyalein

# 591
  • FRANCE
Вълнено трико от къде намирате? Умирам от студ зимата а мразя да се обличам. Бях гледала уж зимно бельо с вълнено трико даже и кашмир но цени умопомрачителни. Да си ходя с един потник и гащи цяла зима

# 592
Мадам, Синьо е написала фирмата, имат магазин и в Сф.
иначе мога да ти дам линк за мерино трико, около 40E метъра  Mr. Green

# 593
  • FRANCE
Оппа не съм дочела извинете. Благодаря ще ги потърся в София

# 594

иначе мога да ти дам линк за мерино трико, около 40E метъра  Mr. Green

...а новия брой на Оттобре (женския) е пълен с кройки за мерино и други вълнени трика  Crossing Arms

# 595
Аз вече си уших една пола от новия брой, от дебело вълнено трико. Laughing

asyalein, рокля си направих, с оверлога и покривната. Разтегливи материи шия само с тях.
Магазинът беше някъде в Капана. Трикото го купувах преди 2 години, точно него го нямаше на сайта тогава. Някакво такова беше, но моето е друг цвят. Най-добре да се види на място. Нямаше голям избор в Пловдив и ми се ще следващия път да стигна до магазина им в София.

При последното си ровене онлайн за вълнени платове открих тези: https://www.oekofaktum.de/produktkategorie/merinostoffe/. Мисля, че цените са приемливи за тук и най-вече за качеството. Peace

# 596
ок, ясно, значи няма смисъл да точа лиги  Mr. Green
аз сега съм взела един вълнен плат, много симпатичен, исках да направя на детето пулундер (пуловер без ръкави). ще видя как ще върви този проект и ще реша после дали да вложа толкова пари, за да експериментирам без оверлог.

# 597
  • FRANCE
Кога е излязъл новият брой?

# 598
Преди 1 седмица някъде  Peace

# 599
  • София
Вълнено трико на парчета за София до операта (или в акакду-но там когато както дойде ) Не знам един магазин на изхода на София по Цариградско дали все още работи.(Имаше и едни Италианци на Самуил , но скоро не съм гледала)

Общи условия

Активация на акаунт