Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 455
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Златна си bouquet Поръчах я, изпринтих я, девойката я одобри, имам едни парчета трико и почвам Simple Smile

Радвам се, че девойката я одобри! Непременно да покажеш после роклята!

# 646
  • около ВАРНА

# 647
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
най-накрая сколасах да снимам игрите  Mr. Green

ето го морския шах, ето и не се сърди човечето.
кръгчетата, цветните шнурове и човечетата за НСЧ са филцвани, детето беше във възторг  Mr. Green

сега шия един панталон, но машината трака и ми създава проблеми. незнам дали е от конеца или е друг проблемът. просто спрях и си дадах почивка, може утре да пробвам пак... Whistling

# 648
Привет!

Много хубави игри! Отдавна търся някакви малки и преносими, най-вече Не се сърди човече, и все не намирам, та може да ушия и аз някоя.

Аз бях в БГ и си накупих игли за машините и дизайнерски Crazy платове, всички за мен! Mr. Green

# 649
  • Добрич
asyalein, разкошни са игрите!

# 650
благодаря ви...

вчера мъжът ми ми показа една негова риза. точно където е копчето има Г-образна дупка.
платът се е скъсал.
има ли шанс някакси да зашия дупката? newsm78
ризата е светла мента на цвят. смятах да сложа подлепващо, но не вярвам да стигне само това...?
някой има ли идеи или да й търся друго предназначение... Simple Smile

# 651
  • sofia
Сложи някакво по-плътно подлепващо и мини със ситен зиг-заг да прихванеш сцепеното. Ако копчето се закопчава няма да се вижда изобщо.

# 652
да, закопчава се, но е точно отпред на ризата. как да мина, като е точно от копчето скъсано?  newsm78

# 653
  • sofia
Махаш копчето. Може да го зашиеш после една идея встрани. С подлепващото ще държи, при копчетата плата е двоен. Подлепващото го слагаш между двата слоя плат.

# 654
аха, супер, благодаря ти...

# 655
  • Добрич
И аз съм затъкавала със зиг-заг. Става много добре и въобще не си личи. Можеш и от вътрешната страна да сложиш още едно копче, точно под  другото. Така конецът няма да се държи на плата, а на задното копче и вероятността платът да се скъса отново е още по-малка.

Скрит текст:
Копчето от долу обикновено е по-малко и по-тънко.

# 656
копчето си е на плата, скъсаното е до копчето. незнам как е станало...

# 657
  • sofia
При по-рязко дърпане се случва. Понеже конеца на копчето е по-здрав от плата, се къса плата.
Аз вкъщи основно кърпя, не помня от кога не съм шила нови дрехи.  Simple Smile

# 658
  • Козлодуй
Следя темата защото си купих шевна машина от Лидл Pfaff обаче съм много начинаеща и не знам как да задам въпросите си към вас гледам клипове по интернет как се подгъва и се опитах да подгъна дънки на ММ но стана криво имам огромно желание и в клип видях ограничител за машината случайно да знаете дали в България се продава - това е едно желязце което се слага до крачето да не се криви шева. Взела съм три вида плат да се уча ама общо взето не знам какво правя Simple Smile

# 659

Аз вкъщи основно кърпя, не помня от кога не съм шила нови дрехи.  Simple Smile

Съчувствам ти - много мразя да кърпя!

Следя темата защото си купих шевна машина от Лидл Pfaff обаче съм много начинаеща и не знам как да задам въпросите си към вас гледам клипове по интернет как се подгъва и се опитах да подгъна дънки на ММ но стана криво имам огромно желание и в клип видях ограничител за машината случайно да знаете дали в България се продава - това е едно желязце което се слага до крачето да не се криви шева. Взела съм три вида плат да се уча ама общо взето не знам какво правя Simple Smile

По-добре според мен е да се упражняваш. Чертаеш на лист хартия и се опитваш с машината да шиеш точно по линиите. Първо прави линии, после завои и т.н. Просто ти липсва опит, не ти трябват ограничители - винаги ще има шевове, при които не ти върши работа, т.е. в твой интерес е да можеш да се справиш и без него  Peace

Общи условия

Активация на акаунт