Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 972
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря за споделените идеи за кройките. утре ще погледна за папка или нещо друго.

кройките с карфици ли ги закрепвате за плата?  newsm78

# 421
Аз слагам нещо тежко върху тях, за да не се местят - каквото имам под ръка, обикновено едни дебели свещи  Laughing

# 422
И аз така- 2 тежести в двата края. Карфиците надигат цялото и ръбовете се изкривяват. Очертавам с помощта на допълнителна линия, на не картонените кройки. Очертавам с мек молив- над 2В  /кредата пада много бързо/, а моливът се изпира без проблем после, пък и е от опаката страна.

# 423
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз съм пробвала с молив, но не ме удовлетворява резултатът.
кредата ми е винаги на някакви мини парченца, защото я изпускам и се чупи  Mr. Green
има и креда под формата на молив, но не съм си купувала.

едно време баба ползваше остатъка от сапун за ръце, като остане тънка люспичка, оставяше го да  изсъхне и с него очертаваше.
със сегашните незнам дали става, че им слагат какво ли не вътре.

# 424
  • FRANCE
Успокоих се че не само моите креди са в насипно състояние ( аса скъпи, яд ме е да дам по 4 евро за две креди и девойките да минат през тях защото кроя на земята). Иначе ако кройките са за девойките или мен очертавам с фулмастери горе-долу подобен цвят, от тези перящите (е не с черни и тъмни цветове); Ако е подгъв на дънки за някой с креда или си взех едно като фулмастерче което се изтрива с с влажна кърпа, но не съм му много фен

# 425
Аз пък не очертавам, направо режа  Mr. Green

# 426
Аз си купувам моливи- креди. Тези които са самонаострящи се (не знам как ги водят точно една хартия се развива на спирала) са много меки и много хубаво чертаят и на твърди и на меки платове Peace
Имам и такива, които сама трябва да подострям обаче те ми идват много твърди и като кроя трико например става едно такова прескачане по плата.
Тези дето са с хартията стават и за скициране на рисунките, преди да нанасям текстилни бои. Перат се и нищо не остава Peace
Прибягвам до "тънки" сапунчета само за много проклети и тъмни на цвят платове.

# 427
  • София
А с какво режете? Чудя се да си купя ли ротативно ножче.

# 428
  • София
Кармела-ротативния нож е добър за много рязане , или за пачуърк-т.е за прави линии. Иначе за кроене на малки детайли не е особено удачен, освен ако нямаш голям опит.

# 429
И аз направо режа. Режа най-вече с ножица. Имам и 2 ротативни ножчета (не знаех, че така се викат), но с тях само прави линии мога да режа.

Кройките са ми на хартия и в една папка с джобове. Не ми пречи, че са сгънати. Обаче и аз търся по-удачно решение за съхранението им. Редовно изхвърлям умалелите.

Bertichka, днешните внучки и звуци издавали, ужас. Laughing Ние се отървахме само с няколко подарени пищящи играчки (пожарни/линейки/полицейски коли). Аз обаче си имам копче в главата и мога да не чувам никакви неприятни шумове. Mr. Green

# 430
А с какво режете? Чудя се да си купя ли ротативно ножче.

Аз режа именно с такова. Ще ти трябва обаче задължително една подходяща подложка.  Peace

Всичко режа с него - и извивки. Не е голяма философия изобщо, щом аз успявам, значи всеки може  Laughing  Просто трябва малко повече тренинг.  Peace На мен лично ми е много удобен и режа значително по-бързо отколкото с ножица.

# 431
  • FRANCE
По темата с рязането, как се точят ножиците? Моите всичи са леко затъпели особенно за дебели платове. Провах като нож  но убих една Blush

# 432
  • София
Здравейте, с тези дълги дни е чудесно за шиене, дори за аматьор като мен.
Моля за идея - имам 2 дълги ленени поли, които искам да нося и на работа, но много прозират на слънце, за радост на колегите ми.  Laughing
Кройката е - на корема платка от трико около педя висока, а надолу - на 8 парчета.
Чудя се дали да направя зашита подплата на всяка, като я захвана за трикото, или една подвижна подплата като фуста - с ластик на кръста. Подплатата е трико като на едновремешните комбинезони, не зная дали и с нея няма да прозира, но поне ще опитам.

# 433
asyalein правилно си разбрала ,не мога да видя къде са файловете за кройките. Embarassed

Ето това например https://www.pinterest.com/pin/452822937512231851/
Къде са файловете,нещо не вдявам? Embarassed

# 434
Куку, подвижна подплата бих направила аз. Няма да прозира, ще видиш.

Общи условия

Активация на акаунт