Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 975
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
споделете моля как си съхранявате/сортирате кройките?  Rolling Eyes
моите са навити на рука и са в една кутия "забити" и само ровя, разгръщам, търся  Crazy
търся нещо, което д ане заема много място и бързо д анамирам каквото търся, а не да ровя.
особено, че всеки сезон ми трябва нов размер и пак вадя кройката... Twisted Evil

# 406
споделете моля как си съхранявате/сортирате кройките?  Rolling Eyes
моите са навити на рука и са в една кутия "забити" и само ровя, разгръщам, търся  Crazy
търся нещо, което д ане заема много място и бързо д анамирам каквото търся, а не да ровя.
особено, че всеки сезон ми трябва нов размер и пак вадя кройката... Twisted Evil

От вчера в Алди Зюд има едни папки, https://www.aldi-sued.de/de/angebote/angebote-von-donnerstag-7-j … tnotizwuerfel-10/ - вършат идеална работа. Там си захранявам кройките от Оттобре, както и принтираните. Тези, които съм копирала в актуалния размер, ги държа в прозрачни пликове (Klarsichthülle) в папка (Leitz-Ordner).

# 407
добре де, като ги сгънеш, после  как ги очертаваш върху плата?
или ти на фолио ги сваляш и нямаш гънки? моите са на хартия...

аз затова и навивам на руло, за да няма гънки.... newsm78

# 408
На фолио - от бриколажен магазин, по-дебеличко (Abdeckplane). Така хем лесно ги свалям, лесно ги сгънвам а и като ги сложа на плата, виждам десена, ако има такъв.  Peace

# 409
  • FRANCE
Аз ги свалям на хартия за печене и после в папки. Но да има гънки но те не ми пречат.

# 410
Имам няколко основни кройки, които ползвам. Свалям на найлон, найлона върху картон и прикрепвам с тиксо. С картонените кройки се работи много по-лесно. Държа ги върху гардероба, в найлонов чувал да не се прашат. Идеяите за фолио и хартия за печене са супер, благодаря за тях.

# 411
  • Добрич
Моите кройки са на хартия, сгънати в торбички, всяка торбичка с етикет и после в кашон. Да, когато ги разпъна има гънки, но както е казала madame - те не ми пречат. Като се замисля, някои кройки са почти на 30 години.  Rolling Eyes Още от ученичка шия и по принцип нищо не хвърлям.

Bertichka, да ти е жива и здрава внучката и много положителни емоции да ти носи!
Боже като си спомня, колко неща бях нашила преди да се роди дъщеря ми... Тя е зимно бебе и спеше само в торби, че и различен размер, с различна дебелина и т. н.

Добър ден Simple Smile

Скрит текст:
Аз съм съвсем боса и нова в шиенето. До момента съм шила само трика, две балетни пачки и една рокля за руски танц. За мен само това е познато. И само това ми е лесно.
Опаа пропуснах - един панталон, една туника и роклята ми за Нова Година, която за мен беше виш пилотаж, защото слагах скрит цип Simple Smile
Сега обаче много искам да си ушия чанта, раница и плашжа чанта. Приемам съвети от това какъв плат трябва да избера, какви кройки от къде да купя и прочие...

Малко по-напред съм обяснила как лесно може да се получи раница от дънкова пола. Погледни ако искаш. За такава раница не ти трябват кройки - само дъно и капак.

Тук и тук.

Въобще май доста си падам по чанти от стари дънки - у дома има още 6  чанти /главно за детето/. Каня се този месец да шия пак , но да видим. Все още не съм си купила шарен конец за бродерии, а ми се искаше приспособлението за цветенца да ползвам с него.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 18:32 от Вела

# 412
asyalein основно кройки на детски рокли ме интересуват,но искам да се науча сама да го правя.

От България може ли да се направи абонамент за Отобре?

Как вадите реалните размери на тези кройки от нета?Ох много съм зле с техниката Embarassed

# 413

Как вадите реалните размери на тези кройки от нета?Ох много съм зле с техниката Embarassed

При кройките в електронен формат (e-book) ги принтираш във формат А4 и после ги лепиш, много е елементарно  Peace При някои кройки има в допълнение файл във формат А0 или А1, който може да се принтира в печатница/копирни услуги и така си спестяваш лепенето на страниците.

# 414
в джобчета всяка кройка сгъната отделно и после в класьор

# 415
asyalein основно кройки на детски рокли ме интересуват,но искам да се науча сама да го правя.

аз си помислих, че си намерила кройка на немски и не се оправяш как да си я свалиш...
за рокли не мога да помогна, имам момче  Mr. Green

най-лесно става да вземеш готова рокля, която има и да свалиш от нея кройката.

за оттобре - ето тук инфо, значи 4 списания с детски кройки, 2 с дамски струват 56.20Е, доставка до Бг още 12.90Е
списанието мож да е на немски, английски, френски, холандски, фински или шведски.

# 416
Благодаря ви момичета "Внучката" е много послушна! Особено като ѝ щракна копчето и става рай! Да можеше и малката така да я изключвам като беше бебе Joy
Скрит текст:

Ето "раждането ѝ" Mr. Green

Кройките държа в твърда папка и вътре в меки папки с джобове. Сортирала съм ги по тип. Някои кройки държа в самостоятелни джобове. Всички кройки са ми принтирани и сглобени от листове А4, защото са основно мое си дело. Няма от къде да ги сваля по друг начин. Не ми пречи, че са сгънати. Това не смятам, че би изменило по някакъв начин кройката и не ми създава проблем при кроене Peace

# 417
Момичета, дайте едно рамо и идея как да се справя със ситуацията. Купих 2 вида плат, ще стават завеси за детската стая. Един - зелен на бели точки и един млечно жълт. Идеята ми е завесите да са двустранни. Гледах уроци как става, но всичките са за тип завеси, които се нанизват директно на корници. Да, обаче аз искам с перделък и кукички с халки.  Whistling Имате ли идея как да скрия перделъка между двата плата така, че хем да не се вижда, хем да мога да закача спокойно куките  Blush

# 418
  • Добрич
Можеш да зашиеш двете пердета едно за друго до под лентата. Съответно - всяко перде с отделен перделък. Този, който е отпред се закача с кукичките, а др. остава отзад. Въпросът е дали няма да стърчи, ако платът е по-остър. При по-мек плат, мисля, че едва ли ще бъде проблем.

# 419
Ей, Вела, жива да си  bouquet Изобщо не се бях сетила за 2 педелъка Hug Ще пробвам така. Меки са платовете и мисля, че няма да е проблем. Благодаря за идеята!

Общи условия

Активация на акаунт