Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 979
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна, морето и сините вълни!
Добър ден Simple Smile

Аз съм съвсем боса и нова в шиенето. До момента съм шила само трика, две балетни пачки и една рокля за руски танц. За мен само това е познато. И само това ми е лесно.
Опаа пропуснах - един панталон, една туника и роклята ми за Нова Година, която за мен беше виш пилотаж, защото слагах скрит цип Simple Smile
Сега обаче много искам да си ушия чанта, раница и плашжа чанта. Приемам съвети от това какъв плат трябва да избера, какви кройки от къде да купя и прочие...

# 391
Аз бих ти припоръчала Pinterest да използваш.  Има всякакви идеи, кройки (платени и безплатни) и информация.
А аз искам да попитам някой дали е посещавал някакви курсове за основи в шиенето и конструирането и дали е доволен. За момента си се самоубочавам и се справям някак, но ми се ще нещата ми да изглеждат по-професионално направени. Не мога да намеря обаче във Варна нещо такова и се чудя дали ще науча нещо изобщо. В много случаи подобни курсове се организират, за да ти вземат парите и да ти дадат една диплома накрая.

# 392
# 393
линковете за кройки от началната страница не се отварят, може ли отварящ се линк с кройки, не всички от пинтерест са със схемите?!

# 394
  • FRANCE
Help Praynig Една приятелка ми донесе роклята си да я оправя. Проблема и е че на ръкавната извивка (без ръкави е) на нивото на бюста роклята виси, тоест има излищък от плат и се вижда чак сутиена. Пенса за бюста е е квадратен и идва от талията (ама как го обясних), тоест няма как да свиа от там. От подмишниците сплесква бюста. Евентуално от рамото но ако взема достатачно ръкавната извивка става прекалено малка. Някой има ли идеи от къде може да е проблема и какво да правя.  Много благодаря

# 395
Tatjana,  ludmilass, благодаря! Гледам, че има точно за бейбиборн  Crazy
Мисля, че ще се справя и с немския  Peace

# 396
Ако нещо не ти е ясно питай, тук в темата сме поне 3 в Германия  Laughing

# 397
Аз бих ти припоръчала Pinterest да използваш.  Има всякакви идеи, кройки (платени и безплатни) и информация.
А аз искам да попитам някой дали е посещавал някакви курсове за основи в шиенето и конструирането и дали е доволен. За момента си се самоубочавам и се справям някак, но ми се ще нещата ми да изглеждат по-професионално направени. Не мога да намеря обаче във Варна нещо такова и се чудя дали ще науча нещо изобщо. В много случаи подобни курсове се организират, за да ти вземат парите и да ти дадат една диплома накрая.
Обожавам блога на  тази жена. Учила се е да шие още като тийнейджърка. Сама си крои. За  дъщерите си казва, че иска да се учат  също сами да кроят, а не по американски да ползавт готови кройки. Не знам само дали ползваш английски:
http://www.ikatbag.com/2010/11/drafting-epilogue.html

# 398
Ако нещо не ти е ясно питай, тук в темата сме поне 3 в Германия  Laughing
Сигурно ще има какво да питам. Само да му дойде времето. Сега само ще ги сейвна в пинтерест, че да не ги загубя пак bouquet
Вече съм баба  Joy Внучката е прекрасна. Обаче много плаче ooooh!

# 399
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Вече съм баба  Joy Внучката е прекрасна. Обаче много плаче ooooh!

честито, да ти е жива и здрава  Hug

# 400
  • Добрич
Help Praynig Една приятелка ми донесе роклята си да я оправя. Проблема и е че на ръкавната извивка (без ръкави е) на нивото на бюста роклята виси, тоест има излищък от плат и се вижда чак сутиена. Пенса за бюста е е квадратен и идва от талията (ама как го обясних), тоест няма как да свиа от там. От подмишниците сплесква бюста. Евентуално от рамото но ако взема достатачно ръкавната извивка става прекалено малка. Някой има ли идеи от къде може да е проблема и какво да правя.  Много благодаря

Стана ми интересно какво значи квадратен пенс.  newsm78

Може би имаш предвид, че когато стесниш в страничния шев на ръкавната извивка, бюстът се сплесква.

Ако стърчи настрани /както казваш -  има излишък от плат/ трябва точно там да намалиш, за да се получи оптимален вариант.

Ако ръкавната извивка е по-дълбока /стига до нивото на бюста/ трябва да намалиш височината от раменния шев.

Може би най-удачно е да направиш свивка /пенс/ в ръкавната извивка. Ако е много разликата за един - може да са повече на брой. Може и вместо свивки - само гънки/плисета.

# 401
  • Добрич
...

Ако във Варна има професионална гимназия по облекло, поинтересувай се дали към нея няма курсове или учителите от нея дали не преподават и някъде  другаде /имам предвид курсове/.

Скрит текст:
Била съм една година УПК /навремето така се казваше на 11. клас в ЕСПУ/ специалност шевно производство на изделия от кожа. Вярно е, че можех да шия и да правя елементарни кройки още преди това, но през тази година научих доста неща в часовете по конструиране. Много зависи от желанието и човека, защото имам познати, които са учили 3 години и не умеят да се справят. Имам и познати професионални шивачки, но само шивачки, т.е. работят с готови кройки. За мен наличието на кройка няма значение. Явно съм внимавала в часовете по конструиране на облеклото.  Mr. Green Само дето все по-рядко се хващам да шия.

Навремето ползвахме подобен учебник, но всъщност основно съм учила от записките и обясненията на учителките.

# 402
Не се справям с безплатните кройки.Може ли помощ!Цъкам навсякъде ,но нещо не улучвам къде са......
Bertichka честита ти внучка/внуче!Да ти е живо и здраво и да има късмет!

# 403
  • FRANCE
Help Praynig Една приятелка ми донесе роклята си да я оправя. Проблема и е че на ръкавната извивка (без ръкави е) на нивото на бюста роклята виси, тоест има излищък от плат и се вижда чак сутиена. Пенса за бюста е е квадратен и идва от талията (ама как го обясних), тоест няма как да свиа от там. От подмишниците сплесква бюста. Евентуално от рамото но ако взема достатачно ръкавната извивка става прекалено малка.

Стана ми интересно какво значи квадратен пенс.  newsm78

Може би имаш предвид, че когато стесниш в страничния шев на ръкавната извивка, бюстът се сплесква.

Ако стърчи настрани /както казваш -  има излишък от плат/ трябва точно там да намалиш, за да се получи оптимален вариант.

Може би най-удачно е да направиш свивка /пенс/ в ръкавната извивка. Ако е много разликата за един - може да са повече н

Извинявай, умопомрачително съм обяснила. Тоест няма класически пенс   има една квадратна платка по средата идваща от талията. Всъшност един пенс бе решил проблема но съвсем се разваля веда. Изтеглих малко от рамената, пак стъпчи но е по-добре. Благодаря.
И аз съм заинтригувана от учебници по конструиране. Курс е по  добре но по сложно ще го организирам . Иска ми се да мога да кроя някои бязови неща и по скоро да корегирам проблеми в готови кройки.  Блогодаря

# 404
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Иска ми се да мога да кроя някои бязови неща и по скоро да корегирам проблеми в готови кройки.  Блогодаря

и на мен ми е нужно нещо подобно. Peace

Само С, коя кройка искаш?

Общи условия

Активация на акаунт