Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 985
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • Балчик
Здравейте , нова съм тук в темата и се надявам на разбиране от ваша страна , въпросите ми може да ви се сторят безумни но така се уча.
От скоро имам шевна машина и се уча да шия. Изключително ми е приятно имам вече напредък и естествено съм доволна от себе си.
Това , което ме вълнува е дали мога да обърна шева на машината , т.е. шева който излиза отдолният конец  е по-хубав от този който върви от горе. Обръщам плата за да си нагодя нещата , но не винаги може така.  Надявам се , че ме разбрахте и ще съм благодарна да ми отговорите.
 bouquet

# 376
  • София
Madame- ми да-поне на продукта преди и после -аз тях също ги правя с тези показаните ластици
сзпондж боб- настройки на шева

# 377
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Това , което ме вълнува е дали мога да обърна шева на машината , т.е. шева който излиза отдолният конец  е по-хубав от този който върви от горе. Обръщам плата за да си нагодя нещата , но не винаги може така.  Надявам се , че ме разбрахте и ще съм благодарна да ми отговорите.
 bouquet

шевът не се обръща, а се настройва конецът. има си едно колелце, с което спрямо дебелината на плата се настройва и колко да е опънат. явно там нещо не е настроено.
иначе, ако от едната страна шевът не е както трябва, то и лесно ще се скъса самият шев.

покажи каква ти е машината и все някой ще ти помогне да намериш от къде се настройва.

# 378
  • Балчик

bouquet

шевът не се обръща, а се настройва конецът. има си едно колелце, с което спрямо дебелината на плата се настройва и колко да е опънат. явно там нещо не е настроено.
иначе, ако от едната страна шевът не е както трябва, то и лесно ще се скъса самият шев.

покажи каква ти е машината и все някой ще ти помогне да намериш от къде се настройва.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/91ibtHi2yeL._SL1500_.jpg
този модел е моята машина

# 379
  • София
Ne  се вижда номера на модела на Сингера-но доколкото се вижда опъна на горния конец се регълира с търкалото в ляво, над улея за конеца. Совалката не се вижда-ако е вертикална и се вади-има едно винтче , което моце да се натяга или разхлабва, ако е хоризонтална-вижте дали минава през всички необходими дупки

# 380
  • Балчик
Ne  се вижда номера на модела на Сингера-но доколкото се вижда опъна на горния конец се регълира с търкалото в ляво, над улея за конеца. Совалката не се вижда-ако е вертикална и се вади-има едно винтче , което моце да се натяга или разхлабва, ако е хоризонтална-вижте дали минава през всички необходими дупки

ок , ще пробвам
Благодоря !

# 381
  • София
Леле-като пиша без да редактирам е така-извинявам се за идиотските правописни грешки . bouquet

# 382
Здравейте момичета, от скоро правя Тихи Книжки и имам нужда от найлон за шиене, но не знам от къде да го купя (от варна съм и не ми трябват огромни размери). Много се надявам някой да помогне Simple Smile

# 383
  • FRANCE
Ето гащите от тениски, за съжаление не се сетих да снимам тениските преди да ги срежа Simple Smile Следващият път Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/344/8821344E.jpg

# 384
Да споделя и аз мъките си за опит за регулация на горния конец. Машината е "Сингер", не е като модела на Спондж боб. В началото колелото беше с червената точка на 7-8 и шиех съвсем добре. В един момент се бях объркала, че оттам се регулира дължината на бода и го бях въртяла, а после явно съм забравила. И като почна да набира горния конец ooooh!. Мислейки, че го охлабвам, бях го стягала все повече. Накрая се оказа, че като завъртях колелцето на 2 и стегнатостта изчезна. Добре си спомням, че преди на 7-8 не набираше, а сега е стегнато на същото число, не мога да си обясня защо. Шия еднакво дебели неща в единия и другия случай, та не е от това.

# 385
Храбри шивачки, здравейте!
На 7ми ще ставам "Баба" и по тоя повод ми трябват кройки за кукли бебета 45-50 см.
Понеже малчо много ще се радва "баба" да шие за внучето си съм решила да я мотивирам, като ми помага да шия по нещичко за внучката  Joy
Обаче не помня къде съм забутала кройките за дрехи за кукли. Та помагайте Praynig

# 386
Здравей,ra2! Тъй като си върнала стягането на конеца на 7-8 и не се е оправил тегела, значи, че конецът е излязъл от тарелките на бремзата, макар и да не си забелязала. Хвани конецът близо до иглата с едната ръка! С другата ръка хвани конецът преди бремзата! С дърпане нагоре, надолу, конецът трябва да влезе между тарелките. Ако не стане, раздени и вдени конецът наново. Това е причината конецът да е хлабав. Ако между тарелките е попаднало нещо, те не могат да се притискат и колкото да стягаш, конецът  ще е хлабав. Постави стягането на нула и вдигни крачето! Почисти хубаво тарелките, вдени конеца и пробвай! Това е само ако тарелките се виждат и имаш достъп до тях. Ако нямаш достъп, трябва да се махне капакът. Вдени конецът до иглата без да я вдяваш! Пусни крачето! Дърпайки конеца от 0 до 9, трябва да усещаш как усилието става все по-голямо. Ако няма никаква промяна, значи, че не е притиснат. Проблемът е елементарен и ще го отстраниш сама. Пиши каквото и да е станало!

# 387
  • София
Бертичка, аз на моето бебе (дъщеря ми е кака) ших това:

Правих си кройките сама, като ползвах неговите дрешки.
Отделно понамалих няколко нейни бебешки дрешки (предимно ританки), та бебето има богат гардероб.

# 388
Супер сладко комплектче Heart Eyes
Аз имам цял архив с бебешки дрехи, обаче ми е жал да ги развалям, за да играе с тях. А и тя онзи ден каза, че трябвало да избърше праха с дрехата на сегашното ѝ бебе ooooh! Изобщоооо не знам как ѝ хрумна. Та и по тоя повод не ми се иска да развалям архива, за да бърше тя праха  Laughing
Моята 'внучка" е тази

Те имат мека част и нещо като гащеризончета с къс ръкав и къси крачолки ще седят най-добре. Ама от оригиналния гащеризон не знам дали ще успея да сваля кройката newsm78

# 389
Бертичка, честита внучка!  Laughing

Ако не ти пречи че са на немски език - тези кройки са за дрехи за кукли и са безплатни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт