Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 989
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Добрич
Щом горе не се изхлузва, а долу се набира, да не би да е дълъг?
Ако в ластика не мърда, а дъното увисва, предполагам, че чаталната извивка е по-дълбока от необходимото.

# 361
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не е дълъг, просто платът се разтяга много и затова успява да се събере на глезените без да ми падне от ханша...
май е от плиткостта newsm78

ето го потника, дано се вижда нещо...

# 362
  • София
asyalein -Добре се е получило на потника. Явно зависи много от еластиността на трикото. При мен май ще трябва все пак бие  Sad
 За клина -да не си го скроила" наопаки"

# 363
незнам какво е да го скоя наопаки? Thinking
може би проблемът идва оттам, че няма и страничен шев. самият плат е и лъскав и доста се пързаля и ако и бельото ми е от изкуствен материал, то съм заета през цялото време да си вдигам клина...

т.е. платът си е капризен, явно си има начин да се шие. затова питам. самият плат е за спортни клинове, не е обикновено трико, а е вятърспиращо, дишащо и т.н.

потникът е от стабилно трико. вчера в един магазин видях фино рипсено трико и единствено се сетих, че мога да направя от него бельо - камизолка или нещо подобно. то няма да стои добре само така подгънато.
ако ще правиш за момиче, можеш на ситен зиг-заг да направиш горе като къдраво и да сложиш 2 презрамки от друг плат или от готова веревна лента.

# 364
  • София
Asyaleinотдавна съм ги направо;а Simple Smile.Само обсъждах варианти. инак проблема с клина не може да е липсата на страничен шев.Но е по-лесно да се разбираме  с картинки, за това дай някое фото  Simple Smile
http://lluna.snimka.bg/arts/nowo.887719.37112446сегашните
http://lluna.snimka.bg/arts/nowo.887719.37112445 миналогодишни

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 20:40 от lluna

# 365
  • FRANCE
Точно такова потниче с презрамки искам да направя но незнам точно как се правят презрамките. Ако може повече имфо моля. И дали някъде има декоративни ластици които направо да използвам за презрамките и за вратната извивка.

# 366
  • Добрич
В случая презрамките са продължение на бието. Могат да се направят и контрастни, за да се подчертаят.

# 367
И дали някъде има декоративни ластици които направо да използвам за презрамките и за вратната извивка.

има. аз си взех от Бг - цветно, меко ластиче, което по средата надлъжно има маркирано къде да се прегъне.

# 368
  • FRANCE
Дали ще ти е проблем за снимка на ластиците? Благодаря След три седмици пътуваме за Бг и мисля да се запасявамл сериозно с всичко. От "gerry" в София имам вече стабилна колекция конци за оверлога, ципове за дънки и различни глезотийки.

Вела благодаря за обяснението. Всъшност мислех си леко укъсели тениски ако им махна ръкавите, срежа на раменете и съответно пооформя далили ще станат на потничета за девойките? Мислех си евнетуално за отдолу ако намеря широка еластична дантела да компенсирам липсата на дължина newsm78

# 369
Дали ще ти е проблем за снимка на ластиците?

ето такова е.
ластично бие се казва

# 370
  • FRANCE
Много Благодаря

# 371
  • София
madame- На  моиде повечето са  с ластици -вече са ти показли ластиците-много по-лесно и бързо е с тях. Само обаче има разни видове-има по стегнати, по-меки, както и има разлика в мнатериятя им и в ширината. Почти трудно се намира избор на  цветове. Аз съм си кукувала от Какду на Сливница, от Никимекс на Пазара при баничките (нои там има странно работно време) и от Симеон от арабите .Снимка утре
На този специлано имах остатъчни ленти, които съм сгънала като двойно бие и съм ги пришила  (да не ходят зян)  горе-долу така http://sewing.about.com/od/techniques/ss/biastape.htm

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 11:09 от lluna

# 372
  • FRANCE
Супер много благодаря. Вече станах специалист по гащи от малки тениски, сега ще почвам с потничета Mr. Green

# 373
  • София
Madame - Sunglasses  дай снимка де  Simple Smile

# 374
  • FRANCE
На гащи ли?

Общи условия

Активация на акаунт