Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 953
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
задният джоб ме интересува, не предният, него мога да го правя.
2,3 и 6 са частите

# 451
  • sofia
asyalein, мен също не ме  бива много в обясняването, но ще се пробвам.
Този джоб се шие на принципа на "рязан" джоб или джоб с филетка. На английски е welt pocket. В ютуб има много клипчета.
Недостатък на точно показания от теб е, че лицевата част на панталона "го играе" част от торбата на джоба и той (джоба) всъщност е фиксиран за дупето. Няма си отделна "торбичка".
Моят съвет е да си го скроиш с "торбичка", а не да е фиксиран за задната част. Особено, ако лицето ползва задните джобове. Иначе не е фатално.

# 452
Особено, ако лицето ползва задните джобове. Иначе не е фатално.

за детето е, не ги ползва.
хареса ми просто визуално, с контрастен конец ще изглежда шик.

да, аз скоро гледах клипове как се шие такъв джоб, но все бяха с торбичка, затова се чудя този как да го направя...
отделно, в горната част ще може ли да се бърка или не?...

# 453
  • sofia

отделно, в горната част ще може ли да се бърка или не?...
Ако минеш един тегел по среза и съединиш задната част на джоба с плата от панталона - няма да може. Ако направиш декоративния тегел преди да закачиш задната част на джоба - ще може.
Направи го, както ще ти е по-лесно.
Даже днес съм с пола с фалшиви задни джобове. Само филетки с копченце, а всъщност джоб няма  Laughing
Егати тъпотията.

# 454
съвсем се обърках - аз си мислех, че тези външните, декоративни тигели свързват задната част на джоба с крачола... newsm78

# 455
  • sofia
Аз говорех за тегелите покрай отвора за бъркане. Обточващия тегел - да, той свързва джоба с панталона.

# 456
  • София
Е задния па е съвсем лесен-тука филетката е просто от 2-те парчета скроени и долното се закача само на декоратичните тегели ? Кое не е ясно -на снимката си е идеално видано-пунктирите са тегелите парчето 6 е от долу

# 457
  • София
Иначе казано-знаеш ли как се шие цип на възглавница? 2 варианта- шиеш парчетата едно за друго ДО отвора, прегъваш мострата и шиеш "дупката" с външен шев с законтряне.Другото е прегъваш мострите и съединаваш после страничните до края. После закарфичваш 6 от долу и шиеш по пунктира от горната страна -и воаля .

# 458
аха, т.е. мисля по-сложно, отколкото е  Mr. Green

# 459
  • на острова на мечтите
Исках да видя някои идеи за летни рокли,или блузи,но по-голяма част от сайтовете на първа страница не съществуват вече,или искат регистрация ooooh!

# 460
  • София
Исках да видя някои идеи за летни рокли,или блузи,но по-голяма част от сайтовете на първа страница не съществуват вече,или искат регистрация ooooh!

Ето актуалната Бурда: http://www.burdastyle.de

# 461
  • на острова на мечтите

Ето актуалната Бурда: http://www.burdastyle.de
благодаря  Party Утре ще шия smile3501 smile3508

# 462
Здравейте, искам да ушия някакви калъфи за столовете във дневната...може ли да ме насочите откъде да намеря кройки???
Благодаря предварително.

# 463
намерих качени листите с кройки на оттобре.
незнам колко ще излезе разпечатването им в такъв формат, мисля, че е А0.
това за хората, на които им е скъпо да се абонират или няма как да си го закупят.

П.П. сега видях, че е обяснено как да се обработят, така че да се разпечатат на А4. успех

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 00:51 от asyalein

# 464
  • sofia
preci, кройките ще трябва да си ги направиш по столовете.
Напиши в гугъл "how to make chair covers" или "how to make chair dressing" и ще ти излезнат и снимки, и клипове, и много идеи.

Общи условия

Активация на акаунт